21 Φεβ 2012

Ησυχάστε, έκλεισε το πακέτο στήριξης των τραπεζών και των τοκογλύφων


Οι ηγέτες μας Λαγκάρντ, Γιουνκέρ και Ρεν (Παπαδήμος και Βενιζέλος ήταν τιμωρία στις τουαλέτες), ανακοίνωσαν τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης, που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισ. ευρώ και.. την απομείωση κατά 53,5% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες πιστωτές. Σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 53,5% - ποσοστό υψηλότερο από το 50% που αρχικά προβλεπόταν- αντιστοιχεί σε 107 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Ελλάδα αποδέχθηκε όλα τα αιτήματα των δανειστών (επίτροποι, task force, μόνιμα η τρόικα στην Αθήνα, ειδικός λογαριασμός κλπ), για να παίρνει το πακέτο τα επόμενα τρία χρόνια.
Μάλιστα, οι ηγέτες μας (Λαγκάρντ, Γιουνκέρ, Ρεν), ανακοίνωσαν και την αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να διασφαλιστεί ότι πρώτα θα εξοφλούνται οι δανειστές και μετά θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.
Επαναλαμβάνουμε αυτό που δεν έγινε κατανοητό, γιατί δεν το λέει κανένα κανάλι:
Τα 130 δεν θα τα πάρουμε με τη μία, αλλά σε βάθος 3 χρόνων. Με δόσεις. Ώστε να μη μπορούμε να κουνηθούμε ! Δόσεις ξανά και εκβιασμοί κάθε τρείς μήνες.