11 Φεβ 2019

Σημαντική η συμμετοχή των νοσηλευτών/τριων του ΓΝΑΝ στην Παγκρήτια Νοσηλευτική Ημερίδα

Κάντε 2 φορές κλικ πανω στην εικόνα για να μεγαλώσει
Σημαντική παρουσία του Λασιθίου

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των νοσηλευτών και νοσηλευτριων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στη Παγκρήτια Νοσηλευτική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέμα "Νοσηλευτική: σύμμαχος ζωής”.
Η ημερίδα οργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ.
Τρεις νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από το ΓΝΑΝ παρουσίασαν εργασίες και σύντομες διαλέξεις στην ημερίδα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία των νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στα προεδρεία της ημερίδας και στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή.


Οι παρουσιάσεις

Ο νοσηλευτής των ΤΕΠ και πρώην πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης παρουσίασε διάλεξη με τίτλο "Ιστορική εξέλιξη της Νοσηλευτικής στην Ελλάδα: εμπόδια και προοπτικές”. Η προϊσταμένη των εξωτερικών ιατρείων και του ΤΕΠ του ΓΝΑΝ Μαρίζα Λαμπράκη παρουσίασε την εργασία με θέμα "Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ενός δημόσιου γενικού νοσοκομείου" η οποία εκπονήθηκε στο ΓΝΑΝ από τους Μαρίζα Λαμπράκη, Γιώργο Πατεράκη, Ειρήνη Λουκάκη και Αναστασία Μανιάτη.

Η νοσηλεύτρια της αιμοδοσίας Δέσποινα Χαβάκη παρουσίασε εργασία με τίτλο "Αξιολόγηση συνεχούς επισκληρίδιου και ενδοφλέβιας ελεγχόμενης από τον ασθενή μετεγχειρητικής αναλγησίας σε χειρουργικές επεμβάσεις κοιλίας" η οποία εκπονήθηκε από τους Δέσποινα Χαβάκη, Συμέλα Θερμού, Αθανασία Τζιράκη, Γεωργία Βελόγλου, Σοφία Παπαντωνάκη κα Μιχαήλ Ζωγραφάκη - Σφακιανάκη.
Σε προεδρεία παρουσιάσεων και διαλέξεων μετείχαν η διοικήτρια του ΓΝΑΝ Μαρία Σπινθούρη, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας Αναστασία Μανιάτη, η προϊσταμένη των ΤΕΠ -ΤΕΙ Μαρίζα Λαμπράκη, η νοσηλεύτρια Ειρήνη Ανδρεαδάκη, ενώ παρών ήταν ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας ο τομεάρχης της νοσηλευτικής υπηρεσίας Μανόλης Αστυρακάκης.

Απ’ όλο το νομό

Από τα άλλα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, σε προεδρεία παρουσιάσεων και διαλέξεων μετείχαν η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Βαρβάρα Μερσεντόγλου, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Νεάπολης Μαρία Μεταξάρη, η προϊσταμένη στο Νοσοκομείο Νεάπολης Μαρία Παπατζανάκη και οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Σητείας Στέλλα Παπαθανασάκη και Μαρία Μουστάκη. Επίσης η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σητείας Δρετάκη Ουρανία συμμετείχε με παρουσία poster με θέμα: "Η Επικοινωνία Ιατρού – Ασθενούς και οι παράγοντες που συμβάλουν στην εφαρμογή της”.

Αναδεικνύουν το έργο που επιτελείται

Η συνολική παρουσία των ανθρώπων του Λασιθίου σε μια παγκρήτια νοσηλευτική ημερίδα ήταν εξαιρετικά σημαντική. Αναδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσει η περιοχή σ’ ένα δύσκολο τομέα όπως είναι η δημόσια υγεία, όπου φαίνεται πως τα στελέχη που διαθέτει στο κομμάτι των νοσηλευτών είναι υψηλού επιπέδου. Όχι μόνο επιτελούν με αυταπάρνηση το έργο τους, αλλά αναζητούν την διαρκή επιμόρφωση, την περαιτέρω γνώση που αναδεικνύει την παρουσία τους στον επαγγελματικό τους χώρο. Το μεγάλο στοίχημα για τη συνέχεια είναι να στηριχθούν με την προσθήκη νέων στελεχών για να βοηθηθούν ν’ αποδώσουν ακόμα καλύτερα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ


Αναδημοσίευση από τη σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας Ανατολή