24 Μαΐ 2011

Ο Γιώργος, η παιδική χαρά και η Σπιναλόγκα


Του Κ.Α.Μπογδανίδη

Μπορεί να τους έχουμε πληρώσει λίγο παραπάνω, ίσως και να χρεοκοπήσουμε βρε αδερφέ, αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι πλήξαμε! Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο ίδιος προσωπικά ασφαλώς δεν θα μείνουν στην ιστορία ως η καλύτερη κυβέρνηση του τόπου, αλλά για…παιδική χαρά είναι εκτός συναγωνισμού!

Η αλήθεια είναι ότι τα μέλη του πολίτιμπιρο το διασκεδάζουν, περνούν ωραία και δεν το κρύβουν! Ο καθένας έχει κι ένα ρόλο: η Τίνα παίζει…ημιπαίθριους και…λέγκο-αυθαίρετα εδώ και 15 μήνες, ο Γιώργος αφοσιώθηκε στη μονόπολυ (νομίζει ότι τα λεφτά των άλλων είναι ψεύτικα αλλά κανένας δεν του λέει την αλήθεια για να μην βάλει τα κλάματα!) και στις ελεύθερες ώρες του μαζεύει καπάκια από αναψυκτικά-νερά στα οποία σκέφτηκε το τζίνι να βάλει -μόνος εκείνος παγκοσμίως!-ειδικό φόρο…Ο Φον Δρούτσας πήρε τα κουβαδάκια και χτίζει πύργους γράφοντας στην άμμο: ‘διπλωμάτης είναι ο άνθρωπος που σκέφτεται δύο φορές πριν πει κάτι’! Που θα πάει, θα το μάθει…

Αλλά στην παιδική χαρά πάντα ένας είναι ο αρχηγός και ο ΓΑΠ τον χαίρεται. Ο Γερουλάνος άλλωστε έχει κάτι το γαλαζοαίματο και μας δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι όταν εκείνος έπαιζε με χάι-τεκ αθύρματα και έβλεπε….Lost εμείς ήμασταν ακόμη μεταξύ …κουτσού και… Λόλα πάρε ένα μήλο!

Ο Γερουλάνος ήταν αυτός που…ανακάλυψε ένα άγνωστο νησί , εγκαταλελειμένο, ερημικό....Κι έτρεξε αμέσως στο πνευματικό του ινστρούκτορα:

«Πρόεδρε πήγα σε ένα νησί που το λένε Σπιναλόγκα, το έδειξε το Μέγκα και τώρα τρέχουν όλοι να δουν κάτι ερείπια. Ήταν εκεί άρρωστοι, τώρα που ήρθαμε εμείς όμως όλα λειτουργούν τέλεια. Να τα φτιάξουμε καινούργια με ΣΔΙΤ, να βάλουμε wi-fi, να βάλουμε και λάμπες, θα το κάνουμε....θούρμπο!» είπε στον Παπανδρέου κι εκείνος ενθουσιάστηκε. Τόσο που δεν κρατήθηκε και το ανέφερε(εδω) στο Ναύπλιο –Αργος ως παράδειγμα- κάπου εκεί κοντά του είπαν ότι είναι και κάτι άλλα...θεατρικά ερείπια που μπορούν να αξιοποιηθούν!

Έχετε ακούσει κάτι πιο διασκεδαστικό τελευταία; Ακόμη και τόσο…σόκιν… Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο λοιπόν… Και στο κάτω κάτω εσείς ήσασταν περίεργοι να δείτε πως είναι και η αυτή η Παιδική Χαρά!

ΥΓ1: Εάν δεν μιλούσαμε για αυτή τη χώρα και τις τραγικές στιγμές που έρχονται τότε θα κάναμε κι εμείς… νεροτσουλήθρες Γιώργο μου. Αλλά μάλλον εσείς είστε αλλού και εμείς εδώ.

ΥΓ2: Λες και το τεστ νοημοσύνης που έκαναν ήταν αρνητικό ! Ίσως η φύση ό,τι λείπει σε μυαλό το συμπληρώνει σε ανοησία….

Αναδημοσίευση από τη σελίδα Cretalive.gr