4 Μαΐ 2011

Και άλλο κτύπημα κατά του νοσοκομείου μας


Συνεχίζεται η απαξίωση και η υποβάθμιση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αντί να ενισχυθεί, μια και καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών του νομού, αλλά ακόμα και από Ηράκλειο, μαθαίνω πως αποφάσισαν την απόσπαση χειρουργού στο νοσοκομείο Ιεράπετρας για τρεις μήνες. Αυτό δεν αποκλείει μετά να αποσπαστεί και άλλος.
Δηλαδή, τώρα το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι αυξημένες και που συνήθως λόγω και των αδειών κάποιες μέρες αντιμετωπίζονται μόνο επείγοντα περιστατικά, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Ομως, το νοσοκομείο Ιεράπετρας, θα είναι σε καλύτερη κατάσταση…

Τονίζω, πως με κάθε ευκαιρία τα άλλα νοσοκομεία του νομού, στέλνουν στον Αγιο Νικόλαο τα περιστατικά τους, ενδεικτικό του κεντρικού ρόλου που ουσιαστικά διαδραματίζει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Οι νέες μεθοδεύσεις αποσκοπούν να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες και να το απαξιώσουν στη συνείδηση των πολιτών. Αποσκοπούν να δημιουργήσουν αγανάκτηση και να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητες όσων κρύβονται πίσω από το σχέδιο κλεισίματος του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ο τακτική των χαμηλών τόνων, ουσιαστικά της εγκληματικής αδιαφορίας, ήδη έχει τα αποτελέσματα της σε πολλά επίπεδα. Η δημοτική αρχή το μόνο που κατάφερε, ήταν να φτιάξει μια επιτροπή. Καμία ουσιαστική και δυναμική αντίδραση που να δείχνει την αποφασιστικότητα της τοπικής μας κοινωνίας να αντισταθεί στο σταδιακό κλείσιμο του νοσοκομείου.

Τι έχει να πει ο διοικητής, που μάλιστα έλεγε παλαιότερα πως ήθελε να ξεκινήσει τα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών);
Τι έχει να πει ο κ. Καρατσής, υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου και διευθυντής της χειρουργικής κλινικής; Γιατί δέχεται αυτή την απόφαση;
Τι έχει να πει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί έχουν υποβαθμίσει (ουσιαστικά) το θέμα;
Γιατί κάποιοι κομματικοί φορείς δεν πήραν θέση;
Ο διοικητής της ΔΥΠΕ, κ. Φραγκιαδουλάκης, λίγο πριν την παραίτηση του, το ζόρι που είχε ήταν να υπογράψει τη απόσπαση. Τι συμβαίνει;
Να σας πω εγώ. Οι γείτονες μας συστηματικά μεθοδεύουν την δημιουργία κεντρικού νοσοκομείου στην Ιεράπετρα και κατ επέκταση, το κλείσιμο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αυτό συμβαίνει.

Θα επαναλάβω και πάλι την πρόταση. Κλείσιμο της εθνικής οδού για ένα 24ωρο στα όρια των δήμων, ως συμβολική κίνηση αποφασιστικότητας και αδιαπραγμάτευτης θέσης μας για διατήρηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ως κεντρικού. Και θα προσθέσω. Οι δημοτικές υπηρεσίες, οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου μας να κλείσουν και να απεργήσουν παράλληλα για 24 ώρες. Αν δεν πάρουμε σοβαρά το θέμα, θα υποστούμε τις συνέπειες και θα φταίμε εμείς.

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Μιχάλη Βασιλάκη