31 Δεκ 2006

ορκωμοσία Κ.Σ. Βραχασίου


Στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Βραχασώτη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα η ορκωμοσία του Κοινοτικού Συμβουλίου Βραχασίου. Στην ορκωμοσία παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσσου κ. Νεκτάριος, η βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα . Χρυσή Καρύδη, ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις και πλήθος πολιτών από το Βραχάσι και την Μίλατο.

Μετά την ορκωμοσία του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου, σύντομη προσφώνηση απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Νεκτάριος, ο πρωτοπρεσβύτερος ιερέας Βραχασίου πάτερ Γεώργιος Σουλαδάκης και ο Κώστας Ζουράρις.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου Γ. Σφυράκης στην τοποθέτηση του ανέφερε τα παρακάτω:

«Πολίτες του τόπου. Οκτώ χρόνια αυτή η ημέρα υπήρχε μόνο στις προσευχές και στα όνειρα μας. Όμως αποτελεί ιστορική παραδοχή, πως η Ιθάκη δεν είναι τελικά η δικαίωση, Ιθάκη είναι ο δρόμος για τη δικαίωση. Τα οκτώ χρόνια θα μας σημαδέψουν. Τα οκτώ χρόνια θα γίνουν παραμύθια για τα παιδιά μας, για τις αρετές που επέδειξαν οι άνθρωποι του τόπου μας, για τους φίλους που μαζί δοκιμαστήκαμε, τα οκτώ χρόνια θα υπερηφανευόμαστε..

Τούτος ο Άγιος τόπος ήταν υπόδειξη και υπόσχεση από τον απεργό πείνας παπά Γιώργη, εκείνες τις μαύρες μέρες. Οι άξιοι παπάδες, οι απεργοί πείνας παπάδες ,δίδαξαν την βεβαιότητα τούτης της άγιας μέρας.

Εμείς σήμερα υποσχόμαστε καινούρια προβλήματα και λύσεις κι ύστερα νέα προβλήματα σε μια ατέλειωτη σειρά χωρίς τέλος, δηλαδή ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μέλλον. Αλλά δικό μας ταξίδι.

Δικό μας καπετάνιο

Δική μας ρότα
Σε τούτο τον τόπο θα αποφασίζει εσαεί, ο λαός τα δικά του.

Ορκιζόμαστε: Την ιστορία του τόπου και την παράδοση να σεβαστούμε, για να φτάσομε στην Ιθάκη μας.

Οι ζωντανοί και οι πεθαμένοι είναι ο τόπος μας.»