12 Μαρ 2007

το παιχνίδι με τις 5 λέξεις

Με προσκάλεσε η Μαραμένα Σύκα να γράψω με τις λέξεις Μετανάστης,τηλεόραση, μοναξιά,δρόμος,τρελός και ο στάθης να γράψω με τις λέξεις
Μάσκα, αδιαφορία, διασκέδαση, φωτοβολίδα και νου. Λοιπόν προέκυψε το παρακάτω αποτέλεσμα:

Ζωή σαν φωτοβολίδα

Κάτι που με ενοχλεί σε ανθρώπους που γνωρίζω με νέες γνωριμίες, είναι η αδιαφορία για τα κοινά, η αδιαφορία για το τι γίνεται στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στην χώρα μας, η αδιαφορία για το τί γίνεται στον κόσμο.

Με ενοχλεί να γνωρίζω νέους ή νέες που το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η διασκέδαση, νέους ή νέες που ο νους τους είναι μόνο στα πιπίνια ή στα τεκνά, νέους ή νέες που θεωρούν τρελούς αυτούς που βγαίνουν στο δρόμο σε αγώνες για δικαιώματα άλλων λαών ή άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως των μεταναστών.

Με ενοχλεί να γνωρίζω νέες ή νέους που η εικόνα που έχουν για τον κόσμο και την ζωή έχει δημιουργηθεί από την
τηλεόραση μέσω των σίριαλ και των "ενημερωτικών" εκπομπών, νέους η νέες που ζουν με την μάσκα του "κουλ¨και του "τρέντυ" ατόμου ενώ βαθιά μέσα τους τους λιώνει η μοναξιά και η έλειψη ελπίδας και ουσιαστικών στόχων για τη ζωή.

Με ενοχλεί αλλά και με στενοχωρεί να γνωρίζω ανθρώπους που η ζωή τους μοιάζει με φωτοβολίδα, φωτεινή και φανταχτερή, αλλά χωρίς ουσία και χωρίς συνέχεια.

Αυτά τα λίγα, και εγώ με τη σειρά μου καλώ τους yoryia, mh xeirotera, χρίστο, n. ago και de masame re, να γράψουν με τις λέξεις σύμβολο, χωριό, ανήθικος, μητέρα και πλατεία.

9 σχόλια:

 1. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
  Πρέπει να σου πω πως θα μπορούσα κάλιστα να το είχα γράψει κι εγώ το κείμενο που εμπνεύστηκες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ Γιώργο!
  Σύντομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΅Ωραίο μανουσάκη..
  Σε ευχαριστώ που ανταποκριθηκες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ!!! Σήμερα δε μου βγαίνει τίποτα ενδιαφέρον, αλλά αυρίο θα φροντίσω να ανταποκριθώ.
  Καληνύχτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Giorgo se efxaristo :) tha einai to epomeno mu post mallon, argotera auth thn evdomada.

  Kalhmera!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. anagastika, epididomaste se "epilektiki adiaforia" otan synantame atoma me tin adiaforia pu perigrafeis, ta opoia exun endiaferonta gia tainies opws to "300"??? :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλημέρα!
  Ωραίο το κείμενο - ευχαριστώ για την πρόσκληση! Θα ανταποκριθώ σύντομα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιώργο από Κυριακή και μετά στο μεταξύ όπως έγραψα και σε κανα δυο φίλους, δε ξέρω αν θα δουλέψει ή με δουλεύουν, πάντως δημοσιογράφος από το FREE μου είπε ότι όποια ερώτηση μπει στα σχόλια του blog μου μέχρι τις 6 απόγευμα πάει στο γραφείο του Υπουργού.

  Αν απαντηθεί ή όχι, ή δε τηρηθεί η προσφορά δεν εγγυόμαι. To FREE ανήκει στον ΔΟΛ. Γράψτε ερωτήσεις, κατα τη γνώμη μου όσο γίνεται πιο συγκεκριμένες και με τρόπο που να μην μπορούν να τις πετάξουν προφασιζόμενοι τον τρόπο που είναι γραμμένες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιώργο, κράτησα τον λόγο μου.
  Πέρνα να δεις τι έχω καταφέρει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή