29 Ιουν 2011

Γης μαδιάμ έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο- Χανιά!

Γης μαδιάμ έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο- Χανιά!
φωτο image service
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν ... τη μήνυ άγνωστων ατόμων που εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρια και τα έκαναν γης μαδιάμ! Μάλιστα ευτυχώς που δεν προκλήθηκαν και βιαιοπραγίες καθώς μέσα στα γραφεία της Νομαρχιακής γινόταν εκείνη την ώρα συνεδρίαση!
Ήταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν μια ομάδα 50 περίπου άγνωστων ατόμων ανέβηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής και προσπάθησε να μπει μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον συντονιστή κ.Μιχ.Παπαδάκη προσπάθησαν να τους εμποδίσουν κι έμειναν πίσω από την πόρτα. Άρχισαν οι φραστικές αντεγκλήσεις, ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, των στελέχων κλπ αλλά το επεισόδιο φάνηκε να σταματά εκεί...
Την ώρα όμως που οι "εισβολείς" ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν διαπίστωσαν ότι ο διπλανός τοίχος ήταν γυψοσανίδα και ακολούθησε...το γκρέμισμα! Με το που έριξαν τον τοίχο μπηκαν στην μεγάλη άιθουσα έριξαν τις φωτογραφίες, τα γραφεία, έσπασαν τον υπολογιστή- δεν άφησαν τίποτα όρθιο!


Ευτυχώς πάντως παρά την ένταση που υπηρξε δεν ήρθαν στα χέρια με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Έμειναν για λίγο και μετά απόχώρησαν ,ενώ αστυνομία δεν υπηρχε!

... και στα Χανιά


Στα Χανιά, ομάδα νεαρών κατέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ . Στη διάρκεια πορείας κατά του μνημονίου, ομάδα νεαρών απομακρύνθηκε από το πλήθος, παραβίασε την είσοδο των γραφείων που βρίσκονται στην οδό Κυδωνίας και κατέστρεψε ότι υπήρχε μέσα. 

Παράλληλα, έσπασαν και πέταξαν στο δρόμο την πινακίδα των γραφείων, ενώ αναποδογύρισαν γραφεία και καρέκλες κατάστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, τηλέφωνα τηλεοράσεις, άδειασαν ντουλάπες με έντυπο υλικό καθώς και ντοσιέ με αρχεία.  

Έγραψαν και συνθήματα στους εσωτερικούς τοίχους των γραφείων, που θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς τα πάντα είχαν καταστραφεί. 

Την ώρα της εισβολής, στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, ενώ το μεσημέρι, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλουν κατάθεση. 

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Χανίων, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου. 

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αποχώρησε από το δημαρχείο συνοδευόμενος, ενώ κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε και ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης. 

Τοκογλύφοι... «σωτήρες» μας!

«Οι τοκογλύφοι και οι... γλείφτες τους»!
Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στη «γαλλική πρόταση» και στους εγχώριους διαφημιστές της για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που εκπόνησε η κυβέρνηση Σαρκοζί - με τις «ευχές» της Μέρκελ.
Μια ακόμα κίνηση ...«σωτηρίας», προκειμένου βεβαίως να διασφαλιστούν τα κεφάλαια των γαλλο-γερμανικών τραπεζών που μαζί με τους εγχώριους συνεργάτες τους ξεζουμίζουν εδώ και δεκαετίες τον ελληνικό λαό.
*
Το «γαλλικό σχέδιο», όπως παρουσιάστηκε από τον Σαρκοζί και τα όσα διέρρευσαν χτες στα διεθνή πρακτορεία, προβλέπει αυτά ακριβώς που θα επιθυμούσε ο κάθε τραπεζίτης - κεφαλαιοκράτης από το πολιτικό του προσωπικό:


Πρώτον ότι δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από τα «χρέη» που απαιτεί να του πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Δεύτερον ότι εφόσον ο «καλός» τραπεζίτης «επιμηκύνει» την περίοδο γδαρσίματος της χώρας (σ.σ.: διαδικασία που βαφτίζεται «εθελοντική επαναγορά ελληνικών ομολόγων»), θα εξασφαλίσει νέα απίθανα πανωτόκια τα οποία ο ελληνικός λαός θα επωμιστεί για 30 χρόνια και βάλε!
*
Συγκεκριμένα, η γαλλική κυβέρνηση προτείνει στους απανταχού «γύπες» του χρηματιστικού κεφαλαίου δύο επιλογές ανάμεσα στις οποίες μπορούν να επιλέξουν την «πιο συμφέρουσα» - για τους ίδιους φυσικά:
 • Η πρώτη επιλογή δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους ελληνικών ομολόγων να εξασφαλίσουν το 70% τουλάχιστον των εσόδων που προσδοκούν να βουτήξουν, επιμηκύνοντας το αλυσόδεμα του λαού μέχρι το... 2045! Αυτό, στη γλώσσα των «σωτήρων» λέγεται «επένδυση» σε νέα ελληνικά ομόλογα ...διάρκειας 30 χρόνων!
Δηλαδή με τους τόκους που αρπάζουν από τον ελληνικό λαό θα έρθουν και θα «επιμηκύνουν» την τοκογλυφία για τρεις ακόμα δεκαετίες, «δανείζοντας» στην Ελλάδα τα λεφτά του ...ελληνικού λαού!
Μάλιστα αυτή τους η «επένδυση», όπως ορίζει το σχέδιο, θα είναι «πλήρως εγγυημένη» από μία ή περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, δηλαδή από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των κρατών - μελών, δηλαδή από τους λαούς της Ευρώπης, με πρώτο τον ελληνικό!
 • Η δεύτερη επιλογή αφορά στους «επενδυτές» που θέλουν τα κέρδη τους να είναι πιο άμεσα και πιο γρήγορα. Βάσει, λοιπόν του γαλλικού σχεδίου, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, το 90% των ληστρικών, από τα ομόλογα που λήγουν, θα το επανατζογάρουν σε νέα ελληνικά ομόλογα 5ετούς διάρκειας με επιτόκιο 5,5% ή κατά άλλες πηγές 5,8%! Πρόκειται για το εξόχως τοκογλυφικό επιτόκιο με το οποίο δανείζεται σήμερα η Ελλάδα από το «μηχανισμό στήριξης» της ΕΕ.
Τι σημαίνουν όλα αυτά αποκαλύφθηκε και επισήμως πρόσφατα από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη: Με αυτού του τύπου τη «στήριξη», τα κλεμμένα από τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων με το πρώτο μνημόνιο έχουν ήδη πάει - όλα! - για την πληρωμή των δανείων της τρόικας!
*
Και στις δυο περιπτώσεις, λοιπόν, οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι:
Πρώτον, θα «κατοχυρώσουν» όλες τις απαιτήσεις τους προς την Ελλάδα για τα ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2015.
Δεύτερον, με μια απλή λογιστική εγγραφή, θα έχουν ανανεώσει τις προηγούμενες απαιτήσεις τους προσαυξημένες με ληστρικούς τόκους πενταετούς ή τριακονταετούς διάρκειας!
*
Μιλάμε για τρελά κέρδη που εξασφαλίζονται από μια άνευ προηγουμένου ληστεία του λαού.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς τούτο: Οτι το «γαλλικό σχέδιο σωτηρίας» του λαού της Ελλάδας περνάει - στην καλύτερη περίπτωση - μέσα από επιτόκια που είναι τετραπλάσια (!) από το επιτόκιο 1,25% που σήμερα δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους τραπεζίτες των κρατών - μελών της Ευρωζώνης (και της Ελλάδας)...

Η μάχη δίνεται στους δρόμους

28 Ιουν 2011

Για την αδιαφορία του Δήμου Αγ. Νικολάου για τη Δημοτική Ενότητα Βραχασίου


Αντιγράφω και δημοσιοποιώ το ανώνυμο σχόλιο που διάβασα σε κάποιο τοπικό ιστολόγιο (Κοινόν Βραχασίου) για το θέμα της επισκευής των αναμεταδοτών κάποιων τηλεοπτικών σταθμών στο Βραχάσι:

"Ακόμη δεν έχουν φτιάξει από το χειμώνα τα κανάλια στην Κεφάλα. 
Δεν έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν τον τεχνικό με αποτέλεσμα να μην πιάνουν τρία κανάλια στο Βραχάσι.
Αυτό θα πει δυνατός Δήμος!
Αυτό θα πει Καλλικράτης!!
Αυτό θα πει να έχεις Αντιδήμαρχο!!!
Αυτό θα πει ενδιαφέρον για το χωριό μας.
Ως γνωστόν ο Δήμος δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στο Τοπικό Συμβούλιο. Διαχειρίζεται όλους τους πόρους.
Τα παράπονά σας λοιπόν όλα στο Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους και στους Δημοτικούς Συμβούλους!"

Ακόμη θα ήθελα να ήξερα αν αληθεύουν τα παρακάτω καταγγελόμενα για την αδιαφορία του Δήμου Αγ. Νικολάου στην περιοχή μας.

Αληθεύει ότι ότι είχε μείνει για 10 μέρες χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο το γραφείο τοπικής κοινότητας Βραχασίου και ο Δήμος αδιαφορούσε;
Αληθεύει ότι το φωτοτυπικό του γραφείου της τοπικής κοινότητας Βραχασίου δεν λειτουργεί εδώ και 20 ημέρες και ο δήμος αδιαφορεί;
Αληθεύει ότι  δεν λειτουργούν οι αναμεταδότες κάποιων καναλιών στο Βραχάσι επειδή ο Δήμος δεν πληρώνει τα ανταλλακτικά;
Αληθεύει ότι ο Δήμος αδιαφορεί ή αδυνατεί να τοποθετήσει καθαρίστρια στα 3 κοινοτικά ιατρεία και στο γραφείο της τοπικής κοινότητας;
Αληθεύει ότι στην επάνω γειτονιά του Βραχασίου οι κάτοικοι δεν μπορούνε να πηγαίνουν στα σπίτια τους και κανείς υπεύθυνος του Δήμου δεν έχει ασχοληθεί;
Αληθεύει ότι λύματα χύνονται σε αγροτικούς δρόμους και ο Δήμος παρά τις έγγραφες οχλήσεις από το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας δεν κάνει τίποτα;
Αληθεύει ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σίσι δεν προχωρούν με ευθύνη του Δήμου;

Καλό θα ήταν να υπάρξουν κάποιες απαντήσεις από την πλευρά του Δήμου Αγ. Νικολάου για 
τα παραπάνω θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του  δήμου και την καθημερινότητα των πολιτών.


Γιώργος Μανουσάκης

27 Ιουν 2011

Video: Κάλεσμα για 28 και 29 Ιουνίου, όλοι στους δρόμους

Η συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Mε ικανοποιητική συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το μεσημέρι της Δευτέρας 27/6/2011. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Τ. Παντέλης και ο Γρ. Κοκοβάκης,μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ. Στη Συνέλευση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις νέες περικοπές στις οποίες θα υποβληθεί το εισόδημα των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία το 2011, μετά από τις ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τους εφαρμοστικού νόμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι εργαζόμενοι έχουν χάσει ήδη μέσα στο 2010 από ένα έως ενάμισι μισθό ο καθένας, ενώ μέσα στο 2011 θα χάσουν σε επίπεδο έτους άλλους δύο μισθούς. Δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια θα έχουν χάσει περισσότερο από το 30% των αποδοχών τους, οι οποίες ήταν ήδη από τις πιο χαμηλές στο δημόσιο τομέα και κινούνταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά Νοσοκομεία. Τονίστηκε επίσης η πίεση που ασκεί το μνημόνιο στη λειτουργία των Νοσοκομείων με τη ρύθμιση για 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις (που το 2011 θα είναι 1:10) και που οδηγεί σε πλήρη διάλυση τη δημόσια υγεία, αφού τα ήδη υποστελεχωμένα Νοσοκομεία χάνουν και άλλο προσωπικό αντί να γίνονται νέες προσλήψεις. Αυτη η κατάσταση έχει οδηγήσει ήδη σε αδιέξοδο το νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ τα πλυντήρια και η φύλαξη έχουν εκχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρίες.

Ακόμη έγινε συζήτηση για το θέμα της συνδιοίκησης των νοσοκομείων που πέρασε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου υγείας και που θα οδηγήσει σε ένα ενιαίο διοικητικό συμβούλιο για όλα του Νοσοκομεία του νομού, με ξεχωριστά συμβούλια διοίκησης σε κάθε Νοσοκομείο, με κύριο στόχο την ανακύκλωση εργαζομένων από ένα Νοσοκομείο στο άλλο, κάτι που είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και που επί της ουσίας δεν θα λύσει κανένα από τα κύρια προβλήματα της δημόσιας υγείας.
Έγινε τέλος αναλυτική συζήτηση για την ανάγκη μαζικότητας στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, μαζικότητα που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναδίπλωση την πολιτική ηγεσία της χώρας από τις καταστροφικές για τους εργαζομένους επιλογές της.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 48 ωρη απεργία 28 και 29 Ιουνίου, τον αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου αυτές τις ημέρες, τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Λασιυθίου την Τρίτη 28/6 στις 10 πμ και στη συγκέντρωση της πλατείας το απόγευμα της 29ης Ιουνίου 2011 στις 7.30μμ, ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, όπου θα στηθεί στην πλατεία και γιγαντοοθόνη για απευθείας σύνδεση μετα όσα θα συμβαίνουν στην πλατεία συντάγματος και στη Βουλή εκείνο το βράδυ.

26 Ιουν 2011

Για το θέμα της απαγόρευσης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γυρισμάτων από την εκπομπή america's next top model πάνω στη Σπιναλόγκα


Ένα θέμα που έχει απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα είναι αυτό της απαγόρευσης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γυρισμάτων από την εκπομπή america's next top model πάνω στη Σπιναλόγκα. Στην τοπική μας εφημερίδα διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις από δημοσιογράφους και αναγνώστες για την απόφαση αυτή. Μία από τις απόψεις που διατυπώθηκαν, από ένα κ. Μανουσάκη, στηλίτευε τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν αναφέροντας ότι δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα τα πράγματα τιμή και να εκτιμούμε μόνο το χρηματικό όφελος ή μη, πρέπει να μπαίνουν και κάποια όρια.
Ο ΄φίλος και αναγνώστης Μανόλης Καλογεράκης μου έστειλε την παρακάτω απάντηση στο θέμα αυτό, την οποία βρίσκω ενδιαφέρουσα και τη δημοσιεύω:

Φιλε Γιωργο
Καλησπερα . Διαβασα το αρθρο του κ. Μανουσάκη , και ομολογω οτι σε καποια σημεια διαφωνω .

1) Συμφωνοι . Δεν εχουν ολα τα πραγματα τιμη , ουτε ξεπουλιουνται ολα στο βωμο του χρηματος . Αλλα δεν μπορουμε να προχωραμε με εικασιες . Οχι βεβαια , ουτε γυμνες φωτογραφισεις ουτε τα υπολοιπα . Να ξεχωριζουμε καποια πραγματα . Μιλαμε για ενα μεγαλο καναλι παγκοσμιας απηχησης , κι ενα σοου ουτε καλυτερο , ουτε χειροτερο απο αλλα . Ουτε για gay , ουτε για Playboy , ουτε για πουτανες . Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο , υπαρχουν και αποχρωσεις , αρκετα σοβαρες .

2) Οσο δεν συναδει μια απλη φωτογραφιση μοντελων - που ενα επαγγελμα ειναι κι αυτο - που καποιες φορες εκτος απο θεογκομενες ειναι και αρκετα μορφωμενες , αλλο τοσο δεν συναδει ουτε οπτικα , ουτε ηχητικα , ουτε οσφραντικα η τοποθετηση ντηζελογεννητριων στο νησι εστω κι αν ειναι για τη φωταγωγηση του , και με τον τροπο που εγινε οτι εγινε εκ μερους του Κ.Α.Σ. , η οποιουδηποτε αλλου υπευθυνου γι αυτη τη λαμογια , που μολις εχω καποια στοιχεια στα χερια μου θα τη στειλω μαζι με το Κ.Α.Σ. πακετο στον εισαγγελεα .

3) Μπορει στην γνωμη μας και στο υποσυνειδητο μας οι μοντελες (οποια γενικευση εεεεεε ?) να ειναι ραπανακια η γλαστρες με IQ ραδικιου , και καπου τα ρουχα στις φωτογραφισεις να μην αφηνουν πολλα στη φαντασια , αλλα αμα πας μια βολτα το καλοκαιρι με τα καραβακια , και οι τουριστριες ειναι το ιδιο κι ενιοτε ελαφροτερα ντυμενες , και χωρις στις περισσοτερες των περιπτωσεων να ειναι το ιδιο....ευπαρουσιαστες .

4) Ναι , προσωπικα διαφωνω με την αποφαση του Κ.Α.Σ. , γιατι θα μπορουσε να ειναι διαφορετικη υπο ορους , εστω και αυστηρους , και γιατι πιστευω πως αν ζουσε ο αειμνηστος Μανολης Φουντουλακης , το ανοιχτο μυαλο του θα εβλεπε ακομα μια ευκαιρια να μαθευτει παραεξω η ιστορια η δικη του , αλλα και ολων οσων μαρτυρησαν μεσα σ αυτο το φρουριο της απανθρωπης μοναξιας....Το ομορφο - εστω κι ''αχρηστο'' - δεν ειναι παντα κακο φιλε Γιωργο , το φτηνο ειναι . Ουτε και το οικονομικο οφελος ειναι κακο σε καιρους χαλεπους , με καθημερινο αγωνα για επιβιωση πλεον . Τελος , επιτρεψε μου να πιστευω οτι , αλλο το πουλαω σωστα κατι που εχω και θα με οφελησει , κι αλλο το ξεπουλαω τα παντα . Εχει διαφορα , δεν εχει ?

Ευχαριστω για το χρονο σου
Μανολης Καλογερακης

171 διαννούμενοι ενάντια στο μνημόνιο


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία, με ανθρώπους που θα είναι περήφανοι για την εργασία και τη ζωή τους. Μια άλλη κοινωνία δημοκρατίας και αλληλεγγύης, όπου το πολύτιμο αγαθό του χρόνου θα προσφέρεται σε όλους, για να απολαμβάνουν τους καρπούς του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι άνθρωποι δεν είναι απόβλητα για να στοιβάζονται στις χωματερές της ανεργίας ούτε μηχανές για να εξοφλούν τα χρέη των ολίγων.

Παρεμβαίνουμε δημόσια για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στην ιδεολογική τρομοκρατία, τα συνεχή εκβιαστικά διλήμματα που καταλήγουν να ζητούν την ανοχή, την συναίνεσή και την υποταγή μας στα νέα δεινά που ετοιμάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που συνθλίβεται από τα Μνημόνια αλλά και αγωνίζεται, γεμίζοντας τις πλατείες και λέμε: Δεν τα φάγαμε μαζί! Αυτοί τα έφαγαν, αυτοί υπέγραψαν τα παράνομα δάνεια, αυτοί θα λογοδοτήσουν!

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα πηγαίνει όπισθεν ολοταχώς, ψεύδεται μέσα στην αποδεδειγμένη ενδοτικότητα του. Οδηγεί τη χώρα σε προσχεδιασμένο αδιέξοδο με συνέπειες μη αναστρέψιμες και χωρίς νομιμοποίηση εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τον πολιτισμό.

Ο κόσμος όμως δεν αντέχει άλλο και έχει αποφασίσει να αψηφήσει νουθεσίες και οδηγίες που τον αιχμαλωτίζουν σε άκαρπη αναμονή.
Ξέρει ότι ο δικομματισμός ξόφλησε και ζητάει έλεγχο του χρέους.

Η χώρα δεν είναι τα ντουβάρια, οι δρόμοι και η ξεραμένη γη, είναι οι άνθρωποι που εγκαταλείπονται, οι νέοι που ρίχνονται στην απελπισία της ανεργίας, η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία που καταργούνται.


Ο κόσμος αρνείται να υποθηκεύσει το μέλλον του σε όποιον το ορέγεται. Απαιτεί έξοδο από το Μνημόνιο.

Στην Ελλάδα και αλλού αναδύεται ένα κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, που θα διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό ήθος, δημοκρατικό, αυτοκριτικό, ευέλικτο.

Οι εξεγέρσεις και οι μαζικές κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν τον κόσμο, από την πλατεία Ταχρίρ μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ, δείχνουν ότι κάτι νέο γεννιέται. Μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια συμμαχία των λαών, ένας βαθύς κοινωνικός ριζοσπαστισμός, που μπορεί να ανατρέψει το νεοφιλελεύθερο εφιάλτη και την ισοπέδωση της ζωής μας, γίνεται για πρώτη φορά ορατός.

Μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με τις «ανθρωπιστικές» επεμβάσεις τους και την απάνθρωπη ειρήνη τους.

Ως μέρος του μετώπου αντίστασης, ρήξης και ελπίδας που γεννιέται στους δημόσιους χώρους, τις πλατείες, τους δρόμους και τους τόπους δουλειάς μέσα στη φρίκη ενός καπιταλισμού που σαπίζει τρώγοντας ανθρώπους, δηλώνουμε το παρόν μας σε όλες τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τις συνελεύσεις και τονίζουμε:

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Υπογραφές

Αγγελόπουλος Βένιος, πανεπιστημιακός
Αθανασάκης Νίκος, μουσικός
Αθανίτη Όλγα, ηθοποιός, μεταφράστρια
Αλαβάνου Αριάδνη, μεταφράστρια
Αναστασίου Αλέκος, διευθυντής φωτογραφίας
Ανδρεάδης Γιάγκος , πανεπιστημιακός
Αντωνίου Περικλής, φωτογράφος
Αρβανίτης Δημήτρης, γραφίστας
Ασημακόπουλος Γιάννης, εικαστικός
Αστρινάκη Ράνια , πανεπιστημιακός
Βαλαβάνη Νάντια, συγγραφέας
Βάος Αντώνης, ιστορικός
Βασιλακάκης Βασίλης, εικαστικός
Βασιλείου Μίλτος, γιατρός, πανεπιστημιακός
Βατικιώτης Λεωνίδας , δημοσιογράφος
Βλάχος Μανώλης, μηχανικός πληροφορικής
Βραχλιώτη Λιάνα, συγγραφέας
Βενετόπουλος Μπάμπης εικαστικός
Βέττα Καλλιόπη, τραγουδίστρια
Βήχος Παναγιώτης, μουσικοσυνθέτης
Βλαντή Μαρία, εικαστικός
Βλάσσης Γιώργος, γιατρός
Βούλγαρης Παντελής, σκηνοθέτης
Γέρου Κάτια, ηθοποιός
Γεωργιάδης Μελέτης, ηθοποιός
Γεωργουδής Παναγιώτης, δημοσιογράφος
Γιοβανόπουλος Χρήστος, πανεπιστημιακός
Γκόβας Νίκος, παιδαγωγός θεάτρου, εκπαιδευτικός
Γκρους Τάσος, μουσικοσυνθέτης
Γουλιάμος Κώστας, πανεπιστημιακός
Γραικός Νίκος, εκπαιδευτικός
Γρηγορίου Μιχάλης, μουσικοσυνθέτης
Δεμερτζής Δημήτρης, πολιτικός επιστήμονας
Δεσύλλας Αντώνης, συγγραφέας
Δημητρίου Αλίντα, σκηνοθέτρια
Δημητρίου Σωτήρης, ανθρωπολόγος
Δημητρούκα Αγαθή , συγγραφέας
Διαμαντίδης Κώστας, συγγραφέας
Δούκα Μάρω , συγγραφέας
Ζαφειροπούλου Λίντα, μουσική παραγωγός
Ζιόβας Γιώργος, ηθοποιός, ποιητής
Ζουλιάτης Κωστής, μουσικός
Ζουρούδης Δημήτρης, εικαστικός
Ηλιάδη Μαίρη, οικονομολόγος
Θερμογιάννης Λάζαρος, μαθηματικός
Ιωαννίδου Αλεξάνδρα, σλαβολόγος
Ιωάννου Γιάννης μουσικοσυνθέτης
Καζαντζάκη Λήδα , τεχνοκριτικός
Καλαϊτζής Γιάννης, εικαστικός
Καπαρουδάκης Αποστόλης, δημοσιογράφος
Καπελώνης Κωστής, σκηνοθέτης- ηθοποιός
Καραμπέτη Καριοφιλιά, ηθοποιός
Καρτερός Θανάσης, δημοσιογράφος
Κασίτας Αντώνης, εικονολήπτης
Καρυστιάνη Ιωάννα , συγγραφέας
Κατζουράκης Δημήτρης, αρχιτέκτων
Κατζουράκης Κυριάκος, εικαστικός
Κατσαρός Κυριάκος, πανεπιστημιακός
Κεντρωτής Γιώργος, πανεπιστημιακός
Κιμπουρόπουλος Γιάννης , δημοσιογράφος
Κόγκος Γιώργος, Μουσικός
Κοκκίνου Μαρία, ζωγράφος
Κομνηνού Μαρία, πανεπιστημιακός
Κοντογεωργίου Ειρήνη, δημοσιογράφος
Κοντοδήμα Αριάννα, δικηγόρος
Κοντοφάκα Τασία, δημοσιογράφος
Κοροβέσης Περικλής, συγγραφέας
Κότσιρας Γιάννης, τραγουδιστής
Κουβελάκης Στάθης, πανεπιστημιακός
Κουλλιά Καίτη, τραγουδίστρια
Κούνδουρος Δημήτρης, συγγραφέας
Κούνδουρος Νίκος, σκηνοθέτης
Κουτσούμπα Δέσποινα, αρχαιολόγος
Κουφάκη Εύη, εκπαιδευτικός
Κοψίνη Χριστίνα, δημοσιογράφος
Κρεμμύδας Κώστας, ποιητής
Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Κωνσταντόπουλος Θοδωρής, σκηνοθέτης
Λαπαβίτσας Κώστας, πανεπιστημιακός
Λασηθιωτάκης Γιώργος, χημικός
Λόγγος Μιχάλης, πολιτικός επιστήμονας
Λουπάκη Ευγενία, δημοσιογράφος
Μακρής Γιώργος, σεναριογράφος, ηθοποιός
Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Μανιάτης Γιάννης-Ιόλαος, μουσικός
Μανιός Νίκος, γιατρός
Μανωλοπούλου Ελένη, σκηνογράφος
Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός
Ματζίρη Σωτηρία, κριτικός
Μαυρολέων Άννα, πανεπιστημιακός
Μελέντη Μαρία, ιστορικός τέχνης
Μηλολιδάκης Κωστής, πανεπιστημιακός
Μητσιάλης Νίκος, συγγραφέας, αρθρογράφος
Μιχαηλίδης Πέρης, θεατρικός σκηνοθέτης, ηθοποιός
Μονδέλος Στέφανος, σκηνοθέτης
Μορταράκος Κυριάκος, εικαστικός
Μοσχοχωρίτου Όλγα, κριτικός θεάτρου, συγγραφέας
Μπακαλέξη Ντίνα, φιλόλογος, ερευνήτρια CNRS
Μπαλάντινα Αλεξάνδρα, πανεπιστημιακός
Μπάρα Σίσση, ιστορικός
Μπελαβίλας Νίκος, πανεπιστημιακός
Μπιτσάκης Ευτύχης, πανεπιστημιακός
Μυλωνάκη Ευγενία, πανεπιστημιακός
Νικολαίδου Όλγα, δημοσιογράφος, ηθοποιός
Ντέκα Μαρία, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων
Οικονόμου Λεωνίδας, πανεπιστημιακός
Παναγιωτοπούλου Δέσποινα, σκηνοθέτις
Πάντος- Κίκκος Στέφανος, αρχιτέκτων
Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός
Παπαδημητρίου Ευθύμης, πανεπιστημιακός
Παπαδόπουλος Πάνος, δημοσιογράφος
Παπαθανασίου Νίκος, μουσικός
Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος
Παπαχρήστος Δημήτρης, συγγραφέας
Παπουλής Κώστας, εκπαιδευτικός
Παραδείση Μαρία, πανεπιστημιακός
Πατέλης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Παττάς Γιώργος, οικονομολόγος
Πολενάκης Λέανδρος, κριτικός, συγγραφέας
Πολέντας Μανόλης, δημοσιογράφος
Πολίτη Αφροδίτη, δημοσιογράφος
Πολίτη Τζίνα, πανεπιστημιακός
Πολίτης Νίκος, σκηνογράφος
Πορφύρη Μαρία, χημικός
Πουλοπούλου Κορνηλία , πανεπιστημιακός
Πρέπης Άλκης, εκπαιδευτικός
Ραυτογιάννης Γιώργος, ειδικός δικανικός αναλυτής
Ρηγοπούλου Πέπη, πανεπιστημιακός
Ρόζενμπεργκ Θεόφιλος, γιατρός, πανεπιστημιακός
Ρούσης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Ρούσσου Βασιλική, τραγουδίστρια
Σαγιάς Γιώργος, πανεπιστημιακός
Σακελλαρόπουλος Σπύρος, πανεπιστημιακός
Σαπουνάς Γιώργος, εκπαιδευτικός
Σαρλή Ευφροσύνη, εκπαιδευτικός
Σαρρής Γιώργος, μουσικός, τραγουδοποιός
Σαχίνη Αγγελική, ιστορικός τέχνης
Σαχίνης Ξενής, εικαστικός
Σεβαστάκης Δημήτρης, ζωγράφος, πανεπιστημιακός
Σειρηνίδη Ευαγγελία, εκπαιδευτικός
Σιατερλή Βέρα, εικαστικός
Σιατερλή Δήμητρα , εικαστικός
Σιάχος Μιχάλης, δημοσιογράφος
Σιούτη Τζένη , εκπαιδευτικός
Σκαμνάκης Θανάσης, δημοσιογράφος
Σκαρέντζος Νίκος, σκηνοθέτης
Σκλάβος Δημήτρης, σκηνοθέτης
Σούσης Ισαάκ, στιχουργός, ποιητής
Σπύρου Δημήτρης, σκηνοθέτης
Σταυρόπουλος Στάθης, δημοσιογράφος-σκιτσογράφος
Στεφανίδης Μάνος, ιστορικός τέχνης
Συμεωνίδου Χάρις, ερευνήτρια, ηθοποιός
Τακάκη Καλλιόπη, ηθοποιός
Τζιαντζή Μαριάννα, δημοσιογράφος
Τουλιάτος Νίκος, μουσικός
Τριανταφύλλου Μαρώ, συγγραφέας
Τρίμη Κατερίνα, ιστορικός, εκπαιδευτικός
Τρουλλινού Νίκη, συγγραφέας
Τσακνής Διονύσης, μουσικοσυνθέτης
Τσατά Βάνα, βιολόγος
Φουρίκης Χρήστος, ζωγράφος
Φραγκάκη Μαρίκα, οικονομολόγος
Φραντζής Παναγιώτης, δημοσιογράφος
Χαριτόπουλος Διονύσης, συγγραφέας
Χατζησοφιά Άννα, συγγραφέας, ηθοποιός
Χαραλάμπους Πάνος, εικαστικός, πανεπιστημιακός
Χαρβαλιάς Γιώργος, εικαστικός,πανεπιστημιακός
Χατζόπουλος Στάθης, νομικός
Χρύσης Αλέξανδρος, πανεπιστημιακός
Ψιλοπούλου Αλκμήνη, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Ψύλος Μιχάλης, δημοσιογράφος

Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης


Έχει περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του μνημονίου και ήδη διαφαίνονται μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές. Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2009 οι Έλληνες πολίτες ευελπιστούσαν από ένα σοσιαλιστικό κόμμα, ισότητα, διαφάνεια, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη. Ένα χρόνο μετά ο λαός βιώνει μια πολιτική με αντιλαϊκά μέτρα, αναξιοκρατία και ένα διεφθαρμένο δημόσιο τομέα που δε θυμίζουν σε τίποτα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στην κατάσταση την οποία βρίσκονταν η χώρα μετά την πενταετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οικονομία χρειάζονταν βαθιές τομές και δραστικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Οι πολιτικές, όμως, που εφαρμόστηκαν ως τώρα πλήττουν τη μικρομεσαία τάξη, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον άνεργο. Η αύξηση της φορολογίας, η περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αποκρατικοποιήσεις, οι απολύσεις στην ουσία εξυπηρετούν το κεφάλαιο και κατακερματίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Ως ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου αποτελώντας σπουδάζουσα νεολαία οφείλουμε, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν, να δώσουμε το βροντερό παρόν στις εξελίξεις και να διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο παίρνοντας θέση όχι μόνο στα θέματα που αφορούν τον τομέα της παιδείας, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης. Όπως κινηθήκαμε στις κινητοποιήσεις του άρθρου 16, στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ΣΤΕΦ και στον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων στα υπόλοιπα τμήματα των ΤΕΙ, στο πρόβλημα με τους ωρομίσθιους καθηγητές, στα μέτρα που πάρθηκαν κατά
το μνημόνιο Ι, έτσι και τώρα υψώνουμε το ανάστημά μας ως η μόνη αυτόνομη φοιτητική παράταξη και κατακρίνουμε το ΠΑΣΟΚ στα σημεία εκείνα που θίγουν τους συμφοιτητές και τους συμπολίτες μας. Είμαστε έτοιμοι να πρωτοστατήσουμε ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ εάν δεν αλλάξει πορεία. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να αφυπνιστεί και να ξεσηκώσει όλη την κοινωνία έτσι ώστε να μη χαθούν δικαιώματα που αποκτήθηκαν με πολλούς αγώνες και θυσίες. Πρέπει να είναι μαζικό και πρωτοπόρο για να διαμορφώσει τις εξελίξεις στη νέα εποχή.

Κλείνοντας πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε όλους πως ζητάμε ξεκάθαρες κουβέντες, διαφάνεια, ισονομία, αξιοκρατία, ένα κράτος δικαίου. Επιτέλους κάποιοι να συνειδητοποιήσουν το ρόλο που έχουν στο κοινοβούλιο και να πράξουν ανάλογα έτσι ώστε η χώρα να βγει από την κρίση, να ανέβουν οι ρυθμοί ανάπτυξης και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα σπουδών, ένα καλύτερο παρόν και ένα δίκαιο μέλλον.

Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου

Aναδημοσίευση από την ιστοσελίδα 2810.gr

video: Η Αλέκα Παπαρήγα στο Ηράκλειο


25 Ιουν 2011

Ένας ακόμα ψευταράς!


Ο κ. Βενιζέλος όστις θα έκανε «σκληρές διαπραγματεύσεις» ως άλλος Διγενής στα Μαρμαρένια Αλώνια- ο κ. Βενιζέλος που ολόλυζε: «ξέρω τι περνά ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε νέος», ο ίδιος, αμ' έπος αμ' έργον φορολογεί τώρα όσους βγάζουν 8.000 Ευρώ τον χρόνο, δηλαδή (διά 14) 571,43 Ευρώ τον μήνα και (διά 12) 666,6 Ευρώ πάλι τον μήνα με 10%, δηλαδή με 800 Ευρώπουλα ετησίως. 
Οι άνθρωποι -η συμμορία Παπανδρέου-Βενιζέλου- είναι ικανοί να μας πάρουν ακόμα και τον οβολό απ' τα μάτια (των Δωριέων) ή απ' το στόμα (των Ιώνων) και να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τον Βαρκάρη για να μας περάσει απέναντι...

........................................ ΥΓ.: Κι αν κάποιος ενοχληθεί με τη λέξη «ψευταράς» για τον κ. Βενιζέλο, ας βρει ο ίδιος μιαν άλλη λέξη. Οχι όμως μια λέξη που να λέει κι αυτή ψέματα, ούτε κάποιον ευφημισμό...

Videos από την αναβίωση του εθίμου του κλήδονα στη Μίλατο (24/6/2011)Συναυλία του Γ. Χαρούλη στις 8 Ιουλίου στις Λίμνες

Συναυλία του Γ. Χαρούλη στις Λίμνες 
στο μαγαζί "το σχολείο"
Παρασκευή, 8 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει προπώληση εισιτηρίων 10€,ταμείο 15€.Από το γραφείο ΕΛΠΑ Αγ.Νικολάου,καφετέρια ''ΠΕΡΙΠΟΥ'' κ στα τηλ. 6945803467-6948537070.


Η πληροφορία προέρχεται από τη σχετική ομάδα στο facebook

24 Ιουν 2011

Αναφορά στη Βουλή για το θέμα της ανεπάρκειας νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου από το βουλευτή Μιχ. Κριτσωτάκη

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Σε πλήρη ανεπάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού έχει οδηγήσει και το Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η ρύθμιση του μνημονίου για επέκταση του μέτρου της μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις και στο χώρο της δημόσιας υγείας»

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, καταθέτει αναφορά την Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην οποία αναφέρουν ότι το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η νοσηλευτική υπηρεσία και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου λόγω της ανεπάρκειας νοσηλευτικού προσωπικού σημειώνοντας ότι «υπάρχει αδυναμία στα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου να βγει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπηρεσίας», τονίζουν ότι «είναι αναγκαία  η αύξηση του αριθμού του σημερινού προσωπικού κατά 25 νοσηλευτές-τριες και 5 νοσοκόμους» και ζητάνε «να γίνουν άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο, ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων».
Επισυνάπτεται η Επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε  σχετικά.
Αθήνα, 24.06.2011
Ο καταθέτων  βουλευτής
Μιχάλης Κριτσωτάκης

Η 48ωρη απεργία στο νομό Λασιθίου

23 Ιουν 2011

Ψήφισμα Συμπαράστασης της Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ στους ένστολους του νομού ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΕΠΑ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΔΟΣ ΓΝΩΣΕΩΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ
ΤΗΛ.: 2841025978, 2841083189
6945802747, 6986716181
FAX: 2841025978
e-mail: elmelasithi@yahoo.gr

Ψήφισμα Συμπαράστασης της Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ στους ένστολους του νομού ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Συμπαραστεκόμαστε στους αστυνομικούς υπαλλήλους του νομού Λασιθίου στην ένστολη διαμαρτυρία στις 21 Ιουνίου 2011 έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους και συντασσόμαστε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα τους λέγοντας :

 • ΟΧΙ στην εξαθλίωση της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας
 • ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ασφάλειας του πολίτη του Ν. Λασιθίου
 • ΟΧΙ στην απαξίωση των δικαιωμάτων των αστυνομικών
 • ΟΧΙ στη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος του Έλληνα Αστυνομικού
 • Ενώνουμε τη φωνή μας με την δική τους και απαιτούμε:
Την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στο Νομό Λασιθίου που ζουν οι οικογένειές μας, με την άμεση κάλυψη των πολλών κενών οργανικών θέσεων σε αστυνομικό προσωπικό.
Συνάδελφοι αστυνομικοί θα είμαστε στο πλευρό σας σε κάθε δίκαια διεκδίκησή σας και στο μέλλον, γιατί:
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ = ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        Η Γ. Γραμματέας

Καλιμάντζαλης Βασίλειος                  Δρετάκη Δέσποινα

Επιστολή του συλλόγου εργαζομένων για την ανεπάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου απέστειλε προς την ΥΠΕ Κρήτης και τους κοινωνικούς φορείς του νομού την παρακάτω επιστολή για το αδιέξοδο που έχει υπάρξει λόγωτης ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς : ΥΠΕ Κρήτης
           Bουλευτές Ν. Λασιθίου
           Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
           Εργατικό Κέντρο Λασιθίου
           Επιμελητήριο Λασιθίου


Άγιος Νικόλαος 23/6/11


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ως σύλλογος εργαζομένων ότι η ρύθμιση του μνημονίου για επέκταση του μέτρου της μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις και στο χώρο της δημόσιας υγείας έχει οδηγήσει σε πλήρη ανεπάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας ήταν ήδη ανεπαρκές (κάλυψη 48 % επί των θέσεων του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας). Όμως από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και έχει οδηγήσει τη νοσηλευτική υπηρεσία και το νοσηλευτικό προσωπικό σε αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν οι στοιχειώδεις βάρδιες των τμημάτων, ώστε να υπάρχει ασφαλής για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς λειτουργία του Νοσοκομείου.
Μέσα στο 2011 για διάφορους λόγους έχουν υπάρξει αρκετές απομακρύνσεις – αποχωρήσεις νοσηλευτικού προσωπικού (παραιτήσεις, μετατάξεις σε άλλα νοσοκομεία, άδειες κύησης  κλπ), αναμένεται και υπάρχει φόβος και για άλλες αποχωρήσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει καθόλου νέοι νοσηλευτές -τριες ούτε βεβαίως προβλέπεται στο άμεσο χρονικό διάστημα να υπάρξει κάποια νέα πρόσληψη, αφού όπως έχει γίνει γνωστό οι προσλήψεις για το 2011 θα ξεκινήσουν μετά τον Οκτώβριο και θα είναι ελάχιστες σε αριθμό σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι το 2010 ήρθαν στο Νοσοκομείο 30 νοσηλευτές-τριες και αποχώρησαν 35!
Σύμφωνα με εκτίμηση της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα τμήματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (με προσωπικό ασφαλείας στις περισσότερες βάρδιες) είναι αναγκαία  η αύξηση του αριθμού του σημερινού προσωπικού κατά 25 νοσηλευτές-τριες και 5 νοσοκόμους, κάτι που βεβαίως δεν είναι ορατό στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει αδυναμία στα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου να βγει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπηρεσίας με πρόβλεψη για χορήγηση έστω μίας άδειας σε κάθε τμήμα. Αυτό οδηγεί σε εξάντληση του υπηρετούντος προσωπικού και σε συνεπακόλουθη έκθεση των ασθενών σε κινδύνους για την ασφαλή νοσηλεία τους.
Με την παρούσα επιστολή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους φορείς να κάνουν ενέργειες στην κατεύθυνση να βρεθεί τρόπος να γίνουν άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας, ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων.
Θα συζητήσουμε το θέμα και στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την προσεχή Δευτέρα και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν γίνει κάτι άμεσα εκφράζουμε φόβους και ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και επιφυλασόμαστε των περεταίρω ενεργειών μας.
Για το ΔΣ του συλλόγου
ο πρόεδρος            ο Γ.Γραμματέας
Γ. Μανουσάκης           Δ. Χαλκιαδάκης

22 Ιουν 2011

Φυσάει κόντραActive Member (B.D.Foxmoor και Sadahzinia) live στην Γεωπονική σχολή, στα πλαίσια του πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα "Αναιρέσεις 2011", την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.

21 Ιουν 2011

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου


Μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής διαδήλωση, έζησε το πρωί της Τρίτης (21/6), η πόλη του Αγίου Νικολάου. Τη διαδήλωση των αστυνομικών υπαλλήλων Λασιθίου, που μαζί με τους συναδέλφους τους, πυροσβέστες και λιμενικούς, διαμαρτύρονται για τη περικοπή μισθών και επιδομάτων, αλλά την έλλειψη προσωπικού, που οδηγεί πλέον σε μείωση του αισθήματος ασφάλειας σε πρωτοφανή επίπεδα αγωνίας, ειδικά στην ύπαιθρο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας άρχισε με τη συγκέντρωση των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, όπου ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Κώστας Τσαγκουρνής, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήδη το προσωπικό, με κύριο της μείωση κατά 25% του μισθού που η πολιτεία θέλει να επιβάλλει, αλλά και επιδομάτων, καθώς και την έλλειψη του προσωπικού που υφίσταται η διοίκηση.

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί, προέδρων σωματείων και φορέων, υπέρ των αστυνομικών.

Ακολούθησε η πορεία των αστυνομικών, με στολές οι περισσότεροι, μέσα στη πόλη του Αγίου Νικολάου με κατάληξη τη Περιφερειακή Διοίκηση Λασιθίου όπου επιδόθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και η διαδήλωση στη συνέχεια διαλύθηκε ήσυχα.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 21-6-2011 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για την έλλειψη προοπτικής, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον από την έκρηξη της ανεργίας, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Eλληνικού Λαού .

Το επερχόμενο νέο μνημόνιο τίθεται ταφόπλακα σε όποια όνειρα και ελπίδες είχαν απομείνει στον Έλληνα Πολίτη , από το τεράστιο βάρος που φορτώνεται στις πλάτες του και καλείται να επωμισθεί τις συνέπειες από την ασύδοτη διαχρονική δράση αυτών που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα προς όφελος τους και που ακόμα παραμένουν στο απυρόβλητο.

Το διακύβευμα για μας τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είναι να μην μετατραπούμε εμείς σε μηχανισμό απορρόφησης των ισχυρών κραδασμών από τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα μας σ' αυτό το αδιέξοδο και να μετατραπούμε σε «σάκο του μποξ» για ανομήματα άλλων.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με την αστυνομική καταστολή.

Η ανέχεια που βιώνει κάποιος που για να μπορέσει απλά και μόνο να φάει κάτι για να κρατηθεί στη ζωή τον οδηγούν σε σκέψεις και πράξεις πρωτόγνωρες για τον περήφανο λαό μας ενώ δίνει άλλοθι για την έξαρση της εγκληματικότητας φαινόμενα που δεν λύνονται και δεν πρέπει να λύνονται μόνο με αστυνομικά μέτρα.

Γι' αυτό το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα αγωνιά πως θα σταθούν όρθιοι οι Οργανισμοί μας για να επιτελούν την θεσμική τους και μόνον αυτή αποστολή αλλά και οι εμείς ως ένστολοι εργαζόμενοι σ' αυτούς.

Έχουμε βιώσεις και εμείς την κάθετη μείωση των αποδοχών μας που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια επιβίωσης ενώ μια νέα μείωση θα μας οδηγήσει στην ανέχεια και την εξαθλίωση .

Βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη προσωπικού τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει και ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής.

Τονίζουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την περαιτέρω οικονομική – κοινωνική – βιοτική μας υποβάθμιση.

Καταγγέλλουμε:

 • την άδικη και απαξιωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης προς τους απλούς εργαζόμενους πολίτες και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας,
 • την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού των σωμάτων ασφαλείας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των υπαλλήλων και μειώνει τη δυνατότητα επέμβασης του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
 • Την άδικη και απαξιωτική αντιμετώπιση του χαμηλόβαθμου αστυνομικού πυροσβέστη Λιμενικού στο νομό μας


Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και δηλώνουμε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ :

 • ΟΧΙ στις περικοπές και στην απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας
 • ΟΧΙ στη περεταίρω λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος μας και στη μείωση των πενθημέρων και των νυχτερινών μας
 • ΟΧΙ στην διάλυση και περεταίρω υποβάθμιση των Υπηρεσιών
 • ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα


 • ΝΑΙ στην αναγνώριση της επικινδυνότητας των επαγγελμάτων μας
 • ΝΑΙ στη μεταρρύθμιση και τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας
 • ΝΑΙ στις προσλήψεις νέων συναδέλφων και την ενίσχυση των υπηρεσιών του Νομού
 • ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας για όλους τους πολίτες του νομού μας , έχοντας συμπαραστάτη προς αυτό, το σύνολο των πολιτών του, που συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας και βιώνουν και αυτοί τα δεινά της οικονομικής αυτής επέλασης.

Άγιος Νικόλαος 21 Ιουνίου 2011

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν. Λασιθίου
Κώστας Τζαγκουρνής

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Υ.Κ.
Γιάννης Παρσωτάκης

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Π. ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Σ.Α.Κ.
Μιχάλης Βασιλάκης

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ρ/Σ Αγ. Νικολάου 104.4

20 Ιουν 2011

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ : H ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα, ο πρόεδρος και τα στελέχη μας έχουν καταδικάσει τις βίαιες πράξεις κατά πολιτικών και υπάρχει εντολή μη συμμετοχής σε αντισυγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, ο επαγγελματίας υβρεολόγος, προβοκάτορας Πάγκαλος, ξαναχτύπησε : Για όλα τα δεινά της χώρας φταίει ο……ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του !!!

Οι ύβρεις και οι συκοφαντίες του κ.Πάγκαλου, υπό την κάλυψη της σιωπής του κ.πρωθυπουργού, αποτελούν τιμή και αναγνώριση στο ΣΥΡΙΖΑ για την αντίσταση του στην επιδρομή της κυβέρνησης ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις, το λαϊκό εισόδημα και την εθνική αξιοπρέπεια του λαού μας.

Η άδικη και χυδαία επίθεση, μας συσπειρώνει. Πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης δεν ζητάμε και δεν θα δώσουμε σε κανέναν. Θα ευχόμασταν νάχαμε τη δύναμη που μας αποδίδει ο κ.Πάγκαλος και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Ο λαός γνωρίζει καλά, ποιοι είναι οι φίλοι του και σύμμαχοι του. Δίνει δυναμικό παρόν καθημερινά στις πλατείες. Οι λαϊκές συγκεντρώσεις λειτουργούν καταλυτικά για την αποκάλυψη της χρεωκοπίας του πολιτικού συστήματος και την απελευθέρωση των πολιτικών εξελίξεων. Κι αυτός είναι ο στόχος τους.

Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου

19 Ιουν 2011

ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2011


Το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2011, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου διοργανώνει αναβίωση του εθίμου του κλήδονα, στην πλατεία της Παναγίας στη Μίλατο.
Θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι με το λυράρη Μανώλη Ρασιδάκη.
18 Ιουν 2011

ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λαός Ενωμένος Ποτέ Νικημένος
Σηκωθείτε, τραγουδήστε
Θα κερδίσουμε.
Σημαίες της ενότητας
τώρα ανεμίζουν.
Και θα έρθεις
βαδίζοντας μαζί μου,
και έτσι θα δείτε
το τραγούδι σου και τα άνθη της σημαίας σας.
Το φως
από μια κόκκινη αυγή
ήδη ανακοινώνει
τη ζωή που έρχεται.

Σηκωθείτε,πολεμήστε,
ο λαός θα κερδίσει.
Η ζωή που θα έρθει
θα είναι καλύτερη.
Για να κατακτήσουμε
την ευτυχία μας.
και μια κραυγή
των χιλιάδων αγωνιστών θα ακουστεί
λέγοντας το τραγούδι της ελευθερίας.
Με αποφασιστικότητα
η πατρίδα μας θα κερδίσει.

Και τώρα οι άνθρωποι,
οι οποίοι αυξάνονται στον αγώνα
με μια γιγαντιαία φωνή
φωνάζουν Εμπρός!

Ο λαός ενωμένος δεν θα νικηθεί ποτέ,
Ο λαός ενωμένος δεν θα νικηθεί ποτέ…

Η πατρίδα σφυρηλατεί την ενότητα,
από βορρά προς νότο
όλοι κινητοποιούνται.
Από τα αλατωρυχεία
και τα νότια δάση
ενωμένοι στον αγώνα και την εργασία
βαδίζουν καλύπτοντας όλη την πατρίδα.
Τα βήματα τους ήδη
μας ανακοινώνουν το μέλλον.

Σηκωθείτε,τραγουδήστε,
ο λαός θα κερδίσει.
Εκατομμύρια άνθρωποι τώρα
επιβάλουν την αλήθεια
Τάγματα ολόκληρα έχουν το φως
και παίρνουν στα χέρια τους
την διακαιοσύνη και την λογική
Γυναίκες
Με πυρ και κουράγιο
είναι ήδη εδώ
μαζί με τους εργαζόμενους.

Και τώρα οι άνθρωποι,
οι οποίοι αυξάνονται στον αγώνα
με μια γιγαντιαία φωνή
φωνάζουν Εμπρός!

Ο λαός ενωμένος δεν θα νικηθεί ποτέ,
Ο λαός ενωμένος δεν θα νικηθεί ποτέ…

Το «El pueblo unido jamás será vencido» [μετ.: "Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος"] (στίχοι: Quilapayún, μουσική: Sergio Ortega), κλασικό κομμάτι της Χιλιανής Nueva canción, από τους Quilapayún μπρος στη La Moneda, λίγες μέρες πριν το πραξικόπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1973.

Videos από τη συναυλία στο Σύνταγμα στις 15/6/11

Video: απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης


Επίθεση Πάγκαλου στους «Αγανακτισμένους»


Στο «στόχαστρο» του Θόδωρου Πάγκαλου βρέθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» στης πλατείας Συντάγματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση σε όσους συγκεντρώνονται στην πλατεία και τόνισε ότι καθοδηγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προπηλακίζουν πολιτικούς.

Ο κ. Πάγκαλος χώρισε την πλατεία των «Αγανακτισμένων» σε δύο μέρη, στους δεξιούς και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα είπε: «Η πάνω πλατεία είναι της δεξιάς τάσης. Αν είδατε προχθές πήγαν εκεί οι μασκοφόροι και οι κουκουλοφόροι. Από εκεί εκδιώχθηκαν. Μετά πήγαν στην κάτω πλατεία και τους αγκάλιασε και τους προστάτευε από την αστυνομία. Εκεί ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Πάγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων» φθίνει μέρα με τη μέρα καθώς όπως ο ίδιος τόνισε πέρασε από την πλατεία Συντάγματος χθες το βράδυ και είδε 50 άτομα, μερικά πανό και 100 «τσαντίρια».

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα επίθεση και στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον ως «κόμμα των τραμπούκων».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «Ο κ. Τσίπρας μέσα στη Βουλή και η εφημερίδα του καθοδηγούν και εμπνέουν τους τραμπούκους. Είναι το κόμμα των τραμπούκων. Θίγουν την αξιοπρέπεια μου και πολλών Ελλήνων».

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους».

Αναφερόμενος στη λειτουργία των οργανισμών του δημοσίου επεσήμανε: «Αν έχεις το δικαίωμα να απολύσεις, τότε μπορεί ο οργανισμός να λειτουργήσει όπως οι επιχειρήσεις που υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά.. Αν δεν έχεις το δικαίωμα να απολύσεις δεν έχεις επιχείρηση, έχεις υπουργείο».

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πρέπει: «Να περιοριστεί η μονιμότητα σε αυτά που είναι καθοριστικά, όπως ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός, ο εκπαιδευτικός, ο εφοριακός». Για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε» αποκάλυψε ότι γράφει βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Ερωτηθείς σχετικά με το «ναυάγιο» συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, σημείωσε ότι είναι υπέρ της συνεργασίας και πρόσθεσε ότι αυτό που δεν λειτούργησε είναι ότι ο κ. Σαμαράς δημοσιοποίησε τη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου «κατά τρόπο θριαμβευτικό».

Στο πεδίο της οικονομίας δήλωσε πως υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις στην οικονομία, δεδομένου ότι θα έχουμε θετικό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό μας.

Σχολιάζοντας τη στάση του βουλευτή Αλ. Αθανασιάδη υπογράμμισε που έχει δηλώσει ότι δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είπε ότι εκλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του έθνους και όχι τον πολιτών του νομού Κοζάνης.

«Το υβρεολόγιο δικαιολογεί την παρουσία του στην κυβέρνηση»

«Το ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πάγκαλου στη ΝΕΤ, δικαιολογεί και την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής» τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωση του με αφορμή τη συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι: «Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και το καράβι της κυβέρνησης μπάζει νερά από παντού. Θα τους πνίξουν η οργή και ο πόνος των ανέργων και της κοινωνίας που γεννά η ανάλγητη πολιτική τους . Ο λαός μας, με πείσμα και υπερηφάνεια, θα ρίξει την κυβέρνηση με ειρηνικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες».

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Real.gr