11 Απρ 2011

Διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΔΑΕΑΝ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Tο Σωματείο εργαζομένων της ΔΑΕΑΝ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του στον Πρόεδρο της επιχείρησης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουνενάκη Κων. και στον συνάδελφό μας, εργαζόμενο στην επιχείρηση και Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μαν. Πεπόνη.

Καταδικάζομε απερίφραστα τους εις βάρος τους προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες, παρόντων Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του συμβουλίου της ΔΑΕΑΝ, αστυνομικών και ΜΜΕ. Και όλα αυτά προκειμένου να προασπίσουν και να διαφυλάξουν το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Χρόνια τώρα συνεχίζεται η ίδια ιστορία και εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζομε από πρώτο χέρι τι διαδραματίζεται κάθε χρόνο, με κίνδυνο ακόμα και των συναδέλφων που εργάζονται στην παραλία της Αμμουδάρας. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα και να γνωρίζομε και εμείς σαν εργαζόμενοι, ότι δεν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κανενός εργαζόμενου της επιχείρησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει δεκτή την παραίτηση από Προέδρου της ΔΑΕΑΝ του κ. Κουνενάκη, διότι παρά την πρίν λίγο καιρό ανάληψη των καθηκόντων του, ήδη έχει προγραμματίσει και ξεκινήσει σημαντικές πρωτοβουλίες για την παραπέρα ανάπτυξη της ΔΑΕΑΝ και έχει βάλει σε μια άλλη τροχιά την πορεία της επιχείρησης.

Πέρα όμως από τα ανεπίτρεπτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην παραλία της Αμμουδάρας, έκπληξη μας προκαλεί η κράτηση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της ΔΑΕΑΝ και του συναδέλφου μας και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, επί ώρες και μάλιστα πριν καν κατατεθεί μήνυση εις βάρος τους για «δήθεν» εξύβριση!
Αλήθεια από πότε εξισώνονται τα θύματα με τους θύτες; Από πότε εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος κρατείται και μόνο με την πρόθεση υποβολής μήνυσης εναντίον του, σαν να είναι ο χειρότερος εγκληματίας; Από πότε εργαζόμενος και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, θεωρείται «ύποπτος φυγής» και φρουρείται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου από ένστολους αστυνομικούς; Αν οι δεκάδες κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα για διαμαρτυρία και συμπαράσταση ξέφευγαν από τον έλεγχο ,ποιος θα είχε την ευθύνη για τις συνέπειες;

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε ακόμα μια απορία. Αλήθεια πότε έπρεπε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να συμπαρασταθεί και ηθικά στα στελέχη του; Μία εβδομάδα μετά και αφού θα είχαν μεταχθεί ο ένας στη Σητεία και ο άλλος στην Ιεράπετρα όπως ήταν πρόθεση των αρμοδίων, επειδή τα κρατητήρια του Αγίου Νικολάου ήταν πλήρη;

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της ΔΑΕΑΝ και λοιπών Δημοτικών Επιχειρήσεων