22 Απρ 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Όλως τυχαίως, η έκθεση Ρακιντζή για το «πάρτι» με τις επιδοτήσεις του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ ήρθε στη δημοσιότητα την καταλληλότερη στιγμή για την κυβέρνηση.

Την ώρα, δηλαδή, που αρχίζουν παρασκηνιακώς οι διαπραγματεύσεις για την εκχώρηση μεγάλου μέρους της συμμετοχής του Δημοσίου (πιθανώς στη γερμανική RWE σε κοινοπραξία με έλληνες (υπερ)εργολάβους) στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που επιβάλλει η τρόϊκα.

Και την ώρα που η κυβέρνηση αναζητούσε εναγωνίως ένα επικοινωνιακό χτύπημα στον –ούτως ή άλλως απαξιωμένο ως παρακολούθημα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος- συνδικαλισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Για να εξαφανιστούν, έτσι, τα τελευταία εμπόδια στην επιχείρηση εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας. Στο μεγάλο σχέδιο των 50 δις!

Η σκηνοθεσία –για τον σκοπό αυτό- είναι άριστη.

Ο επικοινωνιακός "καταλύτης" Ρακιντζής παρουσιάζει την έκθεση, σύμφωνα με την οποία το σωματείο του πράσινου συνδικαλιστή Φωτόπουλου έλυνε και έδενε στη ΔΕΗ, εισπράττοντας έμμεσες επιδοτήσεις εκατομμυρίων.

Φοβερό και πρωτότυπο!!!

Ακολούθως, συγκεικριμένα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, προεξάρχοντος του Mega channel (που μαζί με την κρατική ΝΕΤ και απόντος, πλέον, του Alter, κυριαρχούν στο τηλεοπτικό τοπίο επιβάλλοντος την ηγεμονία της «μοναδικής άποψης») , αναλαμβάνουν να «σηκώσουν» το θέμα.
Και να αποδείξουν πως οι «Φωτόπουλοι» είναι διεφθαρμένοι, αφού εκβίαζαν τις κυβερνήσεις για προνόμια και επιχορηγήσεις πέραν των αμοιβών τους, συμβάλλοντας, έτσι, τα μάλα στην σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

Οι αναφορές είναι σωστές. Αλλά είναι μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας. Η υπόλοιπη αποσιωπάται και αποκρύπτεται από τους τηλεοπτικούς σχολιαστές...

Ουδείς, φερ΄ ειπείν, αποκαλύπτει πως οι προκλητικές επιχορηγήσεις εδίδοντο από συγκεκριμένους υπουργούς και συγκεκριμένες διοικήσεις της ΔΕΗ στο πλαίσιο ενός «παζαριού» μεταξύ κόμματος και κομματικού συνδικαλισμού. Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και διορισμένες διοικήσεις έδιναν όσα έδιναν στο σωματείο της ΔΕΗ.

Γιατί κατηγορείται ο «δωρολήπτης» κι όχι αυτός που δωροδοκεί;

Και σε κάθε περίπτωση, οι «Φωτόπουλοι» ανέβαζαν κάθε χρόνο την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και έσφιγγαν τη θηλιά των οικογενειακών προϋπολογισμών;

Ή οι «Φωτόπουλοι» παρέδιδαν την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας σε οικονομικά συμφέροντα με ονοματεπώνυμο και κατασκεύασαν πεπαλαιωμένες μονάδες με ρυπογόνο λιγνίτη επειδή αυτή την τεχνολογία είχαν εκείνοι που επηρέαζαν υπουργούς και διοικήσεις;

Ή, μήπως, τελικά, οι επιδοτήσεις και τα προνόμια είχαν, μεταξύ άλλων, σκοπό να εξασφαλίσουν και τη σιωπή των κομματικών συνδικαλιστών;

Στην περίπτωση της ΔΕΗ μάλλον ισχύει το «όλοι μαζί τα έφαγαν» του Πάγκαλου. Ένα είναι βέβαιο: δεν τα έφαγαν μόνοι τους οι «Φωτόπουλοι». Εκείνοι, μάλιστα, έφαγαν τα λιγότερα. Πολιτικοί και διοικήσεις ήταν αυτοί που καταλήστευσαν τη ΔΕΗ, την οποία, τώρα, θέλουν να ξεπουλήσουν.

Οι γκαιμπελίσκοι της κυβέρνησης του Μνημονίου και των μέσων ενημέρωσης, όμως, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Στρέφουν το ενδιαφέρον προς τον διαβρωμένο κομματικό συνδικαλισμό για να αιτιολογήσουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Γι αυτούς που δημιούργησαν τον κομματικό συνδικαλισμό και βύθισαν στα χρέη τις ΔΕΚΟ θα μιλήσει κανείς;

Φυσικά όχι. Πως, άλλωστε, όταν κάποιοι εκ των ιδιοκτητών καναλιών και εφημερίδων «φιγουράρουν» στις κοινοπραξίες που θα διεκδικήσουν μερίδια της πίτας της ΔΕΗ και της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας την επόμενη ημέρα;

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Σ. Κοτρώτσου anatropi2020