2 Νοε 2011

«Νεογκοτζαμάνηδες» είστε και φαίνεστε κύριε Καρχιμάκη


Την 28η Οκτωβρίου ο βουλευτής Λασιθίου Μ. Καρχιμάκης από το πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Βαθύ, από όπου δεν βγήκε ούτε για να «τιμήσει» την Εθνική Επέτειο, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για τις λαϊκές εκδηλώσεις στις παρελάσεις και μίλησε για «νεογκοτζαμάνηδες» και «μπαχαλάκηδες» υποκινητές, χωρίς βέβαια να μιλήσει με ονόματα για συγκεκριμένα πρόσωπα, ή για συγκεκριμένο κόμμα.
Είναι κατανοητό ότι στον γυάλινο κομματικό κόσμο στον οποίο είναι κλεισμένος δυσκολεύεται να αντιληφθεί την αγωνία και την απελπισία της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, λόγω της πολιτικής που ακολουθείται τα δύο τελευταία χρόνια.
Δεν μπορεί να καταλάβει την οργή των πολιτών για τους πανηγυρισμούς του ίδιου και του κόμματος του μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που με τη μόνιμη απειλή της χρεωκοπίας προσπαθεί να επιβάλει δεκαετή φτώχεια στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Δεν μπορεί να δει ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες που διαμαρτύρονται είναι ψηφοφόροι του κόμματος του, του ΠΑΣΟΚ. Αν είχε το θάρρος να έρθει το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου θα έβλεπε ότι τον υφυπουργό Όθωνα και τον (διορισμένο) αντιπεριφερειάρχη Καστρινάκη τους γιούχαραν και πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ..
Ο βουλευτής Λασιθίου Μ. Καρχιμάκης δυσκολεύεται ή δεν θέλει να καταλάβει σε ποια θέση έχουν φέρει το ΠΑΣΟΚ οι σημερινοί ηγέτες του, απέναντι στην κοινωνία. Κατά την προσφιλή του συνήθεια βλέπει παντού συνωμότες και υποκινητές, λες και εγώ που ως νοσηλευτής πήρα αυτό δεκαπενθήμερο 327 ευρώ χρειάζομαι υποκίνηση για να βγω στο δρόμο και να διαμαρτυρηθώ. Το ίδιο και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου, που βλέπουμε να οδηγούνται τα νοικοκυριά μας στη χρεωκοπία, τη στιγμή που το κεφάλαιο και οι εταιρίες έχουν βγάλει ανενόχλητοι τα χρήματα τους στο εξωτερικό και συνεχίζουν να απολαμβάνουν άνετη και πολυτελέστατη ζωή.
Οι γκοταζαμάνηδες τη δεκαετία του 60 ήταν παρακρατικοί, στρατολογημένοι από ξένες υπηρεσίες και από κυβερνητικούς παράγοντες που πήγαιναν και ξυλοκοπούσαν και διέλυαν λαϊκές συγκεντρώσεις των κομμάτων της αριστεράς και άλλων συλλογικών φορέων.
Είναι απαράδεκτο να χαρακτηριζόμαστε ως νεογκοτζαμάνηδες πολίτες που διαμαρτυρόμαστε για την μονόπλευρη πολιτική που ακολουθείται εις βάρος μας.
Ο χαρακτηρισμός αυτός περισσότερο ταιριάζει σε όσους λειτουργούν ως εντολοδόχοι των ξένων και ελληνικών οικονομικών συμφερόντων εφαρμόζοντας πολιτική οικονομικής εξαθλίωσης των χαμηλότερων στρωμμάτων της Ελληνικής Κοινωνίας και λαμβάνοντας αποφάσεις αμφίβολης προέλευσης (όπως η αιφνίδια απόφαση δειξαγωγής δημοψηφίσματος) που από την μια στιγμή στην άλλη αλλάζουν τις νομισματικές ισορροπίες του πλανήτη δημιουργώντας τεράστια κέρδη σε συγκεκριμένες τσέπες.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου