3 Αυγ 2017

Τέλος στο μύθο ότι οι Έλληνες θεωρούν θετική τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ


Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 30 Μαΐου και δόθηκε σήμερα (3/8/17) στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες(δείτε το ΕΔΩ),στο ερώτημα «τί εικόνα έχετε για την Ε.Ε.;», «αρνητική» απαντά το 47% των Ελλήνων και το 21% των ευρωπαίων, «ουδέτερη» απαντά το 34% των Ελλήνων και το 37% των ευρωπαίων και «θετική» απαντά το 18% των Ελλήνων και το 40% των ευρωπαίων.

Η επίσημη αυτή δημοσκόπηση βάζει τέλος στο μύθο ότι οι Έλληνες θεωρούν θετική τη συμμετοχή  της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια των μνημονίων για το θέμα, είναι η εκστρατεία ψεύδους και καταστροφολογίας για το τί θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Την εκστρατεία αυτή την καθοδηγούν οι ξένοι και Έλληνες μεγαλοεπειχηρηματίες και την εφαρμόζουν στην πράξη τα μέσα ενημέρωσης και τα κόμματα που εμφανίζονται ως φιλοευρωπαϊκά, μεταξύ αυτών πρόσφατα  και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών φτάνουν στο σημείο να απειλούν και με Γουδή όποιους προωθούν την έξοδο της Ελλάδας από Ευρώ και ΕΕ. Τόσο θράσσος έχουν...
Κανονικά το Γουδή θα πρεπε να είναι η μοίρα των πολιτικών που τα τελευταία χρόνια είπαν ψέμματα στον ελληνικό λαό πριν πάρουν την εξουσία, των πολιτικών π[ου πριν εκλεγούν εμφανίζονταν ως αντιμνημονιακοί και μετά τις εκλογές έγιναν μνημονιακοί. Το Γουδή θα πρεπε να είναι η μοίρα όσων αγνόησαν τη λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη 2015 και ψήφισαν και εφάρμοσαν  το 3ο μνημόνιο.

Αυτό που θα πρεπε και μπορεί να γίνει τώρα, είναι ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αναδείξει στην εξουσία μια πολιτική ηγεσία  που δεν θα ελέγχεται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από τη μεγγένη του Ευρώ και των μνημονίων

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
Μέλος ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ