27 Νοε 2011

Προσοχή! Ειναι ο καπιταλισμός λέμε


Κυκλοφορούν σε προωθημένα μέιλ διάφορες απόψεις-αναλύσεις που από μια λάθος έως πονηρή σκοπιά πρεοσπαθουν εκλαικευμένα να "ενημερώσουν" για το τι συμβαίνει.
Προσοχή όμως!
Προσοχή στους εθνικιστες φασίστες που κρυβονται πίσω από μερικες σωστες θεσεις.
Μεσα στα σωστα(για κλείσιμο ελληνικών επιχειρήσεων,ανεργία, πιστωτικές κάρτες και δάνεια, ξαφνικα τσουβαλιάζουν τους 300(Ολοι ίδιοι;;;;Και αυτοί που κυβερνησαν και οι άλλοι που έλεγαν πάντα όχι;;;; και μετα τους 300 τι; μήπως ο Παπαδημος; ή μηπως μια "καλή" χουντα;), κατηγορούν οσους "αγαπανε τους μετανάστες", τα βάζουν για την κριση με το Δημόσιο κλπ. Και τελικα δεν λένε τι φταιει. Ο καπιταλισμός ειναι αθωος; Φυσικα δεν μπορει να φταιει οτι "δε θελουν άλλους Ελληνες" όπως έλεγε κάποιο μέιλ που πήρα σήμερα. Δεν υπάρχει μονο η Ελλαδα στον πλανητη.

Ειναι σαν να σπαει το φραγμα του ποταμού και να πλημμυρίζει πόλεις και χωριά και αντι να χτισουμε καλύτερο φράγμα για να σταματησουμε τα φουσκωμενα νερά(της κρίσης) αγοράζουμε σκούπες, φαράσια και αδιάβροχα και κατηγορούμε τους πάντες για τα πάντα(σε λίγο θα ακουσουμε οτι φταιει που απομακρυνθήκαμε από το Θεό), αφου για το σπασμενο φράγμα δεν θέλουμε να ακούσουμε.
Με λίγα λόγια ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕ

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Γιώργου Σαρρή ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρει ο Γιώργος Σαρρής και επαυξάνω με το ότι -όπως βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες- η επίθεση του καπιταλισμού στα μεσαία και χαμηλά οικονομικώς στρώμματα της κοινωνίας επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλλία, στην Ιταλία, ακόμα και στη Γαλλία, και ενδεχομένως αύριο και στη Γερμανία. Ο σχεδιασμός και οι επιθέσεις του Καπιταλισμού εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών εισοδημάτων είναι υπερεθνικός και δεν οφείλεται ούτε σε εθνικούς σχεδιασμούς, ούτε σε εσωτερικά φαινόμενα των κρατών. Μοναδικό κίνητρο των καπιταλιστών που ελέγχουν τον Παγκόσμιο πλούτο είναι το κέρδος και μόνον αυτό.
Γιώργος Μανουσάκης