7 Μαΐ 2011

O Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ζητά την ανάκληση της απόσπασης του γιατρού Εμ. Ανδρεαδάκη



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ
ΑΓΙΟΥ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 2, 72100 Αγ. Νικόλαος
Τηλ. – Φάξ: 28410 26604

Αριθμ. Πρωτ.: 231

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Συνενώσεις νοσοκομείων – υποβάθμιση του ΓΝΝΑΝ
Άρχισαν τα όργανα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Φραγκιαδουλάκη, σύμφωνα με την οποία ο συνάδελφος Μανώλης Ανδρεαδάκης, Δ/ντης Ιατρός της Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο μας, χωρίς τη θέληση του και χωρίς καν να ερωτηθεί, αποσπάται για ένα τρίμηνο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για κάλυψη των εκεί αναγκών του Χειρουργικού τμήματος.
Από την απόφαση αυτή προκύπτει μείζον θέμα.

Καταρχήν μας προκαλεί ερωτηματικά η σπουδή για τη λήψη αυτής της απόφασης, δεδομένου ότι ήταν ίσως και η τελευταία του υπό παραίτηση την ίδια μέρα Διοικητή της ΔΥΠΕ. Ποιες είναι λοιπόν οι «αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες» που επικαλείται ο κ. Διοικητής πέρα από τις μόνιμες που αντιμετωπίζουν όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία; 

Γιατί δεν είδαμε την ίδια σπουδή και ευαισθησία στα συνεχή και αγωνιώδη αιτήματα του Νοσοκομείου μας για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό (αναπνευστήρες) της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αλλά και Ακτινολόγου στη μονάδα Αξονικού Τομογράφου, τμήματα που καλύπτουν όλο το Νομό; 

Τι οδήγησε στη λήψη αυτής της απαράδεκτης απόφασης που ενώ δεν λύνει ουσιαστικά προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αντίθετα δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία του ΓΝΝΑΝ, αφού έχει γίνει ήδη ο προγραμματισμός εφημεριών, Χειρουργείων κτλ και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου; 

Αντί λοιπόν αυτή η μετακίνηση να αναβαθμίσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας - αναβάθμιση που και εμείς επιθυμούμε για όλα τα νοσοκομεία - υποβαθμίζει σε συνδυασμό και με τα άλλα προβλήματα για τα οποία η ΔΥΠΕ δεν δίνει λύση, το δικό μας Νοσοκομείο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Δεν μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας, αλλά η χρονική συγκυρία είναι περίεργη.

Εμείς ως εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει η διαδικασία της αυθαίρετης μετακίνησης συναδέλφων χωρίς τη δική τους συναίνεση αλλά και των φορέων τους σε άλλη υγειονομική μονάδα και μάλιστα σε άλλη περιοχή και σε άμεσο χρόνο. 

Οι εργαζόμενοι έχουν οικογένεια, υποχρεώσεις και προσωπική ζωή και σε κάθε περίπτωση δεν είναι πρόβατα να τους αλλάζουμε βοσκοτόπια.

Σήμερα είναι ο συνάδελφος Ανδρεαδακης αύριο θα είναι άλλος συνάδελφος είτε από το δικό μας Νοσοκομείο είτε από άλλο. Καλούμε δε σε σύμπλευση, τουλάχιστον γι’ αυτό το εργασιακό ζήτημα, όλους τους εργαζόμενους και των υπόλοιπων Υγειονομικών Μονάδων.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τα ξένα κέντρα αποφάσεων να υποβαθμίσουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων μας αλλά και την υπόσταση μας ως εργαζόμενοι που παρά τις πετσοκομμένες ήδη πενιχρές απολαβές μας προσφέρουμε το μέγιστο δυνατόν έργο επί σειρά ετών και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το Νοσοκομείο μας δεν αρνήθηκε ποτέ να συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις άλλες μονάδες υγείας εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όμως αυτό δεν συνεπάγεται την αυθαίρετη μετακίνηση εργαζομένων που δημιουργεί αποδιοργάνωση στην εύθραυστη λειτουργία της δικής μας μονάδας πράγμα που επηρεάζει συνολικά την παροχή υγείας σ’ όλο το Νομό.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση ανάκληση της απόφασης για την απόσπαση του συναδέλφου Μανώλη Ανδρεαδάκη. Οι όποιες μετακινήσεις ιατρών απαιτηθούν για την υγειονομική υποστήριξη των κατοίκων του νομού μας, να γίνονται μετά από σύμφωνη γνώμη τόσο του εργαζόμενου όσο και του Νοσοκομείου του μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων του δηλαδή της Διοίκησης του και του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο που γνωμοδοτεί για τις ανάγκες και την επάρκεια σε προσωπικό και εξοπλισμό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΥΣΑΜΛΗΣ ΜΗΝΑΣ                   ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ