10 Νοε 2011

Επιτέλους βγήκε το ψήφισμα ενάντια στο μνημόνιο και τις επιπτώσεις του στους εργαζομένους του Δήμου και ευρύτερα...

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ένα ψήφισμα που κατατέθηκε με αφορμή την τελευταία συγκέντρωση των εργαζομένων, από τους συγκεντρωμένους στην απεργία 19-20/10, διαμορφώθηκε επιτέλους σε τελικό κείμενο συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα των εργαζομένων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση προσπάθησε για να βγει στη δημοσιότητα το παρακάτω ψήφισμα από την πρώτη στιγμή και αν ήταν δυνατό ομόφωνα. Δυστυχώς το κείμενο συμπαράστασης δεν περνάει ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία, αφού δεν φέρει την υπογραφή της παράταξης του κ. Καρατζή. Ο κ. Καρατζής εισηγήθηκε τελικά ότι ένα τέτοιο ψήφισμα είχε ήδη προσπεραστεί από τις εξελίξεις... Φαίνεται πως για τον κύριο Καρατζή έχουν λυθεί με τις νέες εξελίξεις τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο και αλλού.
Για την ιστορία, το κείμενο συνδιαμορφώθηκε και εγκρίθηκε από τους Κωνσταντίνο Χριστουλάκη εκπρόσωπο της πλειοψηφούσας παράταξης "Σύγχρονος Δήμος" και τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Βασίλη Χατζηδάκη.
ΨΗΦΙΣΜΑ

                      Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου ψηφίζει κατά πλειοψηφία :
Ø  Καταδικάζουμε το μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο.
Ø  Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων  καθώς και των εργαζόμενων στους Δήμους της χώρας.
Ø  Συμπαραστεκόμαστε στην κοινωνία του δήμου όπου:
·                     Οι εργαζόμενοι – μισθωτοί ζουν με τις ατελείωτες περικοπές μισθών και την ομηρία της απόλυσης.
·                     Οι άνεργοι αυξάνουν συνεχώς και ψάχνουν με απελπισία διεξόδους για την επιβίωση.
·                     Οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής .
·                     Οι νέοι και οι νέες βλέπουν μοναδικό διέξοδο τη φυγή από τη χώρα
·                     Οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος, βιώνουν την απαξίωση των οραμάτων και την κρίση των θεσμών
·                     Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βλέπουν τους κόπους τους να μην ανταμείβονται.

Ø  O Καλλικράτης» δεν αύξησε τη πολιτική και οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης. Αντίθετα ανατέθηκαν στους Ο.Τ.Α. αρμοδιότητες χωρίς την παροχή ανάλογου προσωπικού και πόρων, με αποτέλεσμα να μεταβιβαστεί στους δημότες ένα μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας των Δήμων.
Το υφιστάμενο προσωπικό δεν επαρκεί παρά την προσπάθεια που καταβαλλόταν οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ή να επηρεάζονται από τις σημαντικές περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στους μισθούς τους.
Για αυτό ζητάμε:
Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές και ειδικά στη καθαριότητα, στη συντήρηση σχολείων, σε βρεφονηπιακούς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.
Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, προγραμμάτων κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ., αλλά και οποιωνδήποτε άλλων μορφών επιχειρήσεων.
Προσοχή:
Υπάρχει συκοφάντηση των εργαζομένων στην ΤΑ , οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητά τους αμείβονται με χαμηλούς μισθούς.
Γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ώστε με την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού να προετοιμαστεί το έδαφος για την εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Χρειάστηκε να δημοσιευτεί ότι θα εκδοθεί κείμενο διαμαρτυρίας από τα σωματεία και το εργατικό κέντρο, για να στείλει ο Βασίλης Χατζηδάκης το ψήφισμα...
Να δούμε βέβαια αν θα εκδοθεί και θα δημοσιοποιηθεί επίσημα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου!
Για την παράταξη του κ. Καρατσή, τι να πει κανείς; Ότι λένε ψέμματα όταν μιλάνε για ψήφισμα ξεπερασμένο από τις εξελίξεις; Γιατί; Το μνημόνιο δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται;
Ούτως ή άλλως ο κ. Καρατσής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι διαφωνεί με το ψήφισμα. Τώρα γιατί δεν το παραδεχεται;
Λες και δεν ξέρουμε όλοι ότι είναι κυβερνητικό στέλεχος και στηρίζει με χέρια και με πόδια την πολιτική του μνημονίου εις βάρος των εργαζομένων, με τη δικαιολογία ότι είναι μονόδρομος...