17 Δεκ 2010

Μοντέλο ... εκπόρνευσης της ελληνικής κοινωνίας


Είναι άδικοι όσοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν παράγει έργο και είναι αναποτελεσματική. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και όποιος ρίξει έστω και μια ματιά στις σημερινές φυλλάδες το διαπιστώνει.
Τόση παραγωγή «έργου» -σε εντελώς ταξική κατεύθυνση- δεν το έχουμε ξαναδεί από όσες αστικές κυβερνήσεις υπήρξαν μετά την μεταπολίτευση.

Χαρακτηριστικά σημερινά δημοσιεύματα «Εννιά υπουργοί «εργάστηκαν πυρετωδώς και αποφάσισαν γενική εκποίηση την μέρα της απεργίας» γράφει η μια φυλλάδα για να συμπληρώσει η άλλη με το φιλοκυβερνητικό στίγμα: «Γιγάντιο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 7 δις ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, αποφάσισε προχτές η διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του επικαιροποιημένου Μνημονίου».


Αυτή η κυβερνητική δραστηριότητα από την πλευρά του ξεπουλήματος όποια δημόσιας περιουσίας έχει μείνει ακόμα. Πάμε παρακάτω:

«Επί τουλάχιστον πέντε μήνες (και με την έγκριση του "τσάρου" Γιώργου Παπακωνσταντίνου) δούλευαν στο υπουργείο της Καραγιώργη Σερβίας το σχέδιο για την παραγραφή 24 δισ ευρώ που κάποιοι (εφοπλιστές, σταρ του ποδοσφαίρου, τραγουδιστές) χρωστούσαν επί πολλά χρόνια στην Εφορία», μαθαίνουμε για άλλη κοπιαστική δραστηριότητα κυβερνητικών στελεχών.

Από άλλη οπτική για το ίδιο θέμα άλλη βδομαδιάτικη φυλλάδα γράφει: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα σβήνει τα χρέη εταιρειών και επιχειρηματιών. Κράτησαν κρυφά τα ονόματα και απέσυραν τη ρύθμιση την τελευταία στιγμή, ενώ ετοιμάζονται να την ξαναφέρουν "νόμιμα και ηθικά".

Πριν δούμε πιο αναλυτικά αυτές τις δυο περιπτώσεις απ’ τις οποίες συνάγεται ότι απ’ την μια έχουμε έναν κυβερνητικό θίασο πειθήνιο όργανο των πιο επιθετικών κύκλων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και απ’ την άλλη ότι «βιάζεται» τόσο πολύ να εκτελέσει το «έργο» της –πριν φύγει νύχτα, γιατί αυτή θα είναι η κατάληξη της- που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, να θυμίσουμε ότι την Τρίτη το βράδυ στην βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο που ανατρέπει κατακτήσεις δεκαετιών και μας γυρνάει στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. (Εχουμε γράψει αναλυτικά σε πολλές περασμένες αναρτήσεις μας).

Για το πρώτο θέμα που αναφέραμε έχει ένα αναλυτικό-κατατοπιστικό άρθρο η σημερινή «Αυγή» που το τιτλοφορεί: « Όλα τα φιλέτα στο σφυρί για 7 δισ. ώς το 2013»

«“Όλα τα φιλέτα στο σφυρί”. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η κυβέρνηση, αναζητώντας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου, έσοδα 7 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013, εκ των οποίων το ένα δισ. ευρώ το 2011. Ήδη συνέταξε μια πρώτη λίστα 13 προς εκποίηση ακινήτων (μεταξύ των οποίων μόνο οι περιοχές σε Ελληνικό, Πρασονήσι και Αφάντου Ρόδου, Βεγορίτιδα Πέλλας, Τοπείρου - “Φωνή Αμερικής” στην Ξάνθη και Αλυκές Αναβύσσου αθροιστικά καλύπτουν μια έκταση... 114,5 εκατ. τ.μ.) που παραδίδονται βορά στην τουριστική βιομηχανία. Η κυβέρνηση προβάλλει ως “ναυαρχίδα” των ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΠΑ, “Ελ. Βενιζέλος” και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και προχωρά στη δημιουργία φορέα χρηματοοικονομικής διαχείρισης επιλεγμένων προ εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου με τη μορφή Α.Ε. στον οποίο θα περιέρχονται ακίνητα από υφιστάμενους φορείς του Δημοσίου και σε επόμενη φάση θα διαθέσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Χρηματιστήριο».

Αυτή είναι η εισαγωγή του άρθρου στο οποίο περιγράφετε αναλυτικά το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου στους καρχαρίες ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες.
Περνάμε τώρα να δούμε σε ποιους προσπάθησαν να χαρίσουν 24 δις ευρώ –και εργαζόταν εντατικά οι κυβερνητικοί μανδαρίνοι για πέντε μήνες όπως έγραψε φυλλάδα.

Το «Πρώτο Θέμα» σήμερα δημοσιεύει τα ονόματα τους ενημερώνοντας μας παράλληλα ότι: «Η πρακτική κάποιων από τους οφειλές, από τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπόρεσε να εισπράξει ούτε ένα ευρώ, ήταν σχετικά απλή: εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια εισπράττοντας παράνομα τον ΦΠΑ αλλά ταυτόχρονα φέσωναν και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς δεν πλήρωναν σε εισφορές ούτε ένα ευρώ για τους υπαλλήλους τους που απασχολούσαν».

Στον κατάλογο αυτών των ονομάτων συναντούμε γνωστές φίρμες από την Express servise μέχρι την Ατλάντικ Σούπερ μάρκετ όπως και γνωστά ονόματα σαν τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Κάποιες βιομηχανίες απ’ αυτές παρουσιάζονται ότι έχουν πτωχεύσει. Είναι γνωστή αυτή η μέθοδος. Επιχειρήσεις να πτωχεύουν και όμως τα αφεντικά τους να έχουν θησαυρίσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επιχειρηματίας Λαναράς. Αφού χρεοκόπησε την επιχείρησή του και άφησε απλήρωτους τους απολυμένους εργάτες του, ο ίδιος με τις κομπίνες του έγινε πάμπλουτος.

Ζει σαν κροίσος σε μια υπερπολυτελή και αχανή βίλα στο Παλαιό Ψυχικό , οδηγεί ένα πανάκριβο τζιπ, απολαμβάνει την πολυτελή θαλαμηγό του και γενικά περνάει διαβιώνει μπέικα.

Ολη αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει. Η δωσίλογη-ραγιάδικη κυβέρνηση προχωρεί να επιβάλλει ένα Μοντέλο ... εκπόρνευσης της ελληνικής κοινωνίας όπως εύστοχα έγραφε ο οικονομολόγος – αναλυτής Δημήτρης Καζάκης. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε.

Οσα έγιναν στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να έχουν συνέχεια και πιο δυναμική μάλιστα.