16 Μαΐ 2011

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!


Ψήφισμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και με την οποία δεν καθορίζεται αριθμός εισακτέων για το ΤΕΙ Κρήτης-Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφορικών Συστημάτων με έδρα τον Άγιο Νικόλαο , και επομένως αποκλείεται από τα μηχανογραφικά δελτία 2011-2012, θεωρούμε ότι είναι εσφαλμένη και άδικη.

Το τμήμα είναι νεοϊδρυθέν και δεν υπάρχουν επομένως επαρκή στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι δεν είναι βιώσιμο. Τα υπόλοιπα κριτήρια τα οποία θέτει το Υπουργείο Παιδείας και κυρίως ο αριθμός εισακτέων και εισαχθέντων καθώς και ενεργών φοιτητών θα ήταν άδικο και αδιανόητο να αναστείλουν την λειτουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος που βρίσκεται μόλις στον δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του και επομένως δεν μπορεί να αξιολογηθεί η ύπαρξη και η λειτουργία του προτού ολοκληρωθεί τουλάχιστον η τετραετής φοίτηση.

Τα στατιστικά στοιχεία του τμήματος καταδεικνύουν ότι είναι βιώσιμο και μάλιστα με ισχυρή δυναμική ζήτησης και καταξίωσης.

Εξάλλου το γνωστικό του αντικείμενο είναι σύγχρονο και ποιοτικό και ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις της αγοράς εργασίας.

Η οικονομική ωφέλεια η οποία προκύπτει από την μη εισαγωγή νέων φοιτητών, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές κτιριακές εγκαταστάσεις και την συνέργεια με το παλαιότερο τμήμα είναι αμελητέα.

Αντίθετα με την απόφαση αυτή, πλήττεται καίρια η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και επιτείνεται το αναπτυξιακό του έλλειμμα. Η παλλαϊκή ανησυχία στο θέμα αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Η υπέρβαση των δυσκολιών που υπάρχουν και τις οποίες κατανοούμε, δεν θα πρέπει να γίνει με αποφάσεις λογιστικού και μόνο χαρακτήρα , αλλά αποφάσεις που θα ενσωματώνουν πολλαπλά στοιχεία με κοινωνικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και η περαιτέρω ενίσχυση και όχι υποβάθμιση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Λασίθι γενικότερα θα δικαιώσει την πολιτική αυτή.

Αγ. Νικόλαος 15 Μαΐου 2011
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λασιθίου


Καλά, μας περνούν για εντελώς κορόιδα;

Ποιου κόμματος η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις στο πόδι, χωρίς καμιά διαδικασία διαλόγου και διαβούλευσης για τόσο σημαντικά θέματα;

Ποιου κόμματος η κυβέρνηση τη μια μέρα βγάζει το τμήμα ΤΕΙ από το μηχανογραφικό και την άλλη υπόσχεται ότι θα το αναβαθμίσει;

Ποιου κόμματος η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι παράγει έργο κάνοντας μόνο χωροταξικές συνενώσεις δήμων, νοσοκομείων, σχολείων, εκπαιδευτικών τμημάτων;

Η ανακοίνωση αυτή βγήκε με προφανή στόχο να δώσει άλλοθι στο κόμμα που κυβερνά και έχει την ευθύνη για όσα γίνονται.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!!