4 Δεκ 2011

«ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!


Ελπιδοφόρα αποτελέσματα κατέγραψαν τα πλατιά ενωτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια που συγκροτήθηκαν από δυνάμεις και συνδικαλιστές που το προηγούμενο χρονικό διάστημα πρωτοστάτησαν στους αγώνες στις ναυαρχίδες των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τα ψηφοδέλτια αυτά στήριξαν από κοινού δυνάμεις της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ανένταχτοι αριστεροί.
Συγκεκριμένα στις εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας το πλατύ ανεξάρτητο ενωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, που στηρίχθηκε από κοινού και από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι μόνο εκτινάχθηκε από την μία έδρα στις πέντε, αλλά βγήκε και πρώτη δύναμη στο Σωματείο.

Μεγάλοι ηττημένοι αυτής της εκλογικής αναμέτρησης οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέσπασαν δύο έδρες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι πλέον οι αγωνιστικές δυνάμεις, με βαρύνουσα θέση σε αυτές τις δυνάμεις της Αριστεράς, έχουν πλέον την απόλυτη πλειοψηφία στο Σωματείο, γεγονός που λόγω του μεγέθους του Νοσοκομείου αποκτά βαρύνουσα σημασία για Συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών.

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ το νεοσύστατο ενωτικό ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε και αυτό από δυνάμεις της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ανένταχτους αριστερούς απέσπασε δύο έδρες στις δεκατρείς για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ. Μεγάλος νικητής επίσης το ΠΑΜΕ, που σήμερα έχει απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ είδαν τη δύναμή τους να μειώνεται σημαντικά εκλέγοντας η ΠΑΣΚΕ μόνο τρεις αντιπροσώπους για ΠΟΕΔΗΝ ενώ η ΔΑΚΕ μόνο δύο.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα iskra.gr