14 Μαΐ 2011

Υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος: Δεν κλείνει το τμήμα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο


Με θετικά συμπεράσματα και τη δέσμευση του υφυπουργού ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα τον υφυπουργό, Γιάννη Πανάρετο, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, παρουσία του βουλευτή Λασιθίου και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και των προϊστάμένων των τμημάτων στο παράρτημα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο, της κ. Βούλγαρη και του κ. Δημοτίκαλη.
Ο δήμαρχος εξέθεσε τα επιχειρήματα και τις απόψεις υπέρ της διατήρησης του τμήματος "Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων", ενώ ο Γιάννης Πανάρετος, αν και τόνισε τη δυσκολία να ακυρωθεί η απόφαση, συμφώνησε ότι, όντως, το τμήμα έχει δυναμική.
Έδειξε μάλιστα να προτίθεται να μην κλείσει το τμήμα φέτος, αλλά αντιθέτως να αναβαθμιστεί κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Εν τω μεταξύ, η εξέλιξη αυτή δεν αλλάζει τον προγραμματισμό για τη διαμαρτυρία της Τρίτης, στην οποία κατέρχονται οι φορείς και οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος «Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων» του ΤΕΙ Κρήτης – παράρτημα Αγ. Νικολάου, είτε η απόφαση τελικά υλοποιηθεί είτε όχι.

Αναδημοσίευση από Cretalive.gr