11 Δεκ 2011

Κόμματα εξουσίας και συμφέροντα


Γράφει και ξαναγράφει, στέλνει και ξαναστέλνει ανακοινώσεις ο βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης για το θέμα του ελέγχου των λογαριασμών στην Ελβετία, προσπαθώντας να δείξεο ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ θέλει τη διαφάνεια και η ΝΔ προσπαθεί να κουκουλώσει πιθανή διαπλοκή στελεχών της. 
Αλήθεια, μόνο σε αφελείς πολίτες νομίζει ότι απευθύνεται ο Μ. Καρχιμάκης;

Δεν καταλαβαίνει ότι έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση στην κοινωνία πως τα κόμματα εξουσίας έχουν προνομιούχες οικονομικές σχέσεις με τις μεγάλες εταιρίες του κεφαλαίου που τα χρηματοδοτούν, όπως επίσης και τα μεγαλοστελέχη τους;

Ας θυμηθεί ο Μ. Καρχιμάκης ένα απόσπασμα από την κατάθεση του πρ. στελέχους του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτου στην επιτροπή της βουλής που ερεύνησε την υπόθεση siemens. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έγινε καμία συζήτηση με κάποιον εκπρόσωπο της SIEMENS, ότι αυτά τα χρήματα δίνονται για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό;
ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Με την αρμοδιότητά μου σαν κομματικό στέλεχος, δεν είχα τέτοια εξουσιοδότηση, αλλά ούτε και την αναφορά να κάνω τέτοιες συζητήσεις. Κάναμε προεκλογική καμπάνια. Στην προεκλογική καμπάνια δεχόμασταν μεγάλες χορηγίες. Δεχτήκαμε και αυτή την χορηγία. Δεν είχα καμιά άλλη αρμοδιότητα για να κάνω τέτοιου είδους συζητήσεις.


Χορηγίες λοιπόν έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική του καμπάνια και πήρε και 1 εκ μάρκα από τη siemens.  Βεβαίως γι΄ αυτή την υπόθεση δεν καταδικάστηκε ακόμα κανείς, ούτε το κόμμα, ούτε ο Θ. Τσουκάτος.
Αυτή είναι η διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα, την οποία πρεσβεύει το κόμμα του Μ. Καρχιμάκη.

Επίσης ο βουλευτής Γραμματέας Μ.. Καρχιμάκης μιλά σήμερα λες και οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος και Μαντέλης δεν ήταν υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ...

Μιλά, λες και αυτές τις μέρες δεν κατηγορούν οι μισοί μες το ΠΑΣΟΚ τους άλλους μισούς ότι είναι εκρπόσωποι συμφερόντων...
  

Η πραγματικότητα έχει γίνει πλέον κτήμα της κοινής γνώμης.: Τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΛΑΟΣ) και τα περισσότερα στελέχη τους συνδέοονται με στενούς οικονομικούς και άλλους δεσμούς με μεγάλες εταιρίες και συμφέροντα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Όσο ο Μ. Καρχιμάκης προσπαθεί να δείξει ότι αυτό δεν ισχύει για το ΠΑΣΟΚ  που μέσα σε δύο χρόνια πήρε τόσο ακραία μέτρα εις βάρος των εργαζομένων που καμιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση σε έχει πάρει στο παρελθόν, τόσο χάνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του.

Γιώργος Μανουσάκης