2 Φεβ 2019

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 15/1/2019

Στη συνεδρίαση στις 15/1/2019, στα θέματα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης και Αγ. Νικολάου, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα με τις εισηγήσεις.

Στο θέμα του Νοσοκομείου Aγίου Νικολάου " Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών ετήσιου συνοπτικού διαγωνισμού υπηρεσιών σιδερωτηρίου για τις ανάγκες των Ο.Μ. Έδρας-Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας του Γ.Ν. Λασιθίου." ανέφερα τα παρακάτω:
Ως εργαζόμενοι είμαστε υπέρ των μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας και ζητούμε τα κενά προσωπικού στο τμήμα ιματισμού να καλυφθούν με προκηρύξεις μόνιμων θέσεων. Όμως η κυβέρνηση λειτουργεί υπό τις εντολές της τρόικας και των μνημονίων και μέσα στο 2018 δεν προκήρυξε ούτε μία μόνιμη θέση λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας, παρά το ότι ισχυρίζεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για το 2019 δεν προβλέπεται επίσης καμιά προκήρυξη μόνιμης θέσης λοιπού προσωπικού, παρά μόνο των θεσεων των ήδη υπηρετούντων επικουρικών από το 2014 και 2016. Οπότε εκ των πραγμάτων δεν διαφαίνεται όσο συνεχίζεται η πολιτική των μνημονίων και και των εξοντωτικών πρωτογενών πλεονασμάτων, να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις λοιπού προσωπικού για το ΓΝΑΝ και το τμήμα ιματισμού. Μοναδική διέξοδος ενίσχυσης του Νοσοκομείου με προσωπικό είναι με συμβάσεις επικουρικού προσωπικού, και στον ιματισμό και στα σιδερωτήρια μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν μέχρι να γίνει αυτό δημιουργηθεί κενό, η όποια σύμβαση με εργολάβο θα πρέπει να σέβεται τις σταθερές σχέσεις εργασίας, δηλαδή οκτάωρο και πενθήμερη απασχόληση. Εφόσον γίνει αυτό συμφωνώ με τη σύμβαση μέχρι να γίνει πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.  Διαφορετικά, διαφωνώ προτείνοντας ̟παράλληλα να α̟ποσταλεί έγγραφο στο Υ̟πουργείο ώστε ο Ιματισμός να συμ̟περιληφθεί σε διαδικασίες κάλυψης με ΣΟΧ.

Στο θέμα που αφορούσε σε απόσπαση εργαζόμενου/ης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας προς Νοσοκομείο της Αθήνας για να μπορέσει να φοιτήσει σε Πανεπιστημιακή σχολή, ψήφισα υπέρ, ακολουθώντας τη σταθερή μου θέση υπέρ των αιτημάτων εργαζομένων για εκπαιδευτικούς λόγους.

Γιώργος Μανουσάκης