27 Απρ 2007

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ


H ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ σε ανακοίνωση της καταγγέλει ότι οι κρατούμενοι που συμμετείχαν στις εξεγέρσεις "τιμωρούνται" τώρα με ξυλοδαρμούς και μεταγωγές σε άλλες φυλακές. Οι δικηγόροι, μέλη της πρωτοβουλίας έδωσαν συνέντευξη τύπου για το θέμα την Πέμπτη 26 Απριλίου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

5 σχόλια:

 1. Δεν περιμενα κατι διαφορετικο...
  Δυστυχως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς συμφωνώ με την πρέζα. Περίμενες κάτι διαφορετικό εσύ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To θέμα είναι ότι από τα μμε οι καταστάσεις αυτές δεν γίνονται γνωστές στην πλειονότητα της κοινωνίας.

  Ο τρ΄΄οπος που αντιμετώπισαν την εξέγερση τα μέσα ήταν απαράδεκτος! Κανείς δεν ανφέρθηκε στα αιτήματα των φυλακισμένων και στην κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στις φυλακές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ούτε κι εγώ μπορώ να πω ότι με ξαφνιάζει. Αυτή η κατάσταση στις φυλακές είναι μόνιμη, και η βία ενάντια στους κρατούμενους καθημερινοί.
  Όσο για τα μέσα, ποτέ δεν παρουσιάζουν μία κατάσταση όπως είναι αλλά όπως θέλουν να γίνει γνωστή. Νομίζω ότι από πάντα αυτός ήταν ο ρόλος τους.
  Είναι απογοητευτικό πάντως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Να μην κοιμάται η κοινωνία τον ύπνο του δικαίου.

  Και για να παραφράσουμε τον Αστερίξ. Η ποιότητα κάθε δυτικής "δημοκρατίας" κρίνεται από την κατάσταση στα μπουντρούμια της. Η "Ελληνική" δημοκρατία αποδεικνύει καθημερινά την ποιότητά της.

  Χαμένοι όμως είναι μόνο οι αγώνες που δεν έγιναν. Και οι φυλακισμένοι, που έχουν κίνημα με ιστορία, οργανώνονται συνεχώς καλύτερα. Η άτεγκτη στάση του Παπαληγούρα στα αιτήματά τους θα γίνει του κράτους καταδίκη, όταν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή