30 Μαρ 2019

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 26/3/2019

Στη συνεδρίαση στις 26/3/2019, στα θέματα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης και Αγ. Νικολάου, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα με τις εισηγήσεις.

Εκτός ημερήσιας διάταξης πρότεινα να συζητηθεί το θέμα για την ανάγκη αύξησης των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων για   πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Πρότεινα να ζητηθεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισµού του Γ.Ν. Λασιθίου -ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης «∆ιαλυνάκειο» στους κωδικούς της µισθοδοσίας επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού  ώστε να γίνει δυνατή η πρόσληψη των απαραίτητων επικουρικών εργαζοµένων γιατί με τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόσληψη, και ανέφερα τα παρακάτω:
 «Παρά τις προσλήψεις µόνιµων, επικουρικών και συµβασιούχων του ΟΑΕ∆ που έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια, τα Νοσοκοµεία του νοµού Λασιθίου εξακολουθούν να είναι από τα πιο υποστελεχωµένα Νοσοκοµεία της χώρας.
Σύµφωνα µε τον εγκριθέντα προϋπολογισµό για το 2019 και σύµφωνα µε τις υπολογιζόµενες δαπάνες για τους ήδη εργαζόµενους επικουρικούς , δεν περισσεύουν στο σχετικό κωδικό χρήµατα για πρόσληψη επιπλέον επικουρικού προσωπικού για το 2019.
Γι΄αυτό ζητούµε να υπάρξει τροποποίηση του προϋπολογισµού στον κωδικό της µισθοδοσίας επικουρικού προσωπικού µε αύξηση του κατά τα παρακάτω ποσά ώστε να γίνει δυνατή η πρόσληψη
των απαραίτητων επικουρικών εργαζοµένων:
Γ.Ν. Λασιθίου:
Οργανική Μονάδα έδρας (Γ.Ν. Αγίου Νικολάου) 300.000 ευρώ
Οργανική Μονάδα Ιεράπετρας (Γ.Ν. -Κ.Υ. Ιεράπετρας) 150.000 ευρώ
Οργανική Μονάδα Σητείας (Γ.Ν. -Κ.Υ. Σητείας) 150.000 ευρώ
∆ιαλυνάκειο Νοσοκοµείο -Κ.Υ. Νεάπολης: 70.000 ευρώ .»
Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή και απεστάλη το σχετικό αίτημα.

Ενημερώνω επίσης ότι έχω ζητήσει εγγράφως να γίνει ενημέρωση του ΔΣ για την κατάσταση της πυρασφάλειας στα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου αναφέροντας τα παρακάτω:
"Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στο ΚΑΤ με το θάνατο ασθενούς λόγω πυρκαγιάς, προτείνω σε  κάποια επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να υπάρξει ενημέρωση για  την κατάσταση της πυρασφάλειας στα τέσσερα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου."

Γιώργος Μανουσάκης
Αιρετό μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου ως εκπρόσωπος εργαζομένων πλην ιατρών