14 Απρ 2011

Έκδοση ψηφίσματος και παράσταση διαμαρτυρίας αποφάσισε το Δημ. Συμβ. Αγ. Νικολάου για την παραλία Βολάκοι στη Μίλατο


Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου ζήτησε να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου το θέμα της καταστροφής της παραλίας Βολάκοι στη Μίλατο από παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα. Όμως, παρά το ότι αυτό είχε ζητηθεί από το πρωί εγγράφως από το δήμαρχο Δ. Κουνενάκη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μπετούρα και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μ. Κερούλη, το θέμα δεν τέθηκε από αυτούς ως εκτός Η.Δ. θέμα.
Τελικά στη συνεδρίαση τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλη Χατζηδάκη ως ένα από τα θέματα που ζήτησε να συζητηθούν εκτός Ημερήσιας Διάταξης. Αυτό έγινε στο τέλος της συνεδρίασης ως τελευταίο θέμα.
Η παράταξη του κ. Καρατσή δείχνοντας αδιαφορία για την υπόθεση αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ κατά τη συζήτηση του θέματος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κερούλης υποστήριξε ότι ο Αιγιαλός δεν ανήκει στς αρμοδιότητες του Δήμου και ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει το χωροφύλακα.
Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου απάντησαν ότι  στην περίπτωση της Πλάκας ο Δήμος Αγίου Νικολάου ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τί συνέβαινε στον Αιγιαλό, παρά το ότι δεν υπήρχαν εκεί εκβραχισμοι και αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου, και ζήτησαν να γίνει το ίδιο και στην περίπτωση της Μιλάτου.
Το ίδιο υποστήριξε και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χατζηδάκης, ο οποίος πρότεινε να οργανωθεί από το Δήμο στο σημείο των αυθαιρεσιών στη Μίλατο παράσταση διαμαρτυρίας αντίστοιχη με αυτή που έγινε στην Πλάκα.
Η παράταξη του δημάρχου τελικά συμφώνησε και έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου αποφάσει ομόφωνο να εκδοθεί ψήφισμα που να καταδικάζει τη συνεχιζόμενη καταστροφή της παραλίας Βολάκοι στη Μίλατο και να ζητά από τις υπηρεσίες να πράξουν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία ώστε να σταματήσει επιτέλους η αυθαίρετη και καταστροφική για το περιβάλλον δράση στη συγκεκριμένη παραλία. 
Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να οργανωθεί από το Δήμο παράσταση διμαρτυρίας στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας Μιλάτου.

Aναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ