12 Νοε 2011

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ, 10% ακροδεξιά και 100% μνημόνιο


«Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά και 100% μνημόνιο». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανοίγοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες της 10ης συνδιάσκεψης του Δικτύου Συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιείται στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

«Εδώ και δυο χρόνια, στην Ελλάδα ασκείται μια πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε διεθνές και Ευρωπαϊκό πειραματόζωο, με στόχο να μεταδοθεί αυτή η πολιτική και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Χθες ορκίστηκε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση νέου τύπου και μαθαίνουμε ότι και στην Ιταλία σκοπεύουν να προχωρήσουν σε τέτοια νέου τύπου διακυβέρνηση με τεχνοκράτη πρωθυπουργό. Εγκαθίσταται η λογική ότι η πολιτική και η διακυβέρνηση είναι δουλειά των ειδικών που γνωρίζουν καλύτερα από τους λαούς να διαχειρίζονται τις τύχες μας δίχως να έχουν λαϊκή εντολή και δημοκρατική νομιμοποίηση».

«Πρόκειται, είπε ο κ. Τσίπρας, για κυβερνήσεις κοινωνικής αποδόμησης και δημοκρατικής οπισθοδρόμησης».

Εν συνεχεία υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από εκείνη του κ. Παπανδρέου και πρότεινε τη συγκρότηση «ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα σταθεί απέναντι στη συμμαχία του μνημονίου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι η συνέχιση των ίδιων πολιτικών θα οξύνει τα προβλήματα και χαρακτήρισε «ντροπή» ότι ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι, ενώ η ελίτ της χώρας που αντιπροσωπεύει το 1% των Ελλήνων, πληρώνει μόλις το 0,8% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Τόνισε τέλος, ότι απαιτείται μια κοινή πολιτική της ευρωπαϊκής αριστεράς η οποία, «θα ανατρέψει το σημερινό πολιτικό και οικονομικό έκτρωμα μιας Ευρώπης που απεμπολεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που καταλύει τη Δημοκρατία και ακολουθεί πιστά τις εντολές ενός διευθυντηρίου, που καθορίζεται από τις πολιτικές του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου».

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης, στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων