11 Απρ 2011

Ανακοίνωση του Συλλ. Εργαζομένων Νοσ. Αγ. Νικολάου για την αναδιάρθρωση του Χάρτη Υγείας του νομού μαςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αριθμ. Πρωτ.. 227                                                            Αγ. Νικόλαος 11-4-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οργή και αγανάκτηση νιώθουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για τις μέχρι τώρα ασαφείς και αντιφατικές απόψεις των ιθυνόντων για την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη του νομού μας, καθώς και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτοί την παροχή δημόσιας περίθαλψης. Βλέπουμε και ακούμε πορίσματα «πεφωτισμένων μελετών» τα οποία όμως δεν απέχουν και πολύ από την παράνοια και την αστειότητα! Η ασυνεννοησία και το αλαλούμ κυβέρνησης και τεχνοκρατών οδηγούν την παροχή περίθαλψης του νομού μας σε τέλμα.
Το ποτήρι όμως ξεχείλισε από την ανακοίνωση στα ΜΜΕ της πρότασης για κατάργηση του Νοσοκομείου μας. Κυνικά και απροσχημάτιστα αντιμετωπίζουν την υγεία και τα νοσοκομεία σαν εμπορικά προϊόντα που μπορούν να πωλούνται ως οικόπεδα – φιλέτα για την αποπληρωμή του μνημονίου. Η υγεία όμως είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται ούτε διαπραγματεύεται για τουριστική αξιοποίηση.
Ως εργαζόμενοι και πολίτες αυτού του τόπου είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια κυβέρνησης και τεχνοκρατών που υποβαθμίζει την δημόσια υγεία στο νομό μας και καλούμε όλους τους πολίτες να παλέψουν σθεναρά ενάντια σε αυτά τα σχέδια.
Ζητούμε να δοθεί άμεσα το υπολειπόμενο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού ώστε να μπορέσει επιτέλους το Νοσοκομείο μας να παράσχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες περίθαλψης σε όλους τους πολίτες τους νομού μας.
Το Νοσοκομείο μας χρειάστηκε 30 χρόνια για να φτάσει σε ένα επίπεδο ικανοποιητικής λειτουργίας και προσφοράς, υποστηρίζει ήδη υγειονομικά όλο το Λασίθι και με ελάχιστο χρηματικό κόστος μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του νομού σε δευτεροβάθμιο επίπεδο περίθαλψης μέχρι την υλοποίηση μιας όποιας σοβαρής και τεκμηριωμένης πρότασης κατασκευής ενός μεγαλύτερου νοσοκομείου.
Ζητούμε από την Περιφέρεια την σύγκληση όλων των θεσμικών φορέων και εκπροσώπων πολιτών του νομού σε ένα γόνιμο διάλογο για την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη του νομού μας ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένες αποφάσεις άλλων κέντρων.

Για το Δ.Σ.
                                 Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
                   Μηνάς Σουσαμλής                                             Δαμιανός Χαλκιαδάκης