18 Μαΐ 2011

Διαμαρτυρία για τη μη εισαγωγή νέων φοιτητών σε τμήμα του Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου


Κατώτερη, προσδοκιών και περιστάσεων, αποδείχθηκε τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν από κοινού, η δημοτική αρχή και φορείς του δήμου Αγίου Νικολάου, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εξαιρέσει το τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου, από την εισαγωγή νέων φοιτητών. Και όταν βέβαια μια ολόκληρη περιοχή αντιδρά με αυτό τον χλιαρό τρόπο, ουδείς παίρνει ή θα πάρει τους κατοίκους της πλέον στα σοβαρά.
Θα περίμενε κανείς λοιπόν να πλυμμηρίσουν τη πλατεία του Αγίου Νικολάου, πάνω από 1000 άτομα, αλλά τελικά όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ζήτημα να ήταν 500 και χωρίς ιδιαίτερο παλμό. Ειδικά εάν συγκριθεί με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Γεραπετριτών υπέρ του νοσοκομείου τότε....
Συγκηνιτικός ο λόγος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου, εμφανώς θυμωμένος ο δήμαρχος για τη χαλαρή προσέλευση, ενώ η διευθύντρια του Τ.Ε.Ι. αναφέρθηκε στις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που έχει λάβει.
Διαβάστηκαν ψηφίσματα από φορείς και διάφορα όργανα, μίλησε και ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, αλλά η δυσμενέστερη εντύπωση ήρθε από το μήνυμα του βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη, το οποίο σαφώς έδειξε ασέβεια προς τη νοημοσύνη των κατοίκων και των εκλεγμένων της περιοχής, λέγοντας ότι "το τμήμα δεν κλείνει", αλλα παράλληλα αποσιωπεί ότι δεν θα έχει φέτος πρωτοετείς και κανείς δεν αντέδρασε σ' αυτή τη φράση.
Τέλος διαβάστηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από το πλήθος.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ρ/Σ 104.4