1 Φεβ 2007

Λευτεριά στους φυλακισμένους τηλεθεατές

Κουβέντα δεν λένε οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ιδιωτικοί και κρατικοί, για τους 2 απεργούς πείνας Τ. Ζαντορόζνι και Γ. Κυριακόπουλο, που είναι σε απεργία πείνας από τις 28/11 ο πρώτος, από τις 15/12, ο δεύτερος.

Αντίθετα πρόβαλλαν με ιδιαίτερο ζήλο την υποτιθέμενη ιεροσυλία, με την διαμαρτυρία των φοιτητών στην εκκλησία του Πανεπιστημίου, την ημέρα των τριών Ιεραρχών.

Οι 2 απεργοί πείνας είναι προφυλακισμένοι για τα επεισόδια της 6ης /5/06, την στιγμή που μια σειρά από δημόσια πρόσωπα που κατηγορούνται για το παραδικαστικό κύκλωμα και το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ, έχουν αποφυλακιστεί. Οι 2 απεργοί ζητούν ή να αποφυλακιστούν μέχρι την δίκη, ή να προσδιοριστεί η δίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο αγώνας που κάνουν οι δύο απεργοί, είναι αγώνας αξιοπρέπειας και δικαίου, με τίμημα ίσως ακόμα και την ίδια τους την ζωή! Ήδη βέβαια, έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες στην υγεία τους, ενδεχομένως και μη αναστρέψιμες.

Η σιωπή των τηλεοπτικών σταθμών για το θέμα, δείχνει την αξιοπιστία και τα κίνητρα των ιδιοκτητών και των διευθυντών τους. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, που πιστεύουν ότι τους πασάρουν τα κανάλια. ...Κρίμα !

Λευτεριά στους 2 απεργούς πείνας!

Λευτερια στους φυλακισμένους τηλεθεατές.

8 σχόλια:

 1. εμ, για αυτό κερδίζουν έδαφος τα μπλογκς σαν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, γιατί τα υπόλοιπα Μέσα απορρίπτουν κάποιες ειδήσεις για διάφορους λόγους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όπως το λες είναι, αλλά αυτή η απεργία πείνας έγινε γνωστή κυρίως λόγω των εκδηλώσεων συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εντωμεταξύ, το χειρότερο από όλα, είναι ότι στην Ελλάδα, μια χώρα χωρίς σημαντική παράδοση αστικής δημοκρατίας, το θέμα τους γίνεται παντιέρα με κριτήρια ιδεολογικά/συναισθηματικά (από ανθρώπους του χώρου τους, ΜΟΝΟ), ενώ το θέμα δεν αφορά ούτε αριστερά ούτε αντιεξουσιαστικό χώρο (το ίδιο θα ίσχυε και αν ήταν ακροδεξιοοί) αφορά οποιονδήποτε τον αφορά η διάκριση εξουσιών και η δημοκρατία. ΔΕΝ προφυλακίζονται σε ελεύθερη κοινωνία ανθρωποι για εξάμηνα. Αυτη η προφυλάκιση έχει ποινικό και όχι δικαστικό χαρακτήρα, και είναι εξωδικαστική καταδίκη και ποινή και είναι απάνθρωποη και παράνομη. ΤΕΛΕΙΑ!
  ΥΓ - Στο χωριό σου ήμουν αγροτικός γιατρός πριν απο 12 χρόνια - χαιρετίσματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Χρίστο

  βλέπω ότι συμφωνούμε στο συγκεκριμένο θέμα. Ως γιατρός, θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι σε αυτό το στάδιο της απεργίας, η υγεία των δύο απεργών έχει ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες.

  Οι γιατροί τους, είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους με ιατρικό ανακοινωθέν από τις 18/1. Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι απάνθρωπο, ισοδυναμεί με ανθρωποκτονία. Οι δικαστικές αρχές, είναι υποχρεωμένες κατά τη γνώμη μου, να δώσουν -για ανθρωπιστικούς πλέον λόγους- διέξοδο στην περιπέτεια αυτών των δύο βασανισμένων ανθρώπων.

  Υ.Γ. Χαίρομαι που έχεις γνωρίσει τον τόπο μου. Εκείνη την εποχη, πριν 12 χρόνια, εγώ είμουν στην Αθήνα, όπου σπούδαζα στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Επέστρεψα στην Μίλατο το 2000 και έζησα την περιπέτεια του "Καποδίστρια". Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Πλέον στην Μίλατο και στο Βραχάσι έχει τοποθετηθεί ειδικευμένος γιατρός γενικής ιατρικής, με τον οποίο συζητάγαμε σήμερα για την αναβάθμιση των ιατρείων. Ελπίζω να βρεις ευκαιρία και να μας επισκεφτείς κάποια στιγμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Περίμενε να πεθάνουν πρώτα, να καεί η Αθήνα, και μετά θα γίνει θέμα στα παράθυρα. Για μία μέρα.

  Καλό είναι να γραφούν δύο κουβέντες σε όλα τα blogs. Εγώ το έκανα χθές βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δε συμφέρει καθόλου την εξουσία η ανάδειξη του θέματος. Έχει επιμελώς πλάσει τόσα χρόνια την εικόνα των αναρχικών ως της μεγαλύτερης πληγής της κοινωνίας μας και του φόβου του κάθε μικροαστού.

  Η αξιοπρέπεια του να πεθαίνεις με απεργία πείνας κάπου δεν ταιριάζει με αυτό το σκηνικό. Όχι δεν έχουμε χούντα, η ενημέρωση είναι αντικειμενική.

  Μετά τις διαφημίσεις και πάλι χαζοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έξοχο ποστ, σκόπευα και γω να αναφερθώ στο γεγονός τις επόμενες μέρες.
  Ελλάδα 2007, μη ξεχνιόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @inlovewithlife

  Άραγε πόσοι από την κοινωνία μας θα μπορούσαν να φτάσουν στο κατώφλι του θανάτου αγωνιζόμενοι για την αξιοπρέπεια τους και για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων μας;

  @Forget the Future, live the Past
  Δυστυχώς η Ελλάδα το 2007 εξακολουθεί "να τρώει τα παιδιά της".

  ΑπάντησηΔιαγραφή