6 Δεκ 2006

απεργία πείνας Βόισλαβ Σέσελι

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Βόισλαβ Σέσελι μπορεί να πεθάνει σε δύο εβδομάδες εάν συνεχίσει την απεργία πείνας, ανακοίνωσε Γάλλος γιατρός μετά από εξέταση του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος.

Ο Βόισλαβ Σέσελι πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και τρεις εβδομάδες με αιτήματα την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει το ICTY στις επισκέψεις της συζύγου του και το δικαίωμα να επιλέξει τη δική του υπερασπιστική ομάδα.

Γάλλος γιατρός που εξέτασε την Τετάρτη τον Σέσελι δήλωσε πως είναι πολύ αδύναμος και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. «Τις προσεχείς ημέρες πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε μία καρδιακή κρίση» δήλωσε ο Δρ. Μπαριό, ο οποίος εξέτασε τον Σέσελι μαζί με δύο συναδέλφους του από τη Ρωσία και τη Σερβία, αναφέρει το BBC. (από in.gr)

Η παραπάνω είδηση δείχνει σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κάποιος για να υπερασπιστεί τα ατομικά του δικαιώματα. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος διώκεται για τις πολιτικές του (ακραίες εθνικιστικές) απόψεις και όχι για πραγματικά εγκλήματα, ενώ στο εδώλιο τον έχουν στείλει οι πραγματικοί εγκληματίες, Μπους, Μπλερ κ.λ.π. Προσωπικά, έω ζήσει ανάλογη εμεπιρία, έχοντας φτάσει στις 38 ημέρες απεργίας, νοσηλευόμενος από την 25η ημέρα σε νοσοκομείο, στα πλαίσια του αγώνα για την αυτοδιοικητική μας αυτονομία.

Είναι μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη, όχι τόσο σε σωματικό, όσο σε ψυχολογικό επίπεδο. Η πίεση από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον είναι τεράστια, ενώ υπάρχει το άγχος για το αν η προσπάθεια θα πετύχει ή όχι, για το αν τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν ή όχι. Για να κάνεις κάτι τέτοιο θέλει μεγάλα ψυχικά αποθέματα και πίστη σε αυτό που κάνεις!