13 Απρ 2011

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου για την προσαγωγή του Προέδρου του στην Αστυνομία


12/04/2011

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου σε ανακοίνωση του διαμαρτύρεται για την προσαγωγή του Προέδρου του Μανώλη Πεπόνη στην Αστυνομία μετά την υποστήριξη που παρείχαν σε υπαλλήλους της ΔΑΕΑΝ.

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου διαμαρτύρεται έντονα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση που είχε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. συνάδελφος Μανόλης Πεπόνης.

Στην προσπάθειά του με την ιδιότητα του υπαλλήλου της Δ.Α.Ε.Α.Ν. να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον μαζί με το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δ.Α.Ε.Α.Ν. Κουνενάκη Κων/νο, παρόντων Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Αγίου Νικολάου, αστυνομικών υπαλλήλων και ΜΜΕ, αφού πρώτα προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν μπροστά τους, στη συνέχεια αντιμετωπίστηκαν σαν επικίνδυνοι κακοποιοί !

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου επί τρεις (3) και πλέον ώρες (και πριν ακόμα υποβληθεί μήνυση εναντίον του για δήθεν « εξύβριση »), ενώ ήταν στο Νοσοκομείο και εξεταζόταν από ιατρούς, εφρουρείτο από τρεις (3) ένστολους αστυνομικούς και στη συνέχεια προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα με συνοδεία αστυνομικού, όπου και κρατείτο μαζί με τον κ. Κουνενάκη, μέχρι αργά το βράδυ.

Σίγουρα κανένας δεν πρέπει να τυχαίνει ιδιαίτερης αντιμετώπισης απέναντι στο Νόμο.

Όμως :

- Θεωρούμε απαράδεκτο να κρίνονται «ύποπτοι διαφυγής»! και επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. καθώς και ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν.

- Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση γιατί κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα εκλεγμένα θεσμικά πρόσωπα, ναι μεν δεν πρέπει να τυχαίνουν ειδικής μεταχείρισης αλλά και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται σαν κοινοί εγκληματίες, ύποπτοι φυγής, και μάλιστα με ψευδείς, ανυπόστατες και χωρίς κανένα μάρτυρα κατηγορίες.

- Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων της Δ.Α.Ε.Α.Ν. κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και να καταδικάσει χωρίς περιστροφές τόσο τους προπηλακισμούς των στελεχών του όσο και την αντιμετώπισή τους σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Tέλος ευχαριστούμε τους παρόντες Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων αλλά και τους δεκάδες εργαζόμενους και συνδημότες μας, οι οποίοι με τη συγκέντρωση απ’ έξω στο Αστυνομικό Τμήμα, έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την ριζική αντίθεσή τους σε όλη την διαδικασία.