1 Απρ 2011

«Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris – Dakar»


Το πνευματικό κέντρο της Ενορίας της Ευαγγελίστριας διοργανώνει την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Πασχάλη Τσαρούχα, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της Ευαγγελίστριας.

«Χωρίς να φοβάται τις προκλήσεις, ο Μπίλης Καντίλης, πάντα υπό την επίβλεψη του πατέρα του, άρχισε μια περιπέτεια που για πολλούς από εμάς θα μπορούσε να είναι ένα απλό όνειρο. Φόρεσε το γυαλιστερό κράνος του, εξοπλίστηκε με χάρτες και διαβατήριο και ανέβηκε στη μηχανή του. Προορισμός: Η διαδρομή Paris – Dakar. Το μεγάλο ταξίδι του ατρόμητου αναβάτη Μπίλη στη Λατινική Αμερική είναι η απόλυτη μοτοσυκλετιστική περιπέτεια.
Μια πολύχρωμη, χαρούμενη ιστορία που σε προτρέπει να ακολουθείς τα όνειρά σου, και που θα σε κάνει να ετοιμάζεις τις αποσκευές σου και να εκτοξεύεσαι προς το ηλιοβασίλεμα της δικής σου περιπέτειας.
Η ιστορία πραγματεύεται την περιπέτεια του επτάχρονου Μπίλη Καντίλη που αποφασίζει να τρέξει στο ράλι Paris Dakar με την συμπαράσταση του πατέρα του στο ρόλο του μηχανικού. Εκεί θα γνωρίσει την ομορφιά της Λατινικής Αμερικής, τη γοητεία του συναγωνισμού, τη μαγεία της εξερεύνησης των ορίων σώματος και ψυχής, την αγωνία της επιβίωσης στις αχανείς εκτάσεις της ερήμου, τη χαρά του τερματισμού. Όλα αυτά σ' ένα υπέροχο όνειρό του.
Αλλά, ποιός γνωρίζει ποτέ; Ίσως το όνειρο, μεγαλώνοντας ο Μπίλης, να το κάνει πραγματικότητα.
Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το παραμύθι η ευγενική και προστατευτική μητέρα του Μπίλη, ο δραστήριος και στοργικός πατέρας και φυσικά ο έξυπνος και ενθουσιώδης Μπίλης. Μια συναρπαστική πλοκή, που τρέχει έξυπνα, με πολλά στοιχεία ενδιαφέροντος για τα παιδιά, σε όλη της την έκταση και καθιστά αυτό το βιβλίο μαγευτικό. Σε κάνει να το ξεφυλλίζεις αχόρταγα, είτε είσαι αγόρι ή κορίτσι! Ο συγγραφέας με ευαισθησία προσεγγίζει και απομυθοποιεί ένα θέμα που μαγεύει τους μικρούς και "φοβίζει" πολλούς μεγάλους, δηλαδή τη χρήση της μηχανής ως μέσον μεταφοράς αλλά και διασκέδασης.»

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 2Δ. Η εικονογράφιση έχει γίνει από το Βασίλη Παπατσαρούχα.

Χορηγοί επικοινωνίας «Lato Fm 103,3» και η εφημερίδα «Ανατολή».


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


Aναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΛΑΤΩ