13 Απρ 2011

Σταματά το έργο Αγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό


Καιρό τώρα φαίνεται πως το έργο Αγιος Νικόλαος-Καλό Χωριό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως είχαμε πληροφορηθεί1. Η πληροφόρηση που είχα σήμερα (Τρίτη) επιβεβαιώνει το γεγονός.

Για μια ακόμα φορά, ουσιαστικά σταματά. Οι υπεργολάβοι δεν παρέχουν πλέον υπηρεσίες, οι προμηθευτές δεν προχωρούν τις παραγγελίες, υπάρχουν σφραγισμένες επιταγές, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν 4-5 μήνες να πληρωθούν. Ετσι, κάποιοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται διατεθειμένοι να μην εργαστούν αν δεν βρεθεί λύση με τα οφειλόμενα.

Την κύρια ευθύνη για την τραγική κατάσταση, φέρει το δημόσιο το οποίο οφείλει πολλά στην εταιρία ΕΛΤΕΡ που εκτελεί το έργο, η οποία περνά έντονη οικονομική κρίση, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς ακόμα και το κλείσιμο της. Αν γίνει αυτό, τότε το έργο θα τιναχθεί ξανά στον αέρα. Και αυτό δείχνει να είναι το πιθανότερο, αν δεν δεν εισπράξει άμεσα χρήματα.
Να τονίσω την ταλαιπωρία, ειδικά το καλοκαίρι, από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Σταυρού.
Πέραν του προβλήματος της εταιρίας, αρκετοί εργαζόμενοι εκτός Κρήτης, δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε τα εισιτήρια τους για να γυρίσουν στις οικογένειες τους!

Θυμόσαστε πόσα χρόνια πήρε να τελειώσει η γέφυρα του Φρουζή; Μου φαίνεται πως θα σπάσει το τότε ρεκόρ. 

Σε ένα ακόμα σοβαρό θέμα, οι φορείς παραμένουν παντελώς αδιάφοροι. Είπαμε, για πανηγύρια και φιγούρες καλοί είναι…

Αναδημοσίευση από το Ιστολόγιο του Μιχάλη Βασιλάκη