11 Μαΐ 2011

Δήλωση του Βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη για την κατάργηση ΤΕΙ Αγίου Νικολάου

11/05/2011

Δήλωση του Βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη για την κατάργηση ΤΕΙ Αγίου Νικολάου Κρήτης και συγκεκριμένα του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :

«Η αιφνιδιαστική απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, καταδεικνύει περίτρανα ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο και δρα σπασμωδικά.

Οι εκπρόσωποι του Μνημονίου χωρίς καμιά μελέτη, σχεδιασμό, λογική και αξιολόγηση, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις τους για τη μη κατάργηση κανενός τμήματος του Νομού Λασιθίου και παρά τις επανειλημμένες και έγκαιρες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις (από το Δεκ. του 2010), μονομερώς προχωρούν στην κατάργηση του. Παρόλο που είναι το μοναδικό τμήμα σε επίπεδο Κρήτης το οποίο ιδρύθηκε και λειτούργησε επί Νέας Δημοκρατίας, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και καλύπτοντας συνάμα σημαντικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αναθεωρήσει, έστω και τώρα, αυτή την απαράδεκτη απόφασή της. Φτάνει πια με τον εμπαιγμό και την υποβάθμιση του Λασιθιωτών. Είναι καιρός κάποιοι επιτέλους να δουλέψουν για εμάς και όχι να δουλεύουν εμάς. Να ασχοληθούν με την ανάπτυξη και όχι με την κατεδάφιση όσων με αγώνα έχουμε μαζί δημιουργήσει.

Παράλληλα η κυβερνητική εμπάθεια και αναλγησία για ένα τόσο ζωτικής σημασίας τομέα, όπως αυτόν της Παιδείας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι σε αντίστοιχους τομείς, όπως αυτόν της Υγείας, όπου -και πάλι- υπάρχουν φήμες για καταργήσεις-συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Νομού Λασιθίου».