30 Σεπ 2008

Διαστέβλωση της πραγματικότητας

Στο ιστολόγιο του συγχωριανού μου venceremos διάβασα ένα κομμάτι από το Ριζοσπάστη που καταγγέλει τον Συνασπισμό για διγλωσσία στο θέμα της καταγγελίας της επένδυσης στο Κάβο Σίδερο της Σητείας μέσω του ιδρύματος 'Παναγία Ακρωτηριανή" σε έκταση της μονής Τοπλού. Στο άρθρο του "Ρ" απομονώνεται τμήμα από άρθρο του νομαρχιακού συμβούλου και στελέχους του ΣΥΝ Αντώνη Ανηψητάκη και επιχειρείται να παρουσιαστεί ως υποστηρικτής της επένδυσης. Αυτό βέβαια καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα αφού ο Αντώνης Ανηψητάκης υπήρξε από τουτς πρώτους που κατήγγειλαν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης και εδώ και χρόνια πρωστοτατεί στην ανάδειξη του θέματος μέσα από την οικολογική ομάδα Σητείας και από το νομαρχιακό συμβούλιο. Δεν έχω καμιά σχέση με το Συνασπισμό, αλλά αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το Ριζοσπάστη με εκνεύρισε αφάνταστα. Νομίζω ότι όσο στο ΚΚΕ τα βλέπουν όλα μέσα από πρίσμα του αντισυνασπιστικού τους μένους, τόσο και περισσότεροι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω μια σειρά από κείμενα από την ιστοσελία του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού 104.4:

Συνέντευξη Οικολογικής Ομάδας Σητείας

5 σχόλια:

 1. Το ΚΚΕ μιλάει για ξεπούλημα της έκτασης,ματαίωσης της επένδυσης,έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας και νομιμότητας της σύβασης.
  Ο Ανηψητάκης και η "πλώρη" του:
  Α) Θεωρεί ότι είναι ευτύχημα που η περιοχή είναι ενιαία και ανήκει στη μονή.
  Β) Κάνει προτάσεις για το μέγεθος και το τρόπο της κατασκευής.
  Γ) Πιστεύει ότι η επένδυση μπορεί να γίνει μοχλός ποιοτικής και αειφόρου ανάπτυξης.
  Δ)Συνιστά στους τουρίστες να βγαίνουν και έξω από το συγκρότημα διαβεβαιώνωντας τους ότι δε θα συναντήσουν "Πολύφημους και οι Σειρήνες είναι εντελώς ακίνδυνες".
  Ε)Προτείνει τι πρέπει να τρώνε οι τουρίστες.
  ΣΤ)Συμφωνεί με τη σύμβαση αλλά διαφωνεί με τη διάρκειά της.
  Ο Ριζοσπάστης δεν διαστρεβλώνει ούτε γράφει μετά από επιφοίτηση του αγίου πνεύματος.
  Ολόκληρο το κείμενο με τις παραπάνω θέσεις του Ανηψητάκη ή της "Πλώρης" ή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι στο http://www.plori.gr/content/view/218/53

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω ότι καν δεν άνοιξες τους συνδέσμους από τις θέσεις και τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί και επικεντρώνεσαι-εσύ και ο Ρ σε ένα κείμενο. Η διαστρέβλωση έχει σχέση με το ότι αποκρύπτονται όλες οι δράσεις του Ανηψητάκη και του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην επένδυση και απομωνόνεται ένα κείμενο.

  Άλλωστε, απ΄ ότι ξέρω την προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της Μ.Π.Ε. την οργάνωσε ο Ανηψητάκης με τους οικολογικούς φορείς της Σητείας και της Κρήτης και το ΚΚΕ δεν μετείχε στην προσφυγή αυτή.

  Στο νομαρχιακό συμβούλιο ο Ανηψητάκης αντιστάθηκε, αρχικά μόνος του, στη συνέχεια μαζί με τον Περάκη.

  Την συνέντευξη τύπου στην Αθήνα για την ανάδειξη του θέματος σε ανύποπτο χρόνο, αυτός επίσης την συνδιοργάνωσε.

  Εδώ και 6 περίπου χρόνια η μοναδική φωνή που ακούγεται στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ενάντια στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η επένδυση είναι αυτή του Ανηψητάκη και της Οικ. ομάδας Σητείας.

  To KKE ήταν και είναι άφαντο στο νομό μας, και είναι υπερβολικό που τώρα ζητάει και τα ρέστα για ένα θεάμα για το οποίο έχει κάνει τόσα λίγα.

  ...κάτι μου θυμίζει αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΣΥΝ Γιώργο, στήριξε τον Παπατσάκωνα για νομάρχη όπως αναφέρει και το άρθρο του Ριζοσπάστη.

  Μάλιστα (αν θυμάμαι καλά), Αντινομάρχης ήταν και ο Δημήτρης Κουνενάκης. Τι έκαναν για να σταματήσουν τον Παπατσάκωνα που φαίνεται να ήταν βασικός παράγοντας των εξελίξεων; ΣΥΝδιοικούσαν τη Νομαρχία Λασιθίου, αλλά δεν θυμάμαι να δημιούργησαν θέμα...

  Για την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων και προκειμένου να μην αδικηθεί κάποιος, καλό θα ήταν να βλέπαμε στα πρακτικά εκείνης της περιόδου, αν βρέθηκε κανείς από αυτούς που σήμερα αντιδρούν(και ποιος) να φέρει αντίρρηση, τουλάχιστον από την συμπολίτευση που δεν μπορεί να αγνοούσε τα γεγονότα...

  Αν αργότερα η στάση εκπροσώπων κάποιου χώρου μεταβλήθηκε, είναι άλλο ζήτημα, γιατί με αυτή την λογική αντίστοιχες διαφωνίες (υπέρ ή κατά) υπάρχουν και αλλού και δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για άφεση (όχι απαραίτητα υπαρκτών) αμαρτιών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. H αρχική εγγραφή μου αφορούσε στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το ΚΚΕ για τις θέσεις και τη στάση του Ανηψητάκη και όχι για την συγκυβέρνηση της εποχής Παπατσάκωνα.

  Νομίζω ότι η συγκατοίκηση Κουνενάκη Παπατσάκωνα είναι μια περίοδος που οι περισσότεροι στο συν δεν θέλουν να την θυμούνται, όπως θα γίνει στο μέλλον με τη σημερινή συγκυβέρνηση Κουνενάκη Καρχιμάκη στο Δήμο Αγίου Νικολάου!

  Άλλωστε είναι η τρίτη φορά που την πατάνε, και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή