8 Δεκ 2010

Είπαν ξείπαν

Από την Ομιλία του Πρωθυπουργού στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή, 16 Οκτωβρίου 2009:
“Σύγχρονα νοσοκομεία που σέβονται τον πολίτη. Με προσλήψεις νέου προσωπικού: 3000 θέσεις κάθε χρόνο”.


Από την ομιλία της Υπουργού Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου στη Βουλή, στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, στη Βουλή, 16 Οκτωβρίου 2009:
“Ξεκινάμε, ήδη, από την επόμενη χρονιά με τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες για το 2010, όπως δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός, με προσλήψεις νέου προσωπικού, τρείς χιλιάδες θέσεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να είναι αραχνιασμένες αποθήκες στα νοσοκομεία”.

Από την ομιλία της Υπουργού Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου στο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ στις 5.10.2010:
“Και θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ, με κάθε επισημότητα, ότι όταν εμείς λέμε ότι στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το αποδεικνύουμε και σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το αποδεικνύουμε καθώς -όπως γνωρίζετε πολύ καλά- και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών και επανειλημμένα και εμείς στο Υπουργείο Υγείας έχουμε τονίσει ότι συνεχίζουμε το πρόγραμμα των προσλήψεων, το οποίο είναι αναγκαίο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”.



Από την ομιλία Πρωθυπουργού στην Πάτρα, στις 4.11.2010:
“Και όπως έχουμε πει, παρά τις δυσκολίες, παρά το Μνημόνιο, ο τομέας της υγείας έχει εξαιρεθεί. Διεκδικήσαμε και εξαιρέθηκε, για να υπάρχουν οι απαραίτητες προσλήψεις - όπου χρειάζεται - νοσηλευτών και γιατρών, για να μπορούν να λειτουργήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας”.


Δήλωση του Υπουργού Υγεία κ. Ανδρέα Λοβέρδου κατά την επίσκεψή στο Π.Γ.Ν Ιωαννίνων στις 2 Δεκεμβρίου 2010:
Ξέρετε ότι υπάρχει το 1 προς 5 και εξαιρείτο το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά από το 2011 σταματά να εξαιρείται”.