26 Ιουν 2011

Για το θέμα της απαγόρευσης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γυρισμάτων από την εκπομπή america's next top model πάνω στη Σπιναλόγκα


Ένα θέμα που έχει απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα είναι αυτό της απαγόρευσης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γυρισμάτων από την εκπομπή america's next top model πάνω στη Σπιναλόγκα. Στην τοπική μας εφημερίδα διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις από δημοσιογράφους και αναγνώστες για την απόφαση αυτή. Μία από τις απόψεις που διατυπώθηκαν, από ένα κ. Μανουσάκη, στηλίτευε τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν αναφέροντας ότι δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα τα πράγματα τιμή και να εκτιμούμε μόνο το χρηματικό όφελος ή μη, πρέπει να μπαίνουν και κάποια όρια.
Ο ΄φίλος και αναγνώστης Μανόλης Καλογεράκης μου έστειλε την παρακάτω απάντηση στο θέμα αυτό, την οποία βρίσκω ενδιαφέρουσα και τη δημοσιεύω:

Φιλε Γιωργο
Καλησπερα . Διαβασα το αρθρο του κ. Μανουσάκη , και ομολογω οτι σε καποια σημεια διαφωνω .

1) Συμφωνοι . Δεν εχουν ολα τα πραγματα τιμη , ουτε ξεπουλιουνται ολα στο βωμο του χρηματος . Αλλα δεν μπορουμε να προχωραμε με εικασιες . Οχι βεβαια , ουτε γυμνες φωτογραφισεις ουτε τα υπολοιπα . Να ξεχωριζουμε καποια πραγματα . Μιλαμε για ενα μεγαλο καναλι παγκοσμιας απηχησης , κι ενα σοου ουτε καλυτερο , ουτε χειροτερο απο αλλα . Ουτε για gay , ουτε για Playboy , ουτε για πουτανες . Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο , υπαρχουν και αποχρωσεις , αρκετα σοβαρες .

2) Οσο δεν συναδει μια απλη φωτογραφιση μοντελων - που ενα επαγγελμα ειναι κι αυτο - που καποιες φορες εκτος απο θεογκομενες ειναι και αρκετα μορφωμενες , αλλο τοσο δεν συναδει ουτε οπτικα , ουτε ηχητικα , ουτε οσφραντικα η τοποθετηση ντηζελογεννητριων στο νησι εστω κι αν ειναι για τη φωταγωγηση του , και με τον τροπο που εγινε οτι εγινε εκ μερους του Κ.Α.Σ. , η οποιουδηποτε αλλου υπευθυνου γι αυτη τη λαμογια , που μολις εχω καποια στοιχεια στα χερια μου θα τη στειλω μαζι με το Κ.Α.Σ. πακετο στον εισαγγελεα .

3) Μπορει στην γνωμη μας και στο υποσυνειδητο μας οι μοντελες (οποια γενικευση εεεεεε ?) να ειναι ραπανακια η γλαστρες με IQ ραδικιου , και καπου τα ρουχα στις φωτογραφισεις να μην αφηνουν πολλα στη φαντασια , αλλα αμα πας μια βολτα το καλοκαιρι με τα καραβακια , και οι τουριστριες ειναι το ιδιο κι ενιοτε ελαφροτερα ντυμενες , και χωρις στις περισσοτερες των περιπτωσεων να ειναι το ιδιο....ευπαρουσιαστες .

4) Ναι , προσωπικα διαφωνω με την αποφαση του Κ.Α.Σ. , γιατι θα μπορουσε να ειναι διαφορετικη υπο ορους , εστω και αυστηρους , και γιατι πιστευω πως αν ζουσε ο αειμνηστος Μανολης Φουντουλακης , το ανοιχτο μυαλο του θα εβλεπε ακομα μια ευκαιρια να μαθευτει παραεξω η ιστορια η δικη του , αλλα και ολων οσων μαρτυρησαν μεσα σ αυτο το φρουριο της απανθρωπης μοναξιας....Το ομορφο - εστω κι ''αχρηστο'' - δεν ειναι παντα κακο φιλε Γιωργο , το φτηνο ειναι . Ουτε και το οικονομικο οφελος ειναι κακο σε καιρους χαλεπους , με καθημερινο αγωνα για επιβιωση πλεον . Τελος , επιτρεψε μου να πιστευω οτι , αλλο το πουλαω σωστα κατι που εχω και θα με οφελησει , κι αλλο το ξεπουλαω τα παντα . Εχει διαφορα , δεν εχει ?

Ευχαριστω για το χρονο σου
Μανολης Καλογερακης