18 Δεκ 2010

15χρονοι μαθητές αντιστέκονται στη Νέα Τάξη

1 σχόλιο:

 1. Νίκος Περάκης11:51 π.μ.

  Γιώργο αυτό το βίντεο είναι μια καταπληκτική απάντηση σε όσους θεωρούν ότι ένας 15χρονος διαδηλώνει και αγωνίζεται μόνο για να χάσει μάθημα. Νομίζουμε όλοι ότι είμαστε πιο έξυπνοι από ένα 15χρονο, ότι εμείς ξέρουμε το καλό του, ότι δεν καταλαβαίνει λόγω του νεαρού της ηλικίας του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Εγώ νομίζω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας του και λόγω του ότι δεν έχει συμβιβαστεί με ένα σύστημα που τον ισοπεδώνει είναι σε πολύ καλύτερη θέση από εμάς να κατανοήσει το καλό και το κακό και να αγωνιστεί για αυτά. Είναι τόσο απλός αυτός ο διαχωρισμός και τόσο εύκολος στο μυαλό ενός παιδιού που θα έπρεπε εμείς να αισθανόμαστε άσχημα που έχουμε χάσει αυτό το προνόμιο!
  Αντιθέτως αυτό που φαίνεται να μας ενδιαφέρει είναι το πως θα καταφέρουμε να ισοπεδώσουμε το μυαλό των πιτσιρικάδων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μη τυχόν και ξεφύγουμε σαν κοινωνία από το "κοινωνικώς αποδεκτό" όπως αυτό έχει οριστεί από όσους θέλουν μια κοινωνία υποχείριο.
  Λίγη αξιοπρέπεια και λίγη περηφάνεια θα μας έκανε σε όλους καλό.
  Και βέβαια το παιδί αυτό μπορεί να είναι μακριά στην Αγγλία, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά εδώ κοντά μας, στην πόλη μας, που τα κυνηγήσαμε με το που πήγαν να μας δείξουν ποιος είναι ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος για την επιβίωση μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή