19 Μαΐ 2011

Τι κρίμα... Τι ξεφτίλα... Τι ντροπή...


Να μεταφέρουμε τους μετανάστες σε αραιοκατοικημένα νησιά και να τους δώσουμε γη να καλλιεργούν, βλέπει ως λύση για το πρόβλημα της μετανάστευσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο γνωστός τραγουδοποιός, σε μαραθώνιο δέκα ραδιοσταθμών της πόλης (που έγινε με πρωτοβουλία του δημοτικού σταθμού 9,84) με αφορμή τα επεισόδια βίας των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα ο Δ. Σαββόπουλος είπε ότι η Αθήνα υποφέρει από τη βία και τη τρομοκρατία και πρότεινε να κηρυχθεί το κέντρο "σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

"Έχουμε εμπρησμούς, έχουμε δολοφονίες, και αυτό σχεδόν καθημερινά. Επομένως, θα έλεγα ότι πρέπει να κηρυχθεί το κέντρο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" και συνέχισε: "Πρώτον, να απομακρυνθούν όλοι οι λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να πάνε – ας το βρουν οι πολιτικοί, τι τους πληρώνουμε – εγώ θα έλεγα να τους πηγαίνανε σε αραιοκατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όπου κατοικείται ένα μικρό μόνο μέρος του νησιού, το υπόλοιπο είναι ελεύθερο. Εκεί, λοιπόν, να καλλιεργήσουν τη γη και να ζήσουν με τη βοήθεια του ΟΗΕ, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε, έως ότου αποφασίσει και μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να φτιάξει μία πολιτική πάνω στο θέμα των μεταναστών. Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι η χωματερή όλων αυτών των ανθρώπων»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τοξικομανείς λέγοντας: «Η Αθήνα στις πλατείες της δείχνει την πληγή της. Ας καθαρίσουμε λοιπόν αυτή την πληγή. Έχουμε τους τοξικομανείς. Πρέπει να μεταφερθούν, δεν ξέρω πάλι που, ας το βρούνε οι πολιτικοί μας, πάντως σε μέρος όπου δεν θα είναι εύκολη η πρόσβαση των εμπόρων».

Τέλος αναφέρθηκε και σε κτίρια που τελούν υπό κατάληψη λέγοντας: «πρέπει να καθαριστούν όλα αυτά τα κτίρια τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα ή είναι υπό κατάληψη. Άλλα μεν από αυτά, τα πολύ μεγάλα να γκρεμιστούν για να δούμε και λίγο πράσινο, και τα άλλα που είναι πιο μικρά να κατοικηθούν πια από Αθηναίους με ένα επιδοτούμενο ενοίκιο, κατά προτίμηση από νεαρά ζευγάρια»

Στο στούντιο, μαζί με τον Δ. Σαββόπουλο, βρισκόταν ως καλεσμένος και ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις απόψεις του τραγουδοποιού και είπε ότι σκέφτεται να κανει ταινία σχετικά με τους μετανάστες και τη βία.