25 Μαΐ 2011

Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία/ πάρτε μαζί σας νερό


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την Τετάρτη 1 Ιούνη θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και για τους εκπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ.
Αυτές οι εκλογές έχουν όπως είναι προφανές  ιδιαίτερη σημασία, γιατί διεξάγονται σε συνθήκες άγριας επίθεσης συνολικά στο βιοτικό επίπεδο όχι μόνο στο δικό μας  αλλά και των επόμενων γενεών. Ζούμε την χειρότερη περίοδο της μεταπολίτευσης αν όχι της μεταπολεμικής περιόδου.
Όλοι μαζί ενωμένοι οι μαφιόζοι , τράπεζες, κερδοσκόποι, ΕΕ, ΔΝΤ, σε συνεργασία με το πολιτικό τους προσωπικό που εφαρμόζει πιστά τις εντολές τους έχουν διαλύσει τη χώρα και το λαό της.
Ο λαός ζαλισμένος δεν ξέρει πως θα αντιδράσει. Πιστεύουμε πως τώρα είναι η ώρα , με τα απανωτά χαστούκια που δεχόμαστε , να ξυπνήσουμε. Η ενεργή συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα αποτελεί την αρχή ο λαός επιτέλους να βγει στο προσκήνιο και να καθορίζει την τύχη του όχι πια σαν ψηφοφόρος είτε βουλευτών είτε συνδικαλιστών. Τα περισσότερα  μέλη του απερχόμενου ΔΣ κουβαλάμε στις πλάτες ίσως και δεκαετίες συνδικαλιστικής παρουσίας επιτυχημένης ή όχι  . Νομίζουμε ότι πρέπει νέοι συνάδελφοι , που έχουν και εργασιακό βίο και μάλιστα δύσκολο μπροστά τους, να  πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Φυσικά οι παλιότεροι δεν θα εγκαταλείψουμε το καράβι τώρα που βουλιάζει. Θα εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε στις διαδικασίες του Σωματείου, έτσι που να γίνει μετάβαση σε μια νέα εποχή στο συνδικαλιστικό κίνημα , που και αυτό δυστυχώς  έχει φθαρεί , παρόμοια με το πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας.
Μέχρι την Παρασκευή 27 Μάη καλούμε όσο το δυνατόν περισσοτέρους , κυρίως νέους και νέες εργαζομένους να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους και να συμμετέχουν μαζικά και ενεργά στην εκλογική και κυρίως στη μετεκλογική διαδικασία.
Η αδιαφορία στις σημερινές δραματικές συνθήκες θεωρείται συνενοχή στο έγκλημα.

Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία/ πάρτε μαζί σας νερό

έγραψε ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ