15 Μαΐ 2011

Εικόνες ντροπής στον υγροβιότοπο Αλμυρού


Μπορεί το Σάββατο να έγινε η πολύ πετυχημένη εκδήλωση της Οικολογικής Κίνησης Μεραμβέλλου στον υγροβιότοπο του Αλμυρού, όμως κάποιοι φρόντισαν και πάλι να μας ντροπιάσουν με τις ενέργειες τους. Στη βόρεια είσοδο του υγροβιότοπου βρίσκεται πεταμένη μια τεράστια μάζα από σκουπίδια, που είναι άγνωστο πώς κατέληξαν εκεί. Τα σκουπίδια είναι σε απόσταση 30-40 μέτρων από την εθνική οδό, πίσω από το πάρκινγκ που υπάρχει εκεί για τις ανάγκες της παραλίας.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube και αναδημοσιεύτηκε από την ενημερωτική ιστοσελίδα Cretalive.gr είναι χαρακτηριστικό. Σχετική φωτογραφία δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του Ρ/Σ 104.4


Πρέπει επίσης να πούμε ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν διάφοροι τοπικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την καθαριότητα κ. Αφορδακός.

Δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα η περιοχή και η παραλία του Αλμυρού βρισκόταν σε κακή κατάσταση από πλευρά καθαριότητας, αφού τα καλαθάκια ήταν ξέχειλα από σκουπίδια, ενώ σκουπίδια υπήρχαν μέχρι και στις καλαμιές του υγροβιότοπου. 

Φωτογραφίες από την παραλία του Αλμυρού, που είχανδημοσιευτεί  στις 17 Μαρτίου 2011 στο ιστολόγιοΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ


Ας ελπίσουμε ότι η παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας στην εκδήλωση του Σαββάτου δεν ήταν μόνο ψηφοθηρική, αλλά θα αλλάξουν τα πράγματα ουσιαστικά σε σχέση με την καθαριότητα αυτού του τόσο σημαντικού τόπου.