1 Αυγ 2017

Πρόεδρος όλων των Ελλήνων; Προφανώς όχι!


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος βρέθηκε αυτές τις ημέρες στο νομό μας και από κάποιους η παρουσία του θεωρήθηκε μεγάλη τιμή για τον τόπο. 

Όμως υπάρχουμε και αρκετοί πολίτες, που θεωρούμε ότι η στάση του Πρ. Παυλόπουλου κατά τη θητεία του προσβάλει το θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και λειτουργεί εις βάρος της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας της χώρας μας. 

Ο Πρ. Παυλόπουλος από τους πρώτους μήνες της θητείας του, αντί να λειτουργήσει ως Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, επέλεξε να εμπλακεί και να πάρει θέση σε ένα σοβαρό θέμα για το οποίο υπάρχουν διαφορετικές και συγκρουόμενες απόψεις στον Ελληνικό Λαό. Τάχθηκε φανατικά και με συνεχείς δηλώσεις και παρεμβάσεις του υπέρ της συνέχισης της παραμονής της Ελλάδας στην καταστροφική νομισματική ζώνη του Ευρώ, που στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης και ανεξαρτησίας απόν την ελληνική οικονομία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η είσοδος της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη έγινε χωρίς δημοψήφισμα, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στη συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων χωρών. Δεν δικαιολογείται λοιπόν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να θεωρεί αδιαπραγμάτευτη τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, , συμμετοχή που τόσα δεινά έχει επιφέρει στους Έλληνες και αποδείχτηκε στην πράξη ότι λειτουργεί εκβιαστικά απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, ακυρώνοντας της εθνική ανεξαρτησία των κυβερνήσεων της Ελλάδας.

Και όχι μόνο αυτο.. Τον Αύγουστο του 2015 ο Πρ. Παυλόπουλος λειτούργησε αντισυνταγματικά υπογράφοντας τους νόμους του 3ου μνημονίου η οποίοι βρίσκονταν σε κάθετη αντίθεση με τη λαϊκή συνταγματική εντολή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη 2015.

Η στάση του ήταν και είναι σύμφωνη όχι με τη βούληση των Ελλήγων, αλλά σύμφωνη με αυτή του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Τα παραπάνω είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που καθιστούν κάθε άλλο από καλοδεχούμενη την παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου στο νομό μας, τουλάχιστον για μια μεγάλη μερίδα πολιτών του τόπου.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
Μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ