25 Νοε 2011

Να υψώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης

Η πολιτική της κυβέρνησης της τρόϊκας οδηγεί την ελληνική κοινωνία στη διάλυση και την απόγνωση.
 Οι συνεχόμενες περικοπές μισθών, σε συνδυασμό με τα συνεχή χαράτσια έχουν φέρει σε αδιέξοδο τα μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα, τους μισθωτούς - συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες τους άνεργους. Το απόλυτο σημείο κοινωνικού εκβιασμού από την κυβέρνηση ήρθε με το φόρο ακίνητης περιουσίας που μπήκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και απειλεί όσους δεν πληρώσουν με διακοπή ηλεκτροδότησης, ενός κοινωνικού αγαθού. 
Πρόκειται για έναν στυγνό εκβιασμό, παράνομο, αντισυνταγματικό, άδικο και ανήθικο.
 Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν εκτιμήσεις περί αναξιοπαθούντων που πρέπει να εξαιρεθούν. Η κυβερνητική πολιτική (την οποία κάποιοι υπερασπίζονται στην Ένωση Δήμων) έχει μετατρέψει σε αναξιοπαθούντες το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Απάντηση σε αυτή μπορούμε να δώσουμε αγωνιζόμενοι για να αλλάξει.
Αλλά μπορούμε και πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική της τρόϊκας, της κυβέρνησης του Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Παπαδήμου.
 Ένα τείχος προστασίας για όλους μας. 
Να μην αφήσουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι, σε κανένα κατάστημα. Να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Να δείξουμε ότι απέναντι στις ανήθικες και άδικες αποφάσεις τους είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Αυτά μπορούμε και πρέπει να τα συζητήσουμε και να τα οργανώσουμε και στον τόπο μας. Γι΄αυτό αποφασίσαμε να οργανωθεί μια πλατιά Λαϊκή Συνέλευση στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ την Κυριακή 27/11/11 στις 11 το πρωί. 
Μπορούμε και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενοτητας, ένα μήνυμα μη υποταγής σε αυτή την αντικοινωνική πολιτική.

Γιώργος Μανουσάκης
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου