29 Απρ 2011

«Δηλώνουμε παρόντες !»

Στην ίδρυση φορέα « Ενεργών Πολιτών Βραχασίου», αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα οι εκπρόσωποι της πρώην κοινότητας, προκειμένου άμεσα-όπως εξάλλου γνωστοποίησαν, μετά το πέρας της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής- να αναζητηθούν τρόποι διεκδίκησης προώθησης αλλά και επίλυσης πολλαπλών αλλά και χρόνιων θεμάτων που απασχολούν την πρώην κοινότητα (Βραχάσι, Σίσσι, Μίλατος).


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Βραχασίου, ανατέθηκε σε τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Αλέκα Σουλαδάκη- Μιχάλη Κυριακάκη- Γιώργο Μανουσάκη, η πρωτοβουλία να προβούν, σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την δημιουργία και την νομιμοποίηση του εν λόγω Φορέα.

Το μέλος του Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου κ. Γιώργος Μανουσάκης, μιλώντας (27/4/2011), στην πρωινή εκπομπή του ΛΑΤΩ FM : «ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ», εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων της περιοχής αναφο-
ρικά με τη μη ένταξη έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αγίου Νικολάου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι : τέσσερις μήνες από την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής του Καλλικρατικού Δήμου, αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου, παρατηρείται στασιμότητα η και οπισθοχώρηση σε πολλά θέματα του τόπου (λιμάνι Σισίου, παραλιακό μέτωπο Μιλάτου, απορρίμματα, ΚΕΠ, Δημοτικό σχολείο, κ.α).

Δεν υπάρχει σημείωσε χαρακτηριστικά ούτε η θέληση, ούτε η διάθεση διεκδίκησης για τα προβλήματα και τις ανάγκες της τ. κοινότητας.
Δηλώνουμε παρόντες –τόνισε ο κ. Μανουσάκης- και στέλνουμε μήνυμα, αλλά και την προειδοποίηση στην Διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου και σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, ότι εμείς οι Βραχασιώτες, Σισιώτες, Μιλαθιώτες, έχουμε δώσει δείγμα γραφής της αγωνιστικότητας μας και της ιστορίας μας. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι δεν παίζουμε και απαιτούμε να γίνει σεβαστός ο τόπος μας.

Ακολουθεί το ψήφισμα που συντάχθηκε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής Λαϊκής Συνέλευσης.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Της Λαϊκής Συνέλευσης πολιτών της τέως Κοινότητας Βραχασίου

Σήμερα στις 26 Απριλίου 2011, εμείς πολίτες της τέως Κοινότητας Βραχασίου, συγκεντρωθήκαμε σε Λαϊκή Συνέλευση, μετά από πρόσκληση των Πολιτιστικών Συλλόγων Βραχασίου και Μιλάτου, για να συζητήσουμε την πορεία των προβλημάτων που αφορούν την Κοινότητά μας, στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγίου Νικολάου. Αφού ακούστηκαν οι εισηγήσεις, ακολούθησε σοβαρός διάλογος και διαπιστώσαμε τα εξής:

1 Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σημερινό θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης δεν ανταποκρίνεται στην ουσία του όρου αυτοδιοίκηση, αφού οι σημερινοί δήμοι είναι ογκώδη, δυσλειτουργικά και απρόσωπα σχήματα με ασφυκτικό κρατικό έλεγχο και στερημένα από τους αναγκαίους πόρους.

2.Μετά από τέσσερις μήνες από την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής του Καλλικρατικού Δήμου, αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου, παρατηρείται στασιμότητα η και οπισθοχώρηση σε πολλά θέματα του τόπου.

3.Η Δημοτική Ενότητα Βραχασίου, που αποτελεί την τρίτη συνιστώσα, τον τρίτο δηλαδή συνεταίρο του νέου Δήμου Αγίου Νικολάου, συστηματικά αγνοείται σε όλους τους τομείς, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης σε μια απλή Τοπική Κοινότητα, όπως οι πολλές που έχουν ενταχθεί από παλαιότερα, στον τέως Δήμο του Αγίου Νικολάου και του τέως Δήμου Νεάπολης.

4.Η Δημοτική Ενότητα μας, αντί να ενισχυθεί σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, για να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες, με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, συνεχώς αποδυναμώνεται.

5.Δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011, του Δήμου Αγίου Νικολάου, ούτε καν μελέτες , για τα χρονίζοντα προβλήματα.

6.Ακόμα και θέματα, που είχαν δρομολογηθεί πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου Δήμου, ή αντιμετωπίζονται με αδιαφορία η ακόμα και εγκαταλείπονται.

7.Διαπιστώνεται, ότι πέραν της αδιαφορίας, η της αγνόησης που δείχνει η διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου για τα προβλήματα μας, η τοπική εκπροσώπηση της Τοπικής Κοινότητας αλλά και η εκπροσώπησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν δείχνει την αντίστοιχη φροντίδα αλλά και διεκδικητικότητα για τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας.

8.Την ώρα που απαιτείται η μεγαλύτερη ενότητα όλων των πολιτών και όλων των δυνάμεων της τέως Κοινότητας Βραχασίου (Βραχάσι-Σίσι-Μίλατος), εμφανίζονται λυπηρά φαινόμενα από ορισμένους, που διασπούν την ενότητα των συγχωριανών μας, οδηγούν σε άγονες και ανόητες αντιπαραθέσεις και καθηλώνουν τον τόπο. .Κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει και να ενωθεί το χωριό σαν μια γροθιά, για να διεκδικήσει το μέλλον του. Εάν το μήνυμα της ενότητας, που η σημερινή λαϊκή συνέλευση εκπέμπει, δεν ακουσθεί από αυτούς που πρέπει να ακουσθεί, τότε εμείς οι πολίτες με την παρουσία μας, θα επιδιώξουμε με τον τρόπο μας, δηλαδή με την ενεργή συμμετοχή μας, την ενότητα.

9.Με την παρουσία μας, στέλνουμε μήνυμα, αλλά και προειδοποίηση στην Διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου και σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, ότι εμείς οι Βραχασιώτες, Σισιώτες, Μιλαθιώτες, έχουμε δώσει δείγμα γραφής της αγωνιστικότητας μας και της ιστορίας μας. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι δεν παίζουμε και απαιτούμε να γίνει σεβαστός ο τόπος μας.

10.Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, σ΄αυτήν την δύσκολη συγκυρία, εμείς οι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου, σήμερα, μέσα από αυτή την Λαϊκή Συνέλευση, αποφασίζουμε την ίδρυση ενός φορέα διεκδίκησης των θεμάτων, που θα οδηγήσουν τον τόπο μας, εκεί που του πρέπει.

Είναι, «ο φορέας των ενεργών πολιτών Βραχασίου».

Ανατέθηκε από τη συνέλευση σε τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Αλέκα Σουλαδάκη- Μιχάλη Κυριακάκη- Γιώργο Μανουσάκη,να προβούν, σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την δημιουργία και την νομιμοποίηση του Φορέα.

Ζητάμε
• • Να μπουν σε άμεσες προτεραιότητες, όλες οι διαδικασίες, προγράμματα και έργα για την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων του Νέου Δήμου, που αφορούν την Κοινότητά μας.
• Nα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τα όσα προβέπει ο Ν. 3852/10 (σχέδιο Καλλικράτης) Λαϊκή Συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Βραχασίου όπου με την παρουσία και τη συμμετοχή του δημάρχου Αγίου Νικολάου να γίνει συζήτηση για τα προβλήματα και την αντιμετώπιση τους και να υπάρξει δέσμευση για τον προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων στην περιοχή.
• Να καταλάβουν οι διαχειριστές του Δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά και όλοι οι συμβαλλόμενοι, ότι με μας δεν παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια, ούτε παιχνίδια του «διαίρει και βασίλευε». Η πραγματική αυτοδιοίκηση και το μέλλον του τόπου μας είναι για εμάς στόχοι για τους οποίους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
• Εμείς συνεργαζόμενοι, σεβόμαστε τους θεσμούς, σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας, αλλά απαιτούμε και διεκδικούμε στα ίσια και σταράτα, χωρίς παρασκήνια και ίντριγκες. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε ότι το μήνυμα και η ουσία που αυτό εκπέμπει, το μήνυμα δηλαδή της σημερινής μας Λαϊκής Συνέλευσης, θα φτάσει στα αυτιά αυτών που απευθύνεται.
• Το μήνυμά μας, είναι πρόσκληση γόνιμης συνεργασίας και αποτελεσματικότητας. Αν όμως, κάποιοι στον Άγιο Νικόλαο και στο Βραχάσι, αυτό δεν το αντιληφθούν και το ερμηνεύσουν σαν μήνυμα αμφισβήτησης η απαξίας, τότε να γνωρίζουν, ότι θα μας βρουν όλους ενωμένους και αποφασισμένους για νέους αγώνες, για τα δίκαια του τόπου μας.

Για την Λαϊκή Συνέλευση

Το Προεδρείο

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ρ/Σ ΛΑΤΩ FM 103.3