8 Νοε 2018

Ο Πολάκης και οι αξιωματούχοι πανηγυρίζουν στο κατάστρωμα, και εμείς στα αμπάρια τραβάμε το κουπί


Mε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Π. Πολάκης πανηγυρίζει για προμήθειες και έργα που έχουν γίνει στο νοσοκομείο μας, στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Έντεχνα βεβαίως δεν κάνει καμιά αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, αφού σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία το ΓΝΑΝ εξακολουθεί να είναι το πιο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Κρήτης και από τα πιο υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της Ελλάδας, με ποσοστό πληρότητας μόνιμων θέσεων σε σχέση με τον οργανισμό μόλις 55%. Σύμφωνα δε με όσα ισχυριζόμαστε και βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με το 2015 όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει επιδεινωθεί, κάτι που μας έχει αναγκάσει να προβούμε σε συνεχείς κινητοποιησεις.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Π. Πολάκη είναι συνέχεια της συνεχούς επικοινωνιακής προσπάθειας να προβάλλονται ως επιτυχίες της κυβέρνησης τα αυτονόητα, Η επικοινωνιακή καταιγίδα για την προβολή των αυτονόητων δεν έχει προηγούμενο. Πρέπει να πούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια πριν το 2015, ξεκίνησε η λειτουργία της Β πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, δωρήθηκε από τον ΟΠΑΠ υπερσύγχρονος νέος αξονικός και αγοράστηκε ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός από το ΕΣΠΑ δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς εγκαίνια, χωρίς συνεχή δελτία τύπου, χωρίς πανηγυρικές φωτογραφίες.
Και ας μη βιαστεί ο αν. Υπουργός να με βαφτίσει και μένα υποστηρικτή του παλιού κατεστημένου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί τα χρόνια πριν το 2015 τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι μου συμμετείχαμε σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στην μνημονιακή πολιτική στην υγεία και προσπαθούσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που είχαν επιφέρει στα Νοσοκομεία τα μνημόνια.

Βεβαίως τα μηχανήματα που προβάλει ο Π. Πολάκης δεν λειτουργούν χωρίς εργαζόμενους. Και πριν ενάμισι μήνα είχε προβάλει με φωτογραφίες την αγορά θαλάμου διάλυσης κυτταροστατικών, ο οποίος παραμένει ακόμα ανενεργός, αφού δυστυχώς στο Νοσοκομείο μας δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τον λειτουργήσει και να ξεκινήσουν χημειοθεραπείες που τόσο έχουν ανάγκη οι καρκινοπαθείς του νομού μας. Όμως ο κ. Πολάκης και η διοίκηση του Νοσοκομείου μας, για την κομματική και προσωπική τους προβολή έπαιξαν επικοινωνιακό παιχνίδι και αναστάτωσαν τους δεκάδες καρκινοπαθείς του νομού μας, ενώ δεν είχαν εξασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό για να ξεκινήσουν οι πολυπόθητες χημειοθεραπείες στο ΓΝΑΝ.

Το ίδιο ισχύει και για το λαπαροσκοπικό πύργο που αγοράστηκε και λειτουργεί αλλά η μία από τις δύο χειρουργικές αίθουσες λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό για πλήρη λειτουργία, ενώ στο υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου οφείλονται κανονικές άδειες ακόμα και από το 2015!

Οι εργαζόμενοι στο ΓΝΑΝ συνεχίζουμε και εργαζόμαστε χωρίς να εφαρμόζεται η εργασιακή νομοθεσία στα προγράμματα μας, χωρίς να παίρνουμε τις άδειες και τα ρεπό στην ώρα τους και με συσσωρευμένο τεράστιο αριθμό οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό. Είμαστε εμείς που συνεχίζουμε και τραβούμε το κουπί για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας τους πολίτες, χωρίς να έχουμε δει καμιά βελτίωση στο θέμα της έλλειψης προσωπικού στο ΓΝΑΝ τα τελευταία χρόνια. Κανένα Νοσοκομείο, κανένα μηχάνημα, κανένας θάλαμος, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εργαζόμενους και γι΄αυτό είναι εξοργιστικό να βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο ανακοινώσεις και πανηγυρικές φωτογραφίες, ενώ εμείς συνεχίζουμε να τραβούμε το κουπί στον ίδιο ρυθμό, χωρίς καμιά βελτίωση.

Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Πολάκης τις επικοινωνιακές παρουσιάσεις και ας ασχοληθεί σοβαρά με το πως θα φέρει μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο μας και πως θα αυξήσει επαρκώς τον αριθμό των εργαζομένων ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε σωστά και με ασφάλεια και να βελτιωθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.