24 Νοε 2018

επικουρικοί, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ και με ατομικές συμβάσεις (ΣΟΧ) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία

Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ δεν θα απολυθούν το Φεβρουάριο και το Νοέμβριο του 2019 είναι θετικό και το διεκδικήσαμε με τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις συγκεντρώσεις μας.
Όμως παράλληλα η κυβέρνηση αρνείται να μετατρέψει τις συμβάσεις όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία σε αορίστου χρόνου.
Είναι αυταπόδεικτο ότι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις (ΣΟΧ) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία και πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται, παρότι  το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και νομολογία (υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα).

Μέχρι στιγμής, μέσα στο 2018 η κυβέρνηση δεν έχει προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ προσωπικού για τα Νοσοκομεία πλην ιατρών. Περιμένουμε μόνο την προκήρυξη για τις θέσεις των νυν επικουρικών, για την οποία τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα μετατεθεί για το νέο έτος.
Ουσιαστικά συνεχίζεται η τακτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία, τακτική που έχει αποδειχθεί αδιέξοδη και αναποτελεσματική. Παράλληλα, με την ανανέωση οι συνάδελφοι τίθονται από τους υπουργούς σε μια κατάσταση προεκλογικής εργασιακής ομηρείας.

Απέναντι σε αυτά, όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία με κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και με προκηρύξεις νέων μόνιμων θέσεων.