30 Απρ 2011

Φωτογραφίες από παλαιότερους εορτασμούς της επετείου της ηρωϊκής εξόδου του Σπηλαίου Μιλάτου

Στο αρχείο του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Μανόλη Μανουσάκη βρήκα αρκετές φωτογραφίες από παλαιότερους εορτασμούς της επετείου του δράματος του Σπηλαίου της Μιλάτου, από την περίοδο που ο πατέρας μου ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Μιλάτου (1979-1991). 
Νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερη ιστορική αξία και γι΄ αυτό δημοσιεύω κάποιες από αυτές, επ΄ ευκαιρία και της αυριανής επετείου.


O πρώην βουλευτής Λασιθίου  και υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ΄80 Μανόλης Χατζηνάκης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του σπηλαίου
Ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ Γ. Σεργάκης απευθύνει χειρετισμό κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθετε η Κοινότητα Μιλάτου στα πλαίσια του εορτασμού. Διακρίνονται ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Γ. Χατζηδάκης (πατέρας του σημερινού δημ. συμβούλου Βασ. Χατζηδάκη), ο δήμαρχος Νεάπολης Γ. Γαράκης και ο πρόσφατα εκλιπών πατέρας μου Κοινοτάρχης Μιλάτου Μανόλης Μανουσάκης

O  Κοινοτάρχης Βραχασίου Γ. Μαρκάκης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Σπηλαίου κατά τη διάρκεια  τελετής εορτασμού, στα τέλη της δεκαετίας του 80. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2000, το γεγονός  είχε αμφισβητηθεί από κάποιον "Βραχασωτονεαπολίτη" που ισχυρίστηκε σε κάποια Λαϊκή Συνέλευση στη Μίλατο ότι ουδέποτε ο πρώην Κοινοτάρχης Βραχασίου είχε παραστεί σε τελετή εορτασμού του σπηλαίου της Μιλάτου. Όμως η φωτογραφία από το αρχείο του πατέρα μου ήταν και είναι αδιάψευστος μάρτυρας της καλής σχέσης που υπήρχε πάντα ανάμεσα στις δύο Κοινότητες. 

H βουλευτής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυπριωτάκη - Περάκη απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια δεξίωσης κατά  τον εορτασμό της επετείου του Σπηλαίου. Διακρίνεται και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Κοντοπόδης


O βουλευτής Ηρακλείου και πρώην υπουργός Μ. Παπαστεφανάκης απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια δεξίωσης στα πλαίσια του εορτασμού. Διακρίνεται και πρώην Νομάρχης Λασιθίου και μετέπειτα Δήμαρχος Χανίων κ. Τζανακάκης.


Ο πατέρας μου, πρ. Κοινοτάρχης Μιλάτου απευθύνει χαιρετισμό σε δεξίωση. Διακρίνεται και ο αείμνηστος Νομάρχης Λασιθίου και μετέπειτα Γ.Γ. Δημοσίων έργων Ν. Σαράντης, η θητεία του οποίου ήταν στη Νομαρχία  από τις πιο δημιουργικές για τον τόπο.


Άφιξη επισήμων στο χώρο του σπηλαίου. Προηγείται (αν δεν κάνω λάθος) ο πρώην βουλευτής και υπουργός Λ. Βερυβάκης.