19 Μαΐ 2011

Πιο κοντά στο ενδεχόμενο ανοιχτής και σοβαρής στήριξης από το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες δημοτικές εκλογές


H τοποθέτηση του γιατρού του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και  διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Π. Καρατσή στη θέση του διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης είναι ακόμα μια δύσκολη αποστολή που του αναθέτει το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο του  ανέθεσαν να σώσει τα προσχήματα και να εκφράσει στις δημοτικές εκλογές ένα τμήμα των ψηφοφόρων και στελεχών του κόμματος που βρέθηκαν εκτεθειμένοι μετά την αποχώρηση του κακομαθημένου παιδιού του ΠΑΣΟΚ στο νομό (και σιγουρατζή) Ν, Καστρινάκη από την κούρσα των δημοτικών εκλογών του νέου Δήμου Αγίου Νικολάου. Από την πρώτη  στιγμή που δέχθηκε ο Π. Καρατσής να είναι υποψήφιος δήμαρχος ήξερε ποιο θα ήταν πάνω κάτω το αποτέλεσμα των εκλογών. Δέχθηκε όμως αυτή την ειδική αποστολή που του ανέθεσαν και που του κόστισε πολύ τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο, αφού κατά την προεκλογική περίοδο ως υποψήφιος δήμαρχος  άκουσε όσα δεν είχε ακούσει τόσα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά.
Τώρα πάλι του αναθέτουν την ηλεκτρική καρέκλα της ΔΥΠΕ Κρήτης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που  βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των ΔΥΠΕ και των φαρμακευτικών και προμηθευτικών εταιριών, σε μια περίοδο που περικόπτονται -ελέω μνημονίου- σε μεγάλο ποσοστό οι προϋπολογισμοί όλων των νοσοκομείων, σε μια περίοδο που πρέπει να διαχειριστεί την "καυτή πατάτα" των υποτιθέμενων συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων για να παρουσιαστεί κάποιο έργο στους κυβερνήτες της Τρόϊκας. Στον Π. Καρατσή ανατίθεται και πάλι μια δύσκολη αποστολή με ενδεχόμενο μεγάλου προσωπικού κόστος.
Το σίγουρο είναι ότι, αφού δέχτηκε για δεύτερη φορά να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά" για το κόμμα, αυτό τον φέρνει πολύ πιο κοντά στο ενδεχόμενο ανοιχτής και σοβαρής στήριξης από το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες δημοτικές εκλογές, στις οποίες ο σημερινός δήμαρχος Δ. Κουνενάκης δεν θα είναι ξανά  υποψήφιος δήμαρχος, αφού όπως ψιθυρίζεται θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε εκλόγιμη θέση στις Ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί με τις δημοτικές τον Ιούνιο του 2014!