9 Μαΐ 2011

H ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την απεργία της Τετάρτης



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                Συναδέλφισσες – φοι,
                Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται με όλες τις μορφές κινητοποιήσεων σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ τις 5ης Απριλίου 2011. Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οξύνονται.
  • ·         Οι προϋπολογισμοί περικόπτονται και τα προβλήματα με τις ελλείψεις υγειονομικού φαρμακευτικού υλικού πληθαίνουν.
  • ·         Οι πρόσθετες αμοιβές παραμένουν για το 5μηνο Δεκεμβρίου 2010 έως τον Απρίλιο 2011 ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
  • ·         Το πάγωμα των προσλήψεων και στην Υγεία – Πρόνοια επιβεβαιώθηκε πλήρως από την πολιτική ηγεσία. Νέες προσλήψεις με τον κυλιόμενο πίνακα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη του 2011.
  • ·         Η ένταξη στα ΒΑΕ είναι μετέωρη καθώς η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Εργασίας δεν δεσμεύεται για την διατήρηση των επαγγελμάτων υγείας στον κατάλογο των ΒΑΕ.
  • ·         Το Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο κανένας δεν γνωρίζει τις γενικές αρχές του παρά μόνο ότι θέλουν εξοικονόμηση 500 εκ. ετήσια.
  • ·         Τα επικουρικά του Δημοσίου οδεύουν σε κούρεμα με πρόσχημα τις Δημοσιονομικές δυσχέρειες και τα ελλείμματα.

Συναδέλφισσες –φοι,
Τα προβλήματα είναι Γενικά για όλο το Δημόσιο και Ειδικά για τους Υγειονομικούς.
Συνεχίζουμε με τις μορφές κινητοποιήσεων αμέσως μετά την πρωτομαγιά, κορυφώνουμε με την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 11 Μάη. Προσυγκέντρωση 10.30 πμ κάτω από τα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Στις 12 Μάη τα Δ.Σ. των Σωματείων αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τον γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή. Η απεργία της 11 Μάη  καλύπτει το σύνολο των προβλημάτων που είναι κυρίαρχα προβλήματα του Νοσηλευτικού κλάδου.
Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το Γ.Σ. της Ομοσπονδίας για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.