17 Απρ 2007

Ο αγγιναρόκηπος


Μετά τον μαργαριτόκηπο, σειρά έχει ο κήπος με τις αγγινάρες.

Τον συνάντησα μόλις προχθές κάπου μέσα στο χωριό και μου άνοιξε την όρεξη για ρακή με μεζέ ωμές αγγινάρες με λεμόνι. Η αγγινάρα αποτελεί ιδανικό μεζέ για "ρέγουλα", δηλαδή για πολύωρη ρακοποσία με καλή παρέα!

8 σχόλια:

  1. foulianna9:26 μ.μ.

    Στην Πελοποννησο κυκλοφορει και σε αλλη version: Αγγιναρα ωμη με ντολατοπελτε και ριγανη, αλλα φυσικα σαν το λεμονακι με εξτρα αλατακι δεν εχει τιποτα!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4:58 μ.μ.

    ΚΑΛΑ Ε ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΣ ΤΩΡΑ ...ΚΟΝΤΟ ΝΑ ΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΩ.. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ... ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ..ΛΑΥΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανουσάκη,την πρώτη φορά που είδα αγγινάρες νόμιζα ότι ήταν γαιδουράγκαθα.Ήταν στην Ιταλία σε μια λαική αγορά.Έβλεπα τον κόσμο να αγοράζουν και σκεφτόμουν ότι οι άνθρωποι είναι τρελοί που αγοράζουν γαιδουράγκαθα!
    Πάντως είναι νοστιμότατες αν και δεν έμαθα ποτέ να τις μαγειρεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λατρεύω τα γαστριμαργικά όργια με αγγινάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @fulianna
    αγγινάρα με τοματοπελτέ! πρωτότυπο, πρώτη φορά το ακούω!

    @Λαυρέ
    Έλα πίσω και θα καλοπεράσουμε!

    @μαρ συ
    δεν χρειάζεται να τις μαγιρέψεις, απλά να τις καθαρίσεις από τα φύλλα με τα αγκάθια και να φας την καρδιά. Είναι νοστιμότατη!

    @κειμ
    ε όχι και όργια!
    Το μυαλό σου όλο στο πονηρό πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαμμιά φορά στο πατρικό μου βάζουν ακόμα αγκινάρες. Kάνουν και ένα ωραίο μπλε άνθος. Mετά που πήγα και Αμερική τις λάτρεψα. Kατά τα γνωστά – πρέπει να χάσεις κάτι πρώτα για να το εκτιμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @de masame re
    Το άνθος είναι μπλε προς το μοβ και είναι πανέμορφο.

    Στην Αμερική μου φαίνεται ότι έχει αγγινάρες στην Καλιφόρνια, αλλά χωρίς αγκάθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιες και τιποτε για εμας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή