31 Μαΐ 2011

Χωρίς αναισθησιολόγο από την Παρασκευή το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Χωρίς αναισθησιολόγο παραμένει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από την Παρασκευή 27 Μαΐου λόγω μη εφημερίας γιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας. Το Νοσοκομείο δε θα διαθέτει αναισθησιολόγο μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου. Συνεπώς δε μπορούν να γίνουν έκτακτα χειρουργεία κατά το συγκεκριμένο διάστημα τόσο στη χειρουργική, όσο και στη μαιευτική κλινική.
Το θέμα είναι γνωστό στα όργανα διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λασιθίου για το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να επανέρχεται ως βασικό και σχετικό με τη λειτουργία του.
Να σημειωθεί ότι στη Μαιευτική κλινική διενεργούνται κάθε μήνα περίπου 60 τοκετοί και καισαρικές τομές, όπου πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά αναισθησιολόγος. Είναι δε προφανές ότι καμία τέτοια επέμβαση δεν μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο μέχρι την Τρίτη και, εάν εμφανιστούν περιστατικά, θα πρέπει ή να αναλάβουν την ευθύνη οι γιατροί ή να μεταφερθούν στο Ηράκλειο, όπως και γίνεται.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου δεν έχει καταστεί δυνατό να καλυφθεί το Νοσοκομείο όλες τις μέρες με αναισθησιολόγο, ενώ είχε ζητηθεί από ορισμένους γιατρούς να ληφθούν μέτρα με πιο δραστικό χαρακτήρα, ακόμα και το κλείσιμο των βασικότερων κλινικών, όπως είναι η Μαιευτική ή η Χειρουργική κλινική!