3 Μαΐ 2011

«Φορέας ενεργών πολιτών Βραχασίου» και η αναγκαιότητα της παρουσίας του


Η ανεπάρκεια του νέου νόμου Καλλικράτης, που εφαρμόζεται από τις αρχές του 2011, δεν θα πρέπει να γίνει άλλοθι του Δήμου Αγίου Νικολάου, για να δικαιολογηθεί η ανεπάρκεια, ο μη σχεδιασμός, το έλλειμμα σωστής διοίκησης των υπηρεσιών του, η κακή διαχείριση των συνολικών προβλημάτων της περιοχής μας, η παντελής έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης.
Εξ άλλου, όλα αυτά έγιναν ορατά από την πρώτη στιγμή, απλώς η πρώτη δυσκολία τα αποκάλυψε.
Μόνο ένας αόμματος δεν μπορεί να τα δει, μόνο ένας κουφός δεν μπορεί να τα ακούσει, μόνο ένας χωρίς όσφρηση δεν μπορεί να τα…. μυριστεί αμέσως.
Ευτυχώς για μας και βλέπουμε και ακούμε και…. μυριζόμαστε!!

Τελικά, « βολεύει » πολλούς ο Καλλικράτης……….
Ο Καλλικράτης λοιπόν μπροστά, « λεφτά δεν υπάρχουν » και καθαρίσαμε!!!!
Με τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, μετά την εφαρμογή του νέου νόμου, ορισμένοι, προσπαθούν να του χρεώσουν τις πράξεις η παραλήψεις τους, η και την αδιαφορία τους.
Έχει γίνει σαφές πλέον σε όλους, ότι ο νόμος από μόνος του, έχει ατέλειες, κενά και προβλήματα δεν μπορεί να λύσει.

Όμως η επίκληση όλων αυτών, δεν μπορεί να δώσει άλλοθι, για να μην αναλογιστούν οι ευθύνες των διοικούντων και να καθόμαστε άπραγοι, αδιάφοροι και αρνητικοί, βλέποντας την ανάγκη της ανάπτυξης και μείς να μην μπορούμε ούτε καν κάτι να προτείνουμε, κάτι να σχεδιάσουμε.

Η κάθε εξουσία, μικρή, μεσαία, η μεγάλη, θέλει πίεση, γιατί χωρίς αυτή, όλα μένουν στο…. θα, στον σχεδιασμό που σπάνια υλοποιείται, στο τράβηγμα του χρόνου, που τελικά, αποβαίνει σε βάρος του τόπου μας.

Εμείς όμως, η κοινωνία των ενεργών πολιτών, της Δημοτικής πλέον Ενότητας Βραχασίου, καταλάβαμε, πως ήρθε η ώρα να ξανασηκωθούμε από τις καρέκλες μας, να βγούμε από τα σπίτια μας, να ξεσκονίσουμε τις σκέψεις μας και να τρέξουμε, για να σώσουμε την χαμένη μας δύναμη, την δύναμη, που αφήσαμε πολύ να ξεκουραστεί και ….κακόμαθε.

Όμως η δύναμή μας είναι εδώ, η δύναμη μας, είμαστε όλοι εμείς.

Είμαστε εδώ, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που μας έφυγαν, αλλά θα τα φέρουμε πίσω.

Είναι πολλά αυτά που μας χώριζαν στο παρελθόν, αλλά πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν για το μέλλον.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό και να περάσει βαθειά στην σκέψη κάποιων, που μας βλέπουν με επιφυλακτικότητα η και καχυποψία, ότι δεν διεκδικούμε, ούτε αμφισβητούμε κανενός τα αξιώματα, ούτε τις εξουσίες, που πρέπει όμως να καταλάβουν, ότι οι εξουσίες και τα αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός.
Ο τόπος μας, έχει πάρα πολλά προβλήματα να σκεφτεί και να λύσει, έχει πάρα πολλά θέματα σε εκκρεμότητα, που πιστέψτε με, πρέπει να σε πονάει πολύ για να τα «τρέξεις».

Ας αφήσουμε λοιπόν τους εγωισμούς μας πίσω και ας κρατήσουμε αυτό, που έκλεινε την επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, που αφορούσε στα θέματα που πίεζαν για την σύγκληση της Λαϊκής Συνέλευσης, που όμως δεν συναίνεσε να γίνει.
Η επιστολή λοιπόν κατέληγε:
«καταλήγοντας, θα ήθελα να πω, πως κανένας από μας, είτε αυτοί που εκλέχτηκαν είτε αυτοί που δεν εκλέχτηκαν, δεν διαχειρίζονται προσωπικές τους υποθέσεις, ούτε το εγώ τους.
Διαχειρίζονται την τύχη της Κοινότητας Βραχασίου, την εξέλιξή της και των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύθηκαν».

Είμαστε σε εγρήγορση. Θα κινητοποιήσουμε όσες δυνάμεις χρειαστούν, για να δούμε την τέως Κοινότητα και τώρα Δημοτική Ενότητα Βραχασίου, να παίρνει αυτά, που θα την φέρουν στην θέση που της πρέπει.

Όλοι μαζί λοιπόν σ΄αυτό το κάλεσμα, για να δείξουμε σ΄αυτούς, που στρεβλά πορεύονται, πως η αξιοπρέπεια, η δύναμη, η υπόσταση αυτού του τόπου, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ψυχής του, που ακόμα και μετά από δυσκολίες, ζει, υπάρχει και θα συνεχίσει να το κάνει.

Είναι το κάλεσμα όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας και πιστέψτε με είναι πολλές.

Αλέκα Σουλαδάκη